Bulaşık Makinası Hepsi bir arada tablet kullanırken Tuz ve Parlatıcı kullanıma gerek var mı?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Herkese merhabalar öncelikle bu konuyu eşimin ricası üzerine açıyorum.Zira bayanlar detarjan ve hijyen konusunda hassas oluyorlar.:affet

Biz vestel in en üst modeli 10 programlı bulaşık makinası ekomaks 1017 modelini kullanıyoruz.Yakın zaman da incelenesini yapacağım enerji ölçümlerinle birlikte.

Şimdi asıl sorum şu olacak , biz makinayı ilk aldığımızda servis özellikle eşime clasic tablet tuz ve parlatıcı kullanımı önermiş.Tuz ve parlatıcı ayarını 3 e ayarlı bırakmış.

İlk 1 yıl bu şekilde kullandık çok memnumduk.Ancak eşim marketlerde ne zaman klasik tablet bulamayınca hepsi bir arada çok fonksiyonlu tabletler almaya başlamış.Zamanla özellikle bardaklarda çizilme ve süt lekesi benzeri su izleri oluşmaya başladı? Adem Helvacı Ado hocam sizinde videoda benzer bir sorun yaşadığınızı öğrendim?

Ben tuz ayarını 1 e de alsam 6 ya da alsam yaklaşık 9 ay bu şekilde sürdü.Değişik parlatıcı ve tuz ayarlarını denedim (ikisinide 1 e aldım ) makina detarjansız bile çalışsa süt izi gibi lekeler bırakmaya devam etti.

Sonrasında servisi aradık bu arada Edirne deki arkadaşlar çok ilgili ve tecrübeliler özellikle Hakan beye buradan selam gönderiyorum.

Neyse çok fonksiyonlu tablet kullanırken içinde tuz ve parlatıcı etkisi varken bir de ayrıca tuz olduğu için rejenerasyon yeteneği bozulmuş makinanın.

Sağolsunlar tuz kabı komple değişti her ihtimale karşı display ile birlikte anakartta değişti.

Sonrasında tuz ve parlatıcı hiç kullanmadık.Bulaşıklar ilk zaman ki gibi çıkıyor.

1)rejenerasyon nedir?

2)Makinaya tuz kireçi kırmak yada önlemek için mi konuluyor?

3)Parlatıcı son duruma suyuna karıştığından zararı yada kalıntısı var mı?

4)Tuz ve parlatıcı kullanılmazsa makinaya vararı var m?

5)Çok fonksiyonlu tabletler işlevi gerçek mi?Mantığı nedir?Kırmızı kısım parlatıcıymış en son eriyormuş falan?

6)Bizim makina üst model bir sürü ek fonksiyonu var ancak ilave durulama ek fonksiyonu yok diyor eşim?

gibi soruların büyük kısmını eşim merak ediyor ilerde tekrar sıkıntı yaşamamız adına.

teşekkürler...

20180908_093212.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

20180908_093402.jpg
20180908_093352.jpg
20180908_093342_HDR.jpg
20180908_093334_HDR.jpg
20180908_093327_HDR.jpg
20180908_093319_HDR.jpg
20180908_093313_HDR.jpg
20180908_093312_HDR.jpg

20180908_091611_HDR072b3dc5a9fb4d30.jpg

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mashuq

Yeni Üye
26 Ağu 2018
5
40
Tuzu bizim makineyi kuran servis kullanmayın dedi. Parlatıcı koymayınca bulaşıkları ıslak bırakıyor. Onunla ilgili kullanımın zararını bilmiyorum. Ama tuzu özellikle uyardı servis

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
meebbe meebbe, Umut Barış Umut Barış Sota Sota

Tuzu bizim makineyi kuran servis kullanmayın dedi. Parlatıcı koymayınca bulaşıkları ıslak bırakıyor. Onunla ilgili kullanımın zararını bilmiyorum. Ama tuzu özellikle uyardı servis
cevabınız için teşekkür ederim.
keşke bizide uyarsaydı:ciks.

Reklama girer mi ancak ne marka kullanıyorsunuz?Malum fiyarlar arttı eşim tasarruf amaçlı bim yada a101den alalım diyor.Tekrar sıkıntı çıkar diye korkuyoruz.

Bizim makinada turbo kurutma olduğundan birde otomatik kapak açma özelliği var eşim kurutma performansından çok memnun.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Bim satilan tuzlar bardaklari catir catir ciziyor
Tecrubeyle sabit.

Geçen gun ciddi miktarda bardak attik
Bu yuzden.

Aslında bize Almanya dan komşu getirmiş ti bayağıda iri bir tuzdu servisin dediğine göre tuz kabına yapışmış.

Bizim abartısız 20 tane su bardağı 15 tane falan da çay bardağını attık çöpe.Aslında her sene değiştirmek lazım bimde 6 lı çay bardağı 2.75 su bardağı 3.75 gibi birşeydi epeyde güzel bardaklar.

Bu tuz olayından sonra bizde kullanmamaya başladık sözde hepsi bir arada yeterliymiş.Şimdi birde manyetik kireç önleyici satın alıcam.

meebbe meebbe, Adem Helvacı Ado

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

emin616 

Aktif Üye
6 Nis 2017
289
Arkadaşlar bir ara bende parlatıcı koysak mı diye düşünüyorduk. Hepsi 1 arada tablet kullanıyorduk. Neden extra parlatıcı kullanmak istediğimize gelirsek. Kısa programda 30 dk bılaşıklar ıslak çıkıyordu. Orta programa aldık yine özellikle plastikler hep ıslak çıkıyordu. Dedik en son uzun programa alalım oda insaf 2:30 saat sürüyordu. Parlatıcı atınca bulaşıklar daha kuru çıktışını öğrendim. Sonra biraz daha detaylı araştırınca bizim makineler A++ olduğu için enerjiyi verimli kullanıyormuş. Bu yüzden de makine kendisi kısıyormuş ve ıslak kalıyormuş kısa programlarda. Sonra ayarlardan extra kurulama modunu aktif ettim. En kısa program 45dk ya çıktı. Bulaşıklar nispeten daha kurı çıkmaya başladı. Ama yine de tam kuru hiçbir zaman kısa programda olmadı.

Neyse yine annemin özellikle bardakları çok çizilmişti. Oda bundan şikayet ediyor. Extra tuz kullanıyordu Hepsi 1 tabletle beraber. Extra Tuzu kestik bardakalrda çizilme kalmadı.

Kısacasa tuz kireç için gerekli diye biliyorum. Sularınız kireçli değilse extra tuza gerek yok.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Arkadaşlar bir ara bende parlatıcı koysak mı diye düşünüyorduk. Hepsi 1 arada tablet kullanıyorduk. Neden extra parlatıcı kullanmak istediğimize gelirsek. Kısa programda 30 dk bılaşıklar ıslak çıkıyordu. Orta programa aldık yine özellikle plastikler hep ıslak çıkıyordu. Dedik en son uzun programa alalım oda insaf 2:30 saat sürüyordu. Parlatıcı atınca bulaşıklar daha kuru çıktışını öğrendim. Sonra biraz daha detaylı araştırınca bizim makineler A++ olduğu için enerjiyi verimli kullanıyormuş. Bu yüzden de makine kendisi kısıyormuş ve ıslak kalıyormuş kısa programlarda. Sonra ayarlardan extra kurulama modunu aktif ettim. En kısa program 45dk ya çıktı. Bulaşıklar nispeten daha kurı çıkmaya başladı. Ama yine de tam kuru hiçbir zaman kısa programda olmadı.

Neyse yine annemin özellikle bardakları çok çizilmişti. Oda bundan şikayet ediyor. Extra tuz kullanıyordu Hepsi 1 tabletle beraber. Extra Tuzu kestik bardakalrda çizilme kalmadı.

Kısacasa tuz kireç için gerekli diye biliyorum. Sularınız kireçli değilse extra tuza gerek yok.

Demek ki herkes bizim gibi aynı sorundan şikayetçiymiş. :bilmiyom:slapBaşlarda ben tuzun suyu yumuşattığını çizilmelerini önlediğini sanıyordum tecrübe edince tersi olduğunu anladım .Edirne de sularımız orta sertlikte orta kireçli.Testte de bu şekilde çıkmıştı.

Hepsi bir arada detarjanların üzerinde sudaki kireç oranınız yüksek ise tuz ve gerekirse ilave parlatıcı kullanın şeklinde ibareler var. Ancak bu bizim gibi orta sert sular için geçerli değil sanırsam .

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Demek ki herkes bizim gibi aynı sorundan şikayetçiymiş. :bilmiyom:slapBaşlarda ben tuzun suyu yumuşattığını çizilmelerini önlediğini sanıyordum tecrübe edince tersi olduğunu anladım .Edirne de sularımız orta sertlikte orta kireçli.Testte de bu şekilde çıkmıştı.

Hepsi bir arada detarjanların üzerinde sudaki kireç oranınız yüksek ise tuz ve gerekirse ilave parlatıcı kullanın şeklinde ibareler var. Ancak bu bizim gibi orta sert sular için geçerli değil sanırsam .

hocam sana şöyle söyleyeyim ; Edirne merkezdeysen ve gölet tarafında oturuyorsan tuza gerek yok ama valikonağı civarındaysan tuz mutlaka kullan, Edirne’de şebeke suları heryerde aynı değil, tecrübeyle sabittir :mutlu

bu arada bim/şok/a101 gibi market ürünlerinin üzerindeki üreticilere bakın mutlaka , bir ara bimin tabletlerini Henkel üretiyordu şimdi eurotab üretiyor sanırım. geçen şoktan mintax almıştım fena değildi . biz tuzu senede 1 falan koyuyoruz, parlatıcıda en düşük ayarda, tablet olarak hepsi birarada kullanıyoruz , öyle gidiyor işte. kullanıpta her açıdan memnun kaldığımız fairy platinium var fakat gereksiz pahalı.

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
861
Ben ve Annem Yıllardır ne tuz kullanırız nede Parlatıcı, Parlatıcı sonuçta kimyasal bir madde, ne kadar durulasada mutlaka kalıntısı kalıyordur. Biz parlatıcı yerine Elma sirkesi koyuyoruz :) Bulaşık bittikten sonra bardaklar parıldıyor resmen, koku filanda olmuyor. :ok

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Ben ve Annem Yıllardır ne tuz kullanırız nede Parlatıcı, Parlatıcı sonuçta kimyasal bir madde, ne kadar durulasada mutlaka kalıntısı kalıyordur. Biz parlatıcı yerine Elma sirkesi koyuyoruz :) Bulaşık bittikten sonra bardaklar parıldıyor resmen, koku filanda olmuyor. :ok
bu yılların internet efsanesi gibi birşeydi, herkes söylüyor ama kullanan hiç kimse görmemiştim, ilk kişi sensin hocam tebrik ederim :clap2

nasıl kullandığınızı hangi aralıklarda koyduğunuzuda söylerseniz memnun oluruz. bu arada üzüm sirkesi olmuyor sanırım değil mi, illa elma sirkesi mi olacak, birde bu beyaz sirke var, işin inceliğini öğrenelim ilk fırsatta deneyeceğim.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
hocam sana şöyle söyleyeyim ; Edirne merkezdeysen ve gölet tarafında oturuyorsan tuza gerek yok ama valikonağı civarındaysan tuz mutlaka kullan, Edirne’de şebeke suları heryerde aynı değil, tecrübeyle sabittir :mutlu

bu arada bim/şok/a101 gibi market ürünlerinin üzerindeki üreticilere bakın mutlaka , bir ara bimin tabletlerini Henkel üretiyordu şimdi eurotab üretiyor sanırım. geçen şoktan mintax almıştım fena değildi . biz tuzu senede 1 falan koyuyoruz, parlatıcıda en düşük ayarda, tablet olarak hepsi birarada kullanıyoruz , öyle gidiyor işte. kullanıpta her açıdan memnun kaldığımız fairy platinium var fakat gereksiz pahalı.
hocam merhabalar Erasta AVM arkasında otuyoruz .Vestel servisi var ona yakın. Burada da çok değil ancak eşim elde yıkayınca çok hafif kireç kalıntıları görüyorum .Makinede ise neredeyse hiç iz yok şimdilik.

mintax ı merak ediyoruz fosfatta yokmuş .Daha sağlıklı ve doğaya dost diyorlar.Gittigidiyorda fırsat kovalıyorum yıllık alıyoruz. Şimdi eşim finish quatum dan vazgeçmek istemiyor.Hatta çamaşır suyu katkılı istedi :)Fairy tanes, 90 kuruş falan bu pahalılıkta gereksiz yani .

Bizde sirke denedik ancak sulandırmak lazımmış biz direk koyduk acayip olmuştu. Sanki lekelenme ondan sonra mı başladı emin değiliz.

bu yılların internet efsanesi gibi birşeydi, herkes söylüyor ama kullanan hiç kimse görmemiştim, ilk kişi sensin hocam tebrik ederim :clap2

nasıl kullandığınızı hangi aralıklarda koyduğunuzuda söylerseniz memnun oluruz. bu arada üzüm sirkesi olmuyor sanırım değil mi, illa elma sirkesi mi olacak, birde bu beyaz sirke var, işin inceliğini öğrenelim ilk fırsatta deneyeceğim.

aynen merak ediyoruz. Öyle kafaya göre sirke bizde başarısız olmuştu :)

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
861

Beyaz sirke kullanıyorum ben, üzüm sirkesi koyu renk olduğu için leke bırakabilir. İnternet efsanesi filan değil aslında, suyun mikrobunu kırmak için meyve sebzeleri sirkeli sudan geçirmiyormusunuz, buda aynen o şekil. Ben beyaz elma sirkesini direk deposu dolana kadar dolduruyorum, Su ile karıştırmaya gerek yok, sonuçta program parlatıcı bölümüne geldiğinde yeniden su alıyor, su aldığı içinde Sirke ve su karışıp seyreltiliyor makine içerisinde.

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
861
Bizdeki çok eski makina, belki yeni makinaların depo aksamı sirkeden dolayı etkileniyor olabilir, ona birşey diyemem. Sulandırıp deneyebilirsiniz.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
hocam merhabalar Erasta AVM arkasında otuyoruz .Vestel servisi var ona yakın. Burada da çok değil ancak eşim elde yıkayınca çok hafif kireç kalıntıları görüyorum .Makinede ise neredeyse hiç iz yok şimdilik.

mintax ı merak ediyoruz fosfatta yokmuş .Daha sağlıklı ve doğaya dost diyorlar.Gittigidiyorda fırsat kovalıyorum yıllık alıyoruz. Şimdi eşim finish quatum dan vazgeçmek istemiyor.Hatta çamaşır suyu katkılı istedi :)Fairy tanes, 90 kuruş falan bu pahalılıkta gereksiz yani .

Bizde sirke denedik ancak sulandırmak lazımmış biz direk koyduk acayip olmuştu. Sanki lekelenme ondan sonra mı başladı emin değiliz.

aynen merak ediyoruz. Öyle kafaya göre sirke bizde başarısız olmuştu :)

hocam mintax 50 tanesi 15 lira gerek yok o kadar para vermeye, alır denersin memnun kalmazsanda zararın 15 lira olsun diğerlerinin kutusu 50-60 lira.

Geri
Üst Alt