TEKNOwest
VIP
- 23 Eyl 2018
- 10,455
- 50
Ertugruloner yatırımınızı sepet olarak yapın sadece döviz yada sadece altın olarak değil. yarısı ile emtia diğer yarısı ile döviz gibi .yatırım tavsiye değildir.
merkez bankası döviz rezervleri eksilerde peki nasıl eksi oluyor .döviz tahvili basılıyor. şuan eksi olma sebebi bu. ama adam 2 sene sonra al tahvilini ver benim paramı diyecek.ithalata dayalı ekonomiler bu işe fazla dayanamaz.katardan swapla 13 tl den aldığın dolarları bir gün faizi ile geri ödemesi var.var oğlu var
Doları 6.5 lirada tutacağız diye aylarca dolar sattı mb, rezervi bitirdik, şimdi kısa vadeli borçlar geldikçe ödeme sorunu kaçınılmazmerkez bankası döviz rezervleri eksilerde peki nasıl eksi oluyor .döviz tahvili basılıyor. şuan eksi olma sebebi bu. ama adam 2 sene sonra al tahvilini ver benim paramı diyecek.ithalata dayalı ekonomiler bu işe fazla dayanamaz.katardan swapla 13 tl den aldığın dolarları bir gün faizi ile geri ödemesi var.var oğlu var
Ben bilmeyen birisi icin demek istedim bilmeyen biri icin kumar bence?Bir kere net söyleyeyim borsa kumar değildir. 43 yaşındayım, iktisat fakültesi mezunuyum, ben de o zamanlar öyle düşünürdüm çünkü bilmiyordum, dinamiklerini öğrendikçe, teknik ve temel analizin içeriğine girdikçe bunun bir bilim olduğunu gördüm(spekülatif hisseler hariç), örneğin 10 yıl önce savunma sanayimizin lokomotif kurumlarından birine yapılacak 100bin liralık bir yatırım bugün 3 milyonluk bir büyüklüğe ulaştı. Dediğim gibi kısa vade para kazanmak için ciddi eğitim gerektirir borsa, bunu yapmak istemeyen için altın iyidir bence de. ?
Dediğim gibi en yukarıda yazdım bilmeyen biri borsaya gireceğine Kıbrıs'a gitsin, hem eğlenir hem yer içer hem de bir ihtimal üç kuruş kazanabilir, ihtimali daha yüksek olur ?Ben bilmeyen birisi icin demek istedim bilmeyen biri icin kumar bence?
Çok sağlam kağıtlarda/şirketlerde bile mükemmel oynama yapanlar var, isim vermek istemiyorum... Borsa, basit bir mecra değil. Bir çok şeyi bilmek ve uygulamak gerekiyor. En temelinde de sabır yatıyor... Ayrıca, yazılıp çizilen söylenen yüz lirası bin lira oldu, on koydum bin oldu gibi hikayelere fazla itibar etmemek gerekir.Borsada para yapmak istiyorsanız sağlam bist 30 hisselerine yatırım yapın, teknik ve temel analiz öğrenmeye çalışın. En az 1 sene ve üzerinde süreyle yatırımcı olun, aksi halde kazanmak mümkün olmayabilir.
Ben de bilirim o isimleri ama eninde sonunda iyi kağıt iyi şirket yukarı gider, en basit tüpraş şu an pandemi sebebiyle süründürüyor değil mi, önümüzdeki 3 yıl iyi takip edelim hep beraber elbette YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.Çok sağlam kağıtlarda/şirketlerde bile mükemmel oynama yapanlar var, isim vermek istemiyorum... Borsa, basit bir mecra değil. Bir çok şeyi bilmek ve uygulamak gerekiyor. En temelinde de sabır yatıyor... Ayrıca, yazılıp çizilen söylenen yüz lirası bin lira oldu, on koydum bin oldu gibi hikayelere fazla itibar etmemek gerekir.
Arkadaki foto da duvar kağıdı sanırımAffınıza sığınarak şöyle bir görsel ile olayı özetlemiş olayım...