Boardmaker Pcb Çizim Programı

T Çevrimdışı

TamirciSedat 

Yeni Üye
25 Eki 2025
26
Arkadaşlar daha önce Windows 98 Bilgisayarımda Dos tabanlı Boardmaker Pcb çizim programı kullanıyordum, bazen bir kaç tıklamayla açılıyordu, malum bu program eski bir program.
Bu Boardmaker programla çok çizimler arge çalışmaları yaptım.
Aradan 25 yıl geçti, bu gün Windows 10 leptopta denedim açılmıyor.
İçinde yaptığım çok çalışma dosyalarım var.
Bu dos tabanlı Boardmaker programını Windows 10 bilgisayarımda nasıl çalıştırabilirim, bunun bir çözümü yolu var mıdır acaba? 🤷🏻‍♂️

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

TamirciSedat 

Yeni Üye
25 Eki 2025
26
Muhtemelen emulatör ile olur.
Dosbox programı yükledim ama açmayı beceremedim, daha doğrusu internette by uygulama ile Boardmaker uygulamasını nasıl çalıştırabileceğime dair net bir anlatım bulamadım. Olanlarda dermeçatma anlatım.
Boardmaker programının içinde yaptığım çizimleri alabilseydim onada razıydım.

T Çevrimdışı

TamirciSedat 

Yeni Üye
25 Eki 2025
26
1. Uyumluluk modunda çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
2. Hyper-V veya VMWare gibi bir uygulama ile sanal bir bildisayar oluşturup Windows 98 kurabilirsiniz.
Uyumluluk modunda 7-8 ve diğer modları denedim olmadı.
Sanal bilgisayar oluşturmayıda bilemedim. Vdos FosBox uygulamalarıda yükledim ama birebir, adım adım anlatan bir yer bulamadım, anlatalar kendileri bildikleri için özet şeklinde anlatmış.
Benim için çok önemliydi ama olmadı maalesef.

T Çevrimdışı

TamirciSedat 

Yeni Üye
25 Eki 2025
26
Aşağıdaki linkteki gibi kurulum yapabilirsin.
Eğer yabancı dil ile ilgili bir sıkıntıı olursa da yardımcı olabilirim.

Çok teşekkür ederim 🤗
Maalesef İngilizce bilmiyorum kaldı ki şu ana kadar Türkçe anlatanlar bile ile yaramadı.
Çünkü konuyu anlatanlar görsel olarak anlattıkları halde, bakıyorum onların ankattıkları bazı özellik vesaire değişiklik gösterebiliyor.
Anladığım şu:
Bunu ancak bilen kişi birebir halledecek, tarifle olacak bir şey değil.
Çok uygulamalar denedim maalesef.

A Çevrimiçi

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
643
46
Çok teşekkür ederim 🤗
Maalesef İngilizce bilmiyorum kaldı ki şu ana kadar Türkçe anlatanlar bile ile yaramadı.
Çünkü konuyu anlatanlar görsel olarak anlattıkları halde, bakıyorum onların ankattıkları bazı özellik vesaire değişiklik gösterebiliyor.
Anladığım şu:
Bunu ancak bilen kişi birebir halledecek, tarifle olacak bir şey değil.
Çok uygulamalar denedim maalesef.
Hocam gerekirse haber et bana. Ortak bir zaman ayarlarız Teams üstünden kurarım sana ben. Tek olması gereken işlemcinin sanallaştırma desteğinin olması. Ben biraz önce yolladığım videodaki adımları tek tek uygulayarak kurdum. Üstüne ek olarak 1024x768 çözünürlük için bir trik yapmak gerekiyor. Şu an 1024x768 çözünürlük 32 Bit renkte çalıştırdım.

Windows-98.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,651
Hocam gerekirse haber et bana. Ortak bir zaman ayarlarız Teams üstünden kurarım sana ben. Tek olması gereken işlemcinin sanallaştırma desteğinin olması. Ben biraz önce yolladığım videodaki adımları tek tek uygulayarak kurdum. Üstüne ek olarak 1024x768 çözünürlük için bir trik yapmak gerekiyor. Şu an 1024x768 çözünürlük 32 Bit renkte çalıştırdım.

Windows-98.jpg
kırmızı msn logosunu görünce geçmişe yolculuk yaptırdın :kiskis

Geri
Üst Alt