Puzik
Süper Üye
- 9 Ara 2020
- 1,305
Eşime Iphone bakıyorduk Kasım indirimlerinde. Iphone 13 128gb en düşük 24bin oldu. Durduk dedik ki bu bunun en ucuz hali bi daha da bu fiyatı görmez o yüzden biz bu işten vazgeçelim. Vazgeçtik. Yani biz vatandaş olarak çoktan resesyona girdik hatta ekonomik krize girdi bir çoğumuz. Borçlar gelirlerden fazla. İtibardan da, hayatımızdan da çoktan bir sürü şeyi feragat ettik o yüzden. Artık sadece en zaruri ihtiyaçlara yöneliyoruz.
1 yıldır kaşar peyniri, tulum peyniri, pastırma, sucuğun belli markaları, lüks karışık çerez(adı zaten bitirdi bizi) ve bunun gibi bir sürü daha başka şeyi alamıyoruz. Neden Iphone baktık onu da bilmiyorum. Zaten sadece baktık. Masum bir bakıştı bizimkisi.
Venezuellada insanlar açlık yokluk çekerken, Maduro'nun Nusrette midesini doldurduktan sonra bir de gidip ülkesindeki insanlarla dalga geçtiği bir video var. Aklıma o geldi nedense.
Bazen yazıyor yazıyor siliyorum mevzu hep siyasete kayıyor. Derdimiz benim ülkemin insanının neden refah seviyesi düştü, paramız neden bu kadar değersizleşti diyince hemen bize klişe cevapları yatıştırıyorlar. Halbuki hain olsak “banane daha beter olsunlar” der lafını etmeyiz. “ Dünyada kriz var” diyen dayılar bunu maalesef idrak edemiyor. Keşke bizim insanımız herşeyin en iyisini en iyi şekilde alabilse.