Bu kablo uydu kablosu mu?

A Çevrimdışı

Altunf 

Aktif Üye
22 Ocak 2020
99
30
Arkadaşlar uydu alıcılı 49UHL650 tv aldım ve uydu yayını izlemek istiyorum. Daha önce bu evde hiç uydu yayını izlemedik. Hep digiturk ve türksat kablo tv kullandık. Ayrıca benim odamda tvye giren bir kablo var, bu kabloyu tüplü tvye takınca karasal yayın izleyebiliyorum, bu kabloyu yeni tvye takarsam uydu yayını alabilir miyim? Alamazsam uydu kablosunu nasıl elde edebilirim bir uyducu mu çağırmam gerek? Kablo fotosunu ekliyorum şimdiden teşekkürler

image97f3009fd05c3b4d.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
O konnektör karasal yayın için.
Önemli olan kablonun diğer ucu nereye bağlı. Ona bakmalı.
LNB, merkezi sistem uydu santrali vs. bağlı değilse o kabloya konnektörün ne olduğunun bir önemi yok açıkçası.
Sitede veya apartmanda oturuyorsanız yöneticiye sorun merkezi sistem var mı diye.

A Çevrimdışı

Altunf 

Aktif Üye
22 Ocak 2020
99
30
O konnektör karasal yayın için.
Önemli olan kablonun diğer ucu nereye bağlı. Ona bakmalı.
LNB, merkezi sistem uydu santrali vs. bağlı değilse o kabloya konnektörün ne olduğunun bir önemi yok açıkçası.
Sitede veya apartmanda oturuyorsanız yöneticiye sorun merkezi sistem var mı diye.
Hocam apartmanda oturuyorum, yöneticiye tam olarak ne sormam gerek?

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
oturduğum yerde çanak uyduyu görmüyor bunun alternatif bir yolu var mı

A Çevrimdışı

Altunf 

Aktif Üye
22 Ocak 2020
99
30
Bizim daireye kablo iniyor, binada merkezi uydu sistemi var mı deyin. Ya da santral.
Çok eskiden kalma da olabilir o kablo.
Binada balkonlarda çanak anten var mı?
Yoksa eğer merkezi sistemdir daireler muhtemelen.
Hocam çanak yok pek gördüğüm kadarıyla. Peki merkezi uydu varsa ne yapmam gerekiyor hocam bi uyducu gelip kablo mu çekmeli?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Apartman görevlisine sordum ortak uydu yokmuş sadece ortak digiturk varmış. Yeni çanağa izin yokmuş. Uydu izleyen 2-3 kişi var onlar da lnb çoklayıcı takmışlar öyle izliyorlarmış . Bu durumda ne yapabilirim acaba?

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

coşkun

Yeni Üye
18 Kas 2018
46
Hocam çanak yok pek gördüğüm kadarıyla. Peki merkezi uydu varsa ne yapmam gerekiyor hocam bi uyducu gelip kablo mu çekmeli?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Apartman görevlisine sordum ortak uydu yokmuş sadece ortak digiturk varmış. Yeni çanağa izin yokmuş. Uydu izleyen 2-3 kişi var onlar da lnb çoklayıcı takmışlar öyle izliyorlarmış . Bu durumda ne yapabilirim acaba?
sende lnbyi coğaltıp bi kablo indirmen lazım dairene dısardan yada hava bosluklarından

Geri
Üst Alt