Bu Kapı Çeşidi Nedir ve Hangi Askılık Alınabilir?

Knight Davi0N Çevrimdışı

Knight Davi0N

Aktif Üye
16 Eki 2021
66
Merhaba arkadaşlar.

Bu kapı çeşidinin adı nedir?

Şundan dolayı öğrenmek istiyorum: Bu kapıdan evimizde 8 adet var. Yaklaşık 8-9 senelik kapılar. Montajları çok kötü yapılmış, hepsinin 4 köşesinden boşluklar var, kapılar ilk yıllarda beyazdı sonra kendi kendine sarardı. Bazılarının camları da titriyor biraz. Ses geçirmezlik konusunda kapılar çok kötü. Kapı fiyatlarını hiç araştırmadım ama iyi bir kapının adedi 3000 TL'den başlasa 8 kapıyı değiştirmek montaj dahil belki minimum 30.000 TL tutacak.

Bundan dolayı kapıları değiştirmekten ziyade görüntü, ses yalıtımı ve kullanışlılığını iyileştirmek adına kapılara öncelikle askılık almak istiyorum. Askılık aldıktan birkaç ay sonra kapıları kar beyazı boyatmak istiyorum. (Boya ve işçilik ne kadar tutar hiç fikrim yok) Boyattıktan sonra kapıların sağ, sol ve üst köşelerindeki lastikler de sararmış onları da beyaz renk ile değiştireceğim.

Sonrasında 8 kapıdan 5 tanesi camlı ve bu camların 2 taraftan 4 köşesine de beyaz veya saydam mastik mi çeksem bilmiyorum, bunu yapmayı düşünüyorum. Son olarak kapıların en alt kısımları da yarım santim daha uzun olursa aşağıdan gelen sesi de azaltır, kapıyı aşağıya doğru uzatmak için altlarına kalıcı bir şey yapıştırmayı düşünüyorum beyaz renk köpük tarzı.

Şimdi ikinci sorum da şu şekilde: 3. fotoğrafta net bir şekilde gözüktüğü gibi bu kapılara askılık takılan yerin genişliği 13 milimetre. Google'da ve çoğu yerde satılan standart kapı genişliğindeki askılıklar bu kapılara olmuyor. Temiz görünümlü, kaliteli bir beyaz renk askılık ihtiyacımız var 6 adet olarak. Bu kapı için önerebileceğiniz askılık var mı?

Konuyu biraz uzun tuttum biliyorum ama kendimi en kısa bu şekilde ifade edebildim.

Konunun takibindeyim, iyi günler dilerim.

kapi-1.png
kapi-2.png
kapi-3.png

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Amerikan panel kapı, özel boyası var ben beyaz su bazlı olanı tavsiye ederim,menteşelere de bak ,ayarlı olabilirler belki(daha önce görmüştüm ayarlı menteşe) ,ben daha yeni boyadım hem evi hem kapıları.Lastikleri boyadan önce sök,yenilerini tak,boyarsan sertleşirler,boya olarak da su bazlı panel kapı boyası al,yaparım dersen bir de rulo al kendin boya bence :) ,askılara gelince ev kendinizin ise vidalı askı da yapabilirsin ,değil ise o zaman böyle kullanmalısın.Tabii belki daha iyi fikirler de gelebilir :ok

Knight Davi0N Çevrimdışı

Knight Davi0N

Aktif Üye
16 Eki 2021
66
Amerikan panel kapı, özel boyası var ben beyaz su bazlı olanı tavsiye ederim,menteşelere de bak ,ayarlı olabilirler belki(daha önce görmüştüm ayarlı menteşe) ,ben daha yeni boyadım hem evi hem kapıları.Lastikleri boyadan önce sök,yenilerini tak,boyarsan sertleşirler,boya olarak da su bazlı panel kapı boyası al,yaparım dersen bir de rulo al kendin boya bence :) ,askılara gelince ev kendinizin ise vidalı askı da yapabilirsin ,değil ise o zaman böyle kullanmalısın.Tabii belki daha iyi fikirler de gelebilir :ok

Ev bizim. Lastik konusunda dediğiniz aklıma gelmişti, gayet mantıklı. Evi 1 ay önce boyattık ama acil birkaç işimiz vardı kapıları boyatamadık. Ev boyama süresi boyunca boyacının yanında durdum gerçi. Evde 1 tane kullanılmamış tahta sap kestirme fırça ve kalorifer rulosu var. Kapı kenarlarına beyaz bant çekip kendim yapabilir miyim emin değilim. Boyamasına boyarım ama bir boyacının boyaması kadar güzel olur mu ondan emin değilim.

Askılık olarak şunu buldum. Bundan 2 set işimi görebilir ama kapının kapanmasını ve contalara güzel yapışıp sesi kesmesini etkiler mi emin değilim. Vidalı olan güzel bir askılık öneriniz varsa önerinizi bekliyorum. :)

Menteşe fotoğrafı bu şekilde, ayarlanıp ayarlanamadığını bilmiyorum.

kapi-44.jpg

kapi-55.jpg

kapi-66.jpg

Konuda bahsetmeyi unuttuğum bir nokta daha var. Kapı kollarının da 2-3 tanesi çok gürültülü, içerisinden kötü bir yay sesi geliyor. Görsellik bakımından uzaktan bakınca bir şey farkedilmiyor ama yakından bakınca kollarda bazı paslanmalar var. Standart fiyat bir kapı kolu alsam 8 tanesi ne kadar tutar veya uzun ömürlü olsun desek paslanmaz garantili varsa o tarz 8 adet kapı kolu ne kadar tutar sizce fikriniz nedir?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hımm,ben de evi hanımı ikna ederek boyadım, hemde tüm evi,tavan kapı duvar :) Hanıma" önce yatak odasını boyayayım bak, beğenmez isen boyacı tutarız "dedim, Boyaya başlayınca bana "alo yaparız beraber ,süper oldu oda" dedi.İşte o hızla panel boyası aldım, hanım sütlü kahve istedi ,kapıyı boyadım,renk kötü durdu ,gittim 2.5 lt beyazı aldım, camlara geniş kağıt bant yapıştırdım ve kapıyı boyadım ,süper oldu inan,hatta çok görünmeyen kapıdan başladım,sonra odalara geçtim.kapılarda bazı yerlerde ufak fırça kulllandım (yarın bakayım kaç numaraymış) ,geniş yerlerde ufak rulo ile boyadım(belki senin kalorifer rulosu dediğindir).Hatta bana geçmiş olsuna kayınbiraderler geldiler ,çok beğendi (bana alattin usta der yıllardır) "boşuna usta demiyorum sana" dedi :) ,hatta kapılarda pürüz aradı ama bulamadı :haha1
Kapı kollarına gelirsek ,boyadan önce mutlaka sök.Önde 4,arkada 4 yıldız vida var ,sök onları kapı kolu çıkar,sonra öndeki 2 yıldız vidayı da söküp kilidi çekip çıkart.Sonra bir tarafında yine vidaları var ,onları da söküp yavaşça ikiye ayır,su kullanmadan varsa alkol ile yoksa ucuz yollu kolanya da olur eski diş fırçası ile makenizmayı temizle,bunu yapmadan önce telefonla foto çek ki ne nerede bilirsin :) ,sonra varsa gres yağı ile yoksa bir miktar gres yağı alarak (ben oto tamircisinden istemiştim teneke sakız kutusuna koymuştu, ücret de almamıştı ama yine de verdim zorla),kapı kolunun girdiği deliğe hem arkadan hem önden papiks ile(kulak temizleme çubuğu) yağla,hatta içindeki yayı da yağla.tekrar kapağı kapatıp vidalarını tak,kapının çıkarttığın yerine tek ,kolları da tak,(tabii kolları takmadan önce iyice temizle)
Askılık: 1.5 cm metal askılık pense yardımı ile 1.3 cm çevrilir,sıkıntı olmaz ama biz vidaladık doğrusu,askıları da İzmir'de forbesten almıştık veya japon pazarı denilen yerlerden :)

Geri
Üst Alt