Hocam beyazı sarımtırak diyenler var internette.Biraz tedirgin oldum.Uygunada geldi TV açıkcası.Kutuyu daha açtırmadımBenim Sony de BOE IPS memnunum da Sony ile Arçelik'i karşılaştırmak pek doğru olmaz.
SelamlarHocam beyazı sarımtırak diyenler var internette.Biraz tedirgin oldum.Uygunada geldi TV açıkcası.Kutuyu daha açtırmadım
Hocam yorum alabilirmiyim Adem Helvacı
Merhaba, benim tv de SONY 55x7055, hangi panel olduğunu nasıl öğrendiniz, va olduğunu biliyorum ama panel üreticisi bulamadım, teşekkürlerBenim Sony de BOE IPS memnunum da Sony ile Arçelik'i karşılaştırmak pek doğru olmaz.
Selamlar
IPS diye bilinse de aslında BOE panelin gerçek yapı tipi ADS dir. Tamam doğru, mühendislik tabanı aynı gibi ama neticede IPS değil.
BOE bilinenin aksine oldukça başarılı bir panel üreticisidir ancak kontrast oranı konusunda başarısı tartışılır, Yine bilinenin aksine birçok panel tipi ile kıyaslandığında renk algoritması (Tabi renk uzayına göre değer değişir) en doğru ve üst seviyede çalışan paneldir. SRGB oranı %100, DCI-P3 oranı %93 ve hatta REC2020 oranı %69 olan BOE paneller bilirim ki REC2020 genelde incelediğim panellerde hep %52 %55 dolaylarındadır.
Ben sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ancak size pembe tablo da çizmeyeyim, bir MVA panel gibi siyah alamazsınız bu panelde. (Kötü değildir siyahları ama asla bir VA panel gibi siyah veremez)
Buradan sormuştum, bilen biri cevapladı.Merhaba, benim tv de SONY 55x7055, hangi panel olduğunu nasıl öğrendiniz, va olduğunu biliyorum ama panel üreticisi bulamadım, teşekkürler
Çok çok teşekkür ederim, bi soralım bakalım umarım bilen çıkar.Buradan sormuştum, bilen biri cevapladı.
W Winston hocam cevaplamış.
Sony KD-55XH8196 modelinin paneli nedir?
Sony KD-55XH8196 modelinin paneli nedir acaba? OLEDlerde Sony, LG kullanıyor ancak internette bu veya diğer IPS LCD modellerinin panel üretici bilgisine ulaşamadım. Seri numarası 6008727tavsiyeforumu.com