Kullanım kılavuzunda yazıyor 2. Programda ön yıkama yok hep o programda yıkarızKullanım kılavuzu duruyorsa oraya bakın.
2. programda ön yıkama olmadığı kanaatine nereden vardınız?
Ön yıkama benim bildiğim soğuk suyla yapılan ilk yıkama değil mi?
Onun olması gayet normal bence ama?
Makinenin marka modeli neydi?
Program seçim düğmesi arızalı & kirlenmiş olabilir.Kullanım kılavuzunda yazıyor 2. Programda ön yıkama yok hep o programda yıkarız
Ön yıkama olmadığı zaman makine suyu aldıktan 10 saniye sonra deterjan kapağını açıyor ordan da anlıyoruz.
Model arçelik 6230 ht
Elinizden geliyorsa kendiniz bakın.Umut Barış sürekli olmuyor ara sıra oluyor ama servis çağırmak gerek gibi duruyor. Teşekkür ederim yardımınız için
Bulaşık makinemin alt pervanesi garip bi şekilde kapağa çarpıyor. Bulaşıklar yıkanırken içeriden tak tak sesi geliyordu. Bir bakayım dedim ve kapak açıkken pervaneyi döndürdüğümde bir sorun yok ama pervaneyi döndürüp kapağı kapattığım zaman anladım ki pervane kapağa çarpıyor eskiden olmazdı şimdi niye böyle oldu?Elinizden geliyorsa kendiniz bakın.
Olmadı bir tamirciden yardım alın.
Mikrodenetleyici gibi ciddi bir eleman arızalı ve kartın yenisi gerekiyorsa onu da piyasadan temin etmeye çalışın.
Serviste pahalıya mâl olursa eğer.
Pervaneyi tutan tırnak kırılmış olmasın?Bulaşık makinemin alt pervanesi garip bi şekilde kapağa çarpıyor. Bulaşıklar yıkanırken içeriden tak tak sesi geliyordu. Bir bakayım dedim ve kapak açıkken pervaneyi döndürdüğümde bir sorun yok ama pervaneyi döndürüp kapağı kapattığım zaman anladım ki pervane kapağa çarpıyor eskiden olmazdı şimdi niye böyle oldu?
pervanenin takılı olduğu su kanalı dip tarafta yerine oturmuyor olabilir içindeki conta eskimiş yada çıkmış olabilir su tazyiği ile öne geliyordurBulaşık makinemin alt pervanesi garip bi şekilde kapağa çarpıyor. Bulaşıklar yıkanırken içeriden tak tak sesi geliyordu. Bir bakayım dedim ve kapak açıkken pervaneyi döndürdüğümde bir sorun yok ama pervaneyi döndürüp kapağı kapattığım zaman anladım ki pervane kapağa çarpıyor eskiden olmazdı şimdi niye böyle oldu?
Pervaneyi tutan tırnak kırılmış olmasın?
Pervane balansı bozuk muhtemelen ondan çarpıyor.
Ya da gelen su tazyiğinde bir sorun var.
Su tazyiği ile öne gelmiyordur çünkü makine boşken pervaneyi ben döndürdüğümde de aynı şekilde çarpıyorpervanenin takılı olduğu su kanalı dip tarafta yerine oturmuyor olabilir içindeki conta eskimiş yada çıkmış olabilir su tazyiği ile öne geliyordur
Pervane balansı dediğiniz şey tam olarak neredePervaneyi tutan tırnak kırılmış olmasın?
Pervane balansı bozuk muhtemelen ondan çarpıyor.
Ya da gelen su tazyiğinde bir sorun var.
Balans pervanenin ekseni etrafında sorunsuzca, yalpalama yapmadan dönmesi anlamına gelir.Pervane balansı dediğiniz şey tam olarak nerede