bu forumda günlük düzenleme limiti üçmüş..

ronnie james dio Çevrimdışı

ronnie james dio

Aktif Üye
14 Haz 2021
149
55
şöyle düşünün bir konu açtığınız.
mesala hdd tavsiyesi istediğiniz.
tavsiye vermek isteyen yada sizin gibi almak isteyen kullanicilar o baslik altinda
yazdi,çizdi. 10bin-20bin mesaj atıldi.

sonra sizin eşref saatiniz tuttu ve bu konu benim değil mi gardaşım diye konuyu sildiniz...

bukadar mesaj atan kullanıcıların mesajinin silinmesi yazık günah değil
emek hırsızlığı olmuyor mu.

Emek hırsızlığı olmuyor. Forumun gidişatının ana belirleyicisi yazarlar olduğundan eşref saati gelen yazısını silebilir. Yönetimin yaptığı bir hareket, aldığı bir karar hoşuna gitmez ve forumdan ayrılmak isteyebilir hemde hesabını silerek. Hesap silmek bizim ülkede var mı bilmiyorum ama Avrupa ülkelerinde kanunla forum veya sosyal medya kullanıcılarına verilmesi zorunlu bir hak. Hesap silinince de onbinlerce mesaj gider.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Emek hırsızlığı olmuyor. Forumun gidişatının ana belirleyicisi yazarlar olduğundan eşref saati gelen yazısını silebilir. Yönetimin yaptığı bir hareket, aldığı bir karar hoşuna gitmez ve forumdan ayrılmak isteyebilir hemde hesabını silerek. Hesap silmek bizim ülkede var mı bilmiyorum ama Avrupa ülkelerinde kanunla forum veya sosyal medya kullanıcılarına verilmesi zorunlu bir hak. Hesap silinince de onbinlerce mesaj gider.
Bu tarz talepler oldugunda kullanıcının
tum kisisel bilgilerini siler kullanıcı adını
anonim hale getiririz.
Tüm içeriğin silinmesi Yönetimin taktiridir.
Mahkeme kararı aldırırsanız gerekeni yapariz.

ronnie james dio

Aktif Üye
14 Haz 2021
149
55
oluyor düzenleme sınırına ben de çok kez takıldım ama alıştım artık çok dert değil. Adını vermeyeceğim bi forumda her halde yazdım diye 1 hafta ban atmışlardı, konuya cevap veremediğim için mecbur beklemiştim. doğrusu da herhalde olacakmış.
Forumun adı teknopat olabilir mi? Ortalamanın oldukça üzerinde Türkçem olmasına rağmen o banı bende yedim. Orası yönetim kafasına göre adam banlayarak egolarına cila çeksinler diye açılmış bir yer.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Üyelik aşamasında onayladınız
şartlar ve kurallar bölümünde açıkça
bu konuya değinilmekte.

• Her üyenin yalnızca bir hesabı olabilir. Üyelik, istenildiği anda iptal ettirilebilir. Üyelik iptali için forum yöneticilerine özel mesaj yoluyla ulaşmanız gerekmektedir. (10 mesajdan daha fazla mesaja sahip üyelerin üyelik iptali talep etmesi durumunda, sitenin teknik özelliklerinden ve forumda çöp mesaj barındırmak istememizden dolayı kişinin email adresi ve verdiği kişisel bilgiler silinir, hesabı pasif hale getirilir, mesajları sistemde tutulur)

ronnie james dio

Aktif Üye
14 Haz 2021
149
55
Bu tarz talepler oldugunda kullanıcının
tum kisisel bilgilerini siler kullanıcı adını
anonim hale getiririz.
Tüm içeriğin silinmesi Yönetimin taktiridir.
Mahkeme kararı aldırırsanız gerekeni yapariz.

Sizinki emekse kullanıcıların saatlerini, günlerini ayırıp yazdıkları emek değil mi? Siz o emeklerin karşılığını vermediğinize göre yazarın yazdıkları hakkındaki tasarrufu sadece yazara aittir. Yani siz hayır yazdıklarınızı silemezsin deme hakkına sahip değilsiniz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üyelik aşamasında onayladınız
şartlar ve kurallar bölümünde açıkça
bu konuya değinilmekte.

• Her üyenin yalnızca bir hesabı olabilir. Üyelik, istenildiği anda iptal ettirilebilir. Üyelik iptali için forum yöneticilerine özel mesaj yoluyla ulaşmanız gerekmektedir. (10 mesajdan daha fazla mesaja sahip üyelerin üyelik iptali talep etmesi durumunda, sitenin teknik özelliklerinden ve forumda çöp mesaj barındırmak istememizden dolayı kişinin email adresi ve verdiği kişisel bilgiler silinir, hesabı pasif hale getirilir, mesajları sistemde tutulur)

Bu kurallar kanun değil, kanunun üzerinde hiç değil.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Forumun adı teknopat olabilir mi? Ortalamanın oldukça üzerinde Türkçem olmasına rağmen o banı bende yedim. Orası yönetim kafasına göre adam banlayarak egolarına cila çeksinler diye açılmış bir yer.
O forumun adı technopat evet. Mikail Fidan diye bi yönetici vardı kulakları çınlıyordur umarım 2k mesajlı hesabım süresiz ban yedi.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
ozaman olayın temeline inelim

internet ortamında düzgün,sistemli,devamlılığı olan,ihtiyaçları karşılayan platformlar ayakta kalır.

siz neden bu platformda vakit geçiyoruz,paylaşımda bulunuyorsunuz.

üstteki sandığım birkaç şartı birarada bulabildiğiniz için doğrumu.

şimdi herkese silme yetkisi versek
1-2-3-4-5 diye giden mesajlarda
3 mesaj sahibi tarafında silinse
yada 1 numaralı mesaj sahibi mesajını silerse
konu komple silinir sizinde mesaj 4. olsun.

demezmisiniz burası nebiçim forum herşey siliniyor aradığım aradığım yerde bulamıyorum.
lanet olsun kendimi ne yoracam diye.?

Kurallar sayesinde düzeni sağlıyoruz.
Ali kıran başkesende değiliz imla,devrik cümle nedeniyle kimseye gönülde koymayız forumdanda banlamayız.

ronnie james dio

Aktif Üye
14 Haz 2021
149
55
ozaman olayın temeline inelim

internet ortamında düzgün,sistemli,devamlılığı olan,ihtiyaçları karşılayan platformlar ayakta kalır.

siz neden bu platformda vakit geçiyoruz,paylaşımda bulunuyorsunuz.

üstteki sandığım birkaç şartı birarada bulabildiğiniz için doğrumu.

şimdi herkese silme yetkisi versek
1-2-3-4-5 diye giden mesajlarda
3 mesaj sahibi tarafında silinse
yada 1 numaralı mesaj sahibi mesajını silerse
konu komple silinir sizinde mesaj 4. olsun.

demezmisiniz burası nebiçim forum herşey siliniyor aradığım aradığım yerde bulamıyorum.
lanet olsun kendimi ne yoracam diye.?

Kurallar sayesinde düzeni sağlıyoruz.
Ali kıran başkesende değiliz imla,devrik cümle nedeniyle kimseye gönülde koymayız forumdanda banlamayız.

Ben bir forumda 14 bin küsür mesajımı silip çıktım, forum yerinde duruyor. Yani diyeceğim o ki foruma bir şey olmuyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Ben bir forumda 14 bin küsür mesajımı silip çıktım, forum yerinde duruyor. Yani diyeceğim o ki foruma bir şey olmuyor.
Üzgünüm burdaki düzen bu şekilde.
imla-yazım yanlışı yaptığınız platformdaki
yönetimin taktirine boyun eğmek zorunda kalıp
buradaki şartları kabul etmeme lüksüne sahip değilsiniz.
şartlar-kurallarımız yazılı.
bazı alanlara telefon doğrulaması yapilmadan giremezsiniz.

Bunları hepsi keyfiyetten değil
Edinilmiş tecrübeler sonrası ortaya çıkan
kurallar.

örneğin
siz karikatür paylaşır eğlenirsiniz ben karakol karakol gezer telif hakkı nedeniyle ifade veririm.
Bu yüzden kurallar devamlılık için sart.

ronnie james dio

Aktif Üye
14 Haz 2021
149
55
kurallara itirazım yok. bende oldukça kalabalık forumlarda moderasyon yaptığım için neler olabileceğini çok iyi biliyorum. türkiye'de şu an hesap silinmesi ile ilgili bir kanun olmayabilir ancak avrupa birliğinde var bu tip bir yasa. kullanıcı hesabını silebiliyor ve yazdıkları da tarih oluyor. forum, sosyal medya veya diğer platformlar yasa gereği hesap silme seçeneğini koymak zorundalar. ab ile uyumluluk durumu yüzünden ilerki bir tarihte bizde de yasalaşacaktır. o zamanda seo'nuz bozulacak, forumda diğer kullanıcıların mesajları buharlaşacak. yani diyeceğim bir zaman sonra bu işten kaçış olmayacak.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
kurallara itirazım yok. bende oldukça kalabalık forumlarda moderasyon yaptığım için neler olabileceğini çok iyi biliyorum. türkiye'de şu an hesap silinmesi ile ilgili bir kanun olmayabilir ancak avrupa birliğinde var bu tip bir yasa. kullanıcı hesabını silebiliyor ve yazdıkları da tarih oluyor. forum, sosyal medya veya diğer platformlar yasa gereği hesap silme seçeneğini koymak zorundalar. ab ile uyumluluk durumu yüzünden ilerki bir tarihte bizde de yasalaşacaktır. o zamanda seo'nuz bozulacak, forumda diğer kullanıcıların mesajları buharlaşacak. yani diyeceğim bir zaman sonra bu işten kaçış olmayacak.
İnternette yayınlanan resim, video, haber, yorum vb. içeriklerin kaldırılması şartları 5651 sayılı Kanun’nun 8. ve 9. maddelerinde düzenlenmiştir. İnternet üzerinden yayımlanan içeriğin çıkarılması veya içeriğin yer aldığı web sitesinin ilgili bölümüne (URL) erişimin engellenmesi şu hallerde mümkündür:

• Kişilik haklarının ihlali nedeniyle içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi,
  • Suç işlenmesi nedeniyle içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi,
  • Özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi,
  • 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun ihlali nedeniyle içeriğin çıkarılması veya erişim hizmetinin durdurulması,
  • İnternette unutulma hakkının kullanılması nedeniyle içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi,
  • Kamu yararı ve düzeni nedeniyle içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi.
Özellikle belirtelim ki; internet üzerinden yapılan yayınlar nedeniyle mağdur olan kişilerin içerik ve yer sağlayıcısına başvurarak içeriğin kaldırılmasını talep hakları vardır.

Sizin forumda yazdıklarınız hangi kapsama giriyor ki mesajlarınızı kanun gereği silmek zorunda olalım.

Kullandığımız forum yazılımının GDPR uyumluluğu vardır hesabı silme işlemi ADMİN tarafından yapılır.
Bu işlem yapılırken mesaj-konu vb. içerikleri kaldırmaz.

Bu konuya burada NOKTA koyuyorum uzatmak isteyen varsa ŞANSINI deneyebilir

uyesilme.png

Geri
Üst Alt