Browser' larda (ULTRAHD HDR 10BIT Dolby Atmos) artı ve eksi yönleri (Chrome, opera, Vivaldi, firefox, Edge, İE)

teknolojix Çevrimdışı

teknolojix 

Aktif Üye
31 Eki 2017
268
DEll 7559 intel HD 530 ve Nvidia GTX 960M ekran kartlı , Win 10 notebook ta dikkatimi çekti browserlar arası sanki va, ips farkı gibi renklerde ve çözünürlüklerde baya bir fark ediyor ses çıkışta Dolby Atmos sıkıntı yok ama Firefox aynı videoyu 2160 HDR 4K verebiliyorken renkler canlı değil..
Chrome, Vivaldi ve Opera 2160p 4K veriyor renkler Chromede capcanlı güzel peşinden vivaldi ve opera yakın gibi ama HDR oynatamıyor Chrome, vivaldi, opera.
Microsoft Edge ve İ.Explorer zaten anca 1080p oynatabiliyor Hdr hak getire aynı videoyu ama video canlılığı firefoxa nazaran iyi tabiki Apple artık Windows için Safari güncellemesi sunmadığından deneyemedim ve Windows için Safari 5.1.7, Windows için hazırlanmış son sürümdür ve artık güncelliğini yitirdiğinden,
bu Mozilla firefox ta görüntüdeki o matlığı yada ne bilim renkleri canlandırabilmenin yolu varmıdır pc ustalarından yardım istesek...
test video linki:
ULTRAHD HDR 10BIT Dolby Atmos

[HDR10+ / Dolby Vision] Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw Trailer 2

4K-UHD - DTS:X DEMO DISK - HDR10+ ( 11.2 Surround Sound )

hdr_dolby-atmosc676cc3f5b6f499c.jpg
 
Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
20,609
Merhaba. Opera'nın yeni tarayıcısı Opera GX ve Mozilla Firefox kullanıyorum, GX'de şimdilik HDR desteği yok sanırım fakat şaşırtıcı bir şekilde Mozilla'da renklerin daha soluk olduğunu ben de fark ettim. AMD RX 560 kullanıyorum, zannediyorum tarayıcıların donanım ivmelendirmesi ile ilgili bir durum bu.:alala

Donanım ivmelendirmeyi kapatıp denedim, değişen bir şey olmadı Mozilla'da.
Muhtemelen donanımı nasıl kullandıkları ile ilgili bir farklılık bunu meydana getiriyor.:alala
 
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
20,609
Durumu biraz araştırınca benzer sorunun tarayıcıların resim veya fotoğraf görüntülemede profesyonel tasarımcılara sorun yaşattığını gördüm.
Onu da tarayıcının yapılandırmasındaki parametreleri değiştirerek kendi monitörlerine uygun renk profillerine adapte edebiliyorlar.

Resimler için renk profili desteği mevcut görünüyor fakat video için zannediyorum ki Firefox tüm cihazlarda standart renk profilinde kalmayı tercih etmiş.
(Üstünkörü okuduklarımdan bunu çıkarttım.)

İşin içinde olan insanların (tasarımcıların) söylediğinden anladığım kadarıyla da kullanıcıların büyük çoğunluğunun böyle bir sorunu veryansın etmemesinden dolayı buna dair bir değişiklik de yapmadıklarını anladım.

Sorunun kaynağı renk profilleri ile ilgili sanırım. Video renklerine hangi parametreler müdahale ediyor, böyle bir parametre mevcut mudur bunu bulmak lazım. :alala
 
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
20,609

Burada da bu farklılığın birkaç yıl önceden beri şikayet edildiği söylenmekte...

Asıl merak ettiğim şey şu, hangi renk doğru?
Firefox'taki mi, Opera veya Chrome'daki mi? :hihi
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri