Her ne kadar benim alanımmış gibi gözükse de maalesef benim alanım değil. Muhtemelen bu konuda benden daha fazla bilgi sahibisinizdir ama ben yine de boş geçmeyeyim.
Zamanında
Proxy Rendering sanıyordum ben bu konuyu.
Koray Birand'ın videolarından öğrendiğim kadarıyla proxy, adına daha yakışır bir şekilde düşük kaliteli vekil bir rendering işlemiymiş. Ama belli ki bir tek ben karıştırmıyorum. Zira iki anlamda da kullanılıyor. Bu gereksiz detaydan sonra
Cloud Rendering konusunun
GeForce Now'dan daha yayılmış sunucularla sunulması gerektiğini ama şu anki genel internet hızlarının buna uygun olmadığını belirtmeliyim.
3D Model Rendering gibi küçük dosya boyutlarıyla büyük işler yapılmadığı sürece tabi. Özellikle raw videolar render öncesinde aşırı boyutlarda olduğundan bu konuda bir sektör gelişmemiştir diye tahmin ediyorum. Zaten bu konuda benim yapacağımdan daha iyi araştırma yapabileceğinizi düşündüğümden ek araştırma yapmıyorum.
CUDA çekirdekli sunucuların maliyetleri ve kiralama ücretleri oldukça yüksek. Ve kesinlikle aynı klasik sunucu sistemlerindeki gibi çok verimsiz bir seçenek olur. Zaten video editi konusunda upload süresi, klasik bir sistemde render almaktan daha verimli olmayacaktır.
Eğer konu model renderlemeyse blockchain ağlarının "gerçek" faydalarını kullanabiliyoruz günümüz koşullarında. Benim bildiğim
var, ethereum ağında çalışıyor.