Bosch bsg 62004 hortum sorunu.

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
473
34
Merhaba. Fotoğraflarda gözüktüğü üzere hortum dip kısımdan kırıldı ve koptu. Yeni hortum araştırırken internette hortum tamir videoları çıktı. Yalnız izlediğim videolar da tutma yerine yakın olan kısmı tamir ediyorlar. Hortumun başlangıç kısmıyla alakalı video bulamadım.

Burdan kopunca çözümü olmuyor mu. Bilgisi olan varmı?

1000164465.jpg
1000164466.jpg

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
473
34
içinde kalan hortum parçasını yerinden çıkaramadınız mı.?
Penseyle falan uğraşsam çıkar büyük ihtimalle ama dedim belki başka bir yöntemi vardır. O yüzden orayı zorlamadan önce buraya yazmak istedim.

Penseyle söktüm ama kenarlardan içeri doğru geçen kısım kaldı. Orası çıkmıyor.

1000164468.jpg

Son düzenleme:
Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
817
Penseyle falan uğraşsam çıkar büyük ihtimalle ama dedim belki başka bir yöntemi vardır. O yüzden orayı zorlamadan önce buraya yazmak istedim.

Penseyle söktüm ama kenarlardan içeri doğru geçen kısım kaldı. Orası çıkmıyor.
Elindeki hortum oranın içine giriyorsa silikon bazlı korniş yapıştırıcıları gibi yapıştırıcılar var, silikona benziyor ama yapıştırmada çok etkili, siyahını da bulursan çok güzel şekilde tutar orayı. Başka da bir yapıştırıcı tutmaz orayı tüm makine yükü oraya biniyor, düz silikon sağlıklı olmaz tutunma da sağlamaz, dysonı yapıştırıcı olarak kullanan çok var da asıl üstünde mastik (dolgu malzemesi) olarak geçiyor. Sıcak silikonu iyi eritsen o da güzel tutar ama çap geniş tüm alana sıcak silikonu soğutmadan sıkamazsın.

Japon bali gibi şeyler yetersiz kalır. Hortum renginden ve şeklinden sanki yan sanayi parça gibi duruyor, eğer orjinalse çok yazık

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
817
Sanırım orayı zaten sökemezsiniz orası ısıtarak kaynak yapılıp yapıştırılıyor yani plastik ayrı gibi dursa da eriyik kaynak şeklindedir büyük ihtimalle, dramel varsa hortum girecek kadar aşındırmak çözüm, ama çok gıcık bir şeydir ne hortum girer ne de orası genişler

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
473
34
Elindeki hortum oranın içine giriyorsa silikon bazlı korniş yapıştırıcıları gibi yapıştırıcılar var, silikona benziyor ama yapıştırmada çok etkili, siyahını da bulursan çok güzel şekilde tutar orayı. Başka da bir yapıştırıcı tutmaz orayı tüm makine yükü oraya biniyor, düz silikon sağlıklı olmaz tutunma da sağlamaz, dysonı yapıştırıcı olarak kullanan çok var da asıl üstünde mastik (dolgu malzemesi) olarak geçiyor. Sıcak silikonu iyi eritsen o da güzel tutar ama çap geniş tüm alana sıcak silikonu soğutmadan sıkamazsın.

Japon bali gibi şeyler yetersiz kalır. Hortum renginden ve şeklinden sanki yan sanayi parça gibi duruyor, eğer orjinalse çok yazık
Anladım. Hocam anlaşılan başka bir hortum almak gerekecek. Bu parça orjinaldi. Eğer orjinal parça böyle olduysa büyük ihtimalle alacağım yan sanayi parça daha kısa sürede bu hale gelecek. :)

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
817
Anladım. Hocam anlaşılan başka bir hortum almak gerekecek. Bu parça orjinaldi. Eğer orjinal parça böyle olduysa büyük ihtimalle alacağım yan sanayi parça daha kısa sürede bu hale gelecek. :)
Evet yan sanayi parçayı muhtamelen anca internette bulursun, aldıktan sonra eline gelince bu ne kağıt gibi ya dedirtecek kalitede olma ihtimali de çok yüksek olur. O yüzden elindeki hortumu biraz daha sokabilecek gibi uğraş ne kadar eskisi gibi girerse o kadar iyi tutunur, baktın çok da girmiyor sür dışına silikon yapıştırıcıyı içine sok gitsin, orjinal böyle olduysa yan sanayi 6 ay anca gider.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,345
Evet yan sanayi parçayı muhtamelen anca internette bulursun, aldıktan sonra eline gelince bu ne kağıt gibi ya dedirtecek kalitede olma ihtimali de çok yüksek olur. O yüzden elindeki hortumu biraz daha sokabilecek gibi uğraş ne kadar eskisi gibi girerse o kadar iyi tutunur, baktın çok da girmiyor sür dışına silikon yapıştırıcıyı içine sok gitsin, orjinal böyle olduysa yan sanayi 6 ay anca gider.
Bendeki samsung rambo da bu şekilde özensiz davranıp çekistirerek kullanılırsa kopuyor fakat dip kısım boruya direk çevirerek geçiriyorsun yapıştırıcıyı gerek kalmıyor.

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
473
34
çok girmiyor ustam. birazda gevşek kalıyor zaten. dediğiniz gibi deneyeyim şansımı artık.

Geri
Üst Alt