Fikoloji'nin dediği gibi motor sesine benziyor.
Su boşaltma sırasında mı geliyor bu ses? O ses çıkarken kapağı açıp bakar mısınız? Pompaya takılan veya zorlayan bir şey olmasın?
Ya da yıkamayı yapan motordan da geliyor olabilir. Bildiğim kadarıyla 2 tane motor oluyor bu makinelerde.
[/
Tüm yıkıma boyunca aynı ses devamli geliyor. Yanılmıyorsam su boşaltma yada alma esnasında kısa süreliğine durakliyor.
Temizlik dediğiniz; filtrenin bulunduğu alanı zaman zaman temizliyorum ve ara sıra koku yapmasın diye sirke vb ile boş yıkama yapıyoruz.Makineyi hiç temizlemediyseniz, içini boşaltın, boş çalıştırın. Makine sıcak yıkamaya geçtiğinde içine limon sirkesi dökün.
Onun haricinde yıkamada ses sürekli geliyorsa sorun yıkama yapan motorda olabilir. Bilemiyorum.
Makine yeni mi?
Filtre değil, iç boruları vs.Temizlik dediğiniz; filtrenin bulunduğu alanı zaman zaman temizliyorum ve ara sıra koku yapmasın diye sirke vb ile boş yıkama yapıyoruz.
Tahminimce yıkama yapan motordan geliyor bu ses. Yıkama durduğunda sesde kesiliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
13 yıl oldu makineyi alalı. Bu güne kadar anakart arızasından başka bir arıza yapmamıştı.
Sökülüp bakıldıktan sonra net bir şey söylenebilir sanırım.
F fikoloji Umut Barış
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bulaşık Makinesinin Motorunu söktüm son hali bu her tarafı oksitlenmiş rulman yatağında aşınmadan dolayı tortu oluşmuş yarın bobinciye götürüp rulmanı değiştiricem motorun ömrü bitmişmidir ne dersiniz
F fikoloji Umut Barış