Bosch Kurutma Makinesi Su Damlatma Sorunu ve Tahliye Hortumu Bağlantısı

H Çevrimdışı

Hamza

Yeni Üye
21 Eki 2018
15
Selamlar tavsiye forumu ailesi. Evde kullanmakta olduğumuz Bosch marka yaklaşık 7 8 senelik kurutma makinemiz son bir kaç yıkamadır alttan su kaçırmaya başladı. Fakat tam olarak nereden damlatma yaptığını anlayamadım. Çamaşır ve kurutma makinesi üst üste olduğu için de içi açık çalıştırma imkanımız yok. Şu an için balkonda fotoğraflardaki şekilde kapakları açık bir şekilde duruyor. Suyu nereden damlatıyor olabilir? Nereleri kontrol etmem gerekli. Bir de fotoğrafta belirttiğim tahliye borusunu direk dışarı versem herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Bir de kapakları açık (yan kapaklar ve üst kapak) bir şekilde makineyi çalıştırsak bir problem olur mu? Diğer soruma gelirsek makineyi aldığımızdan beri su tankını elle boşaltıyoruz. Fotoğraflarda gösterdiğim tahliye borusunu direk gidere versem bir sorun olur mu? Yoksa o su tankı haznesinin alt kısmında 4 köşesinde çıkıntı gibi olan yere bir aparat vs gerekli mi? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. :)

Silikon-boru-ve-tahliye-borusu.jpg
Silikon-borunun-baglanti-yeri.jpg
su-tanki-ve-silikon-siyah-boru.jpg
Su-tankinin-oldugu-yerdeki-delik.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pompa-ve-borular.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazıyı düzenleyemediğim için 3 farklı renkle işaretlediğim ve 3 farklı boruyu gösteren boruların da ne işe yaradığını söylerseniz çok mutlu olurum. Hayırlı günler.
 
Son düzenleme:
teraspy Çevrimiçi

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
21,263
64
Hamza' Alıntı:
Suyu nereden damlatıyor olabilir? Nereleri kontrol etmem gerekli. Bir de fotoğrafta belirttiğim tahliye borusunu direk dışarı versem herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Bir de kapakları açık (yan kapaklar ve üst kapak) bir şekilde makineyi çalıştırsak bir problem olur mu? Diğer soruma gelirsek makineyi aldığımızdan beri su tankını elle boşaltıyoruz. Fotoğraflarda gösterdiğim tahliye borusunu direk gidere versem bir sorun olur mu?
Bu konuda çok bilgili değilim ama makina bizde olsaydı,ilk bakacağım-kontrol edeceğim yerler hortum bağlantıları olurdu,yani suyun gelip gittiği tüm bağlantılar :)
Makinadan tahliyeyi doğrudan dışarı versen sorun olmaz sanırım,elle neden boşaltılsın ki makina,kapakları açık olarak tabii test edebilirsin,ama dikkat etmelisin yanına çocuk yaklaştırma,çünkü selenoid vana hemen dışarıda :ok
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri