Cam abim, farklı bir örnek vereyim izin verirsen.
Panel onarım merkeziyim ve Türkiyenin her yerinden insanlar güvendiği için arıyorlar.
Bu sabah 11 de bir telefon görüşmesi yaptım 55" lg uhd panel arızası. 1000tl dedim adam ok dedi ama sonra detayları konuşmaya başlayınca kendisine dedim ki "Arkadaş sen bu tv yi bana yollama, sana yakın bir yerde güvendiğim bir arkadaşım var. Kendisi ile görüşeyim, tv yi ona götür, böylece lojistik maliyetinden de kurtulursun.
Abi cillop givi 1000tl hazır para. Ben delimiyim ki "Ben yemedim sen ye" diyerek bunu başkasına vereyim?
Ticaret dünyasından bakarsak evet bu delilik.
Ama biz ne zaman öncelikli olarak para odaklı hareket ettik ki ?
Bu karaktere sen de dahilsin, Allattin abi de dahil, fiko , tekno vs o nedenle, yani önce insan odaklı yaklaştığımız için bu delilik değil.
Akşamüstü tekrar aradı bu sefer teşekkür etmek için. Lojistik devreden çıkınca 850, 100 de benim selamıma indirim yapmışlar 750tl.
Oradaki arkadaşım kazandı, oradaki vatandaş kazandı, rabbim bir şekilde bana yine gönderir Sorun Yok.
Diyeceğim o ki, 300 üyesi olanı da , 3 milyon üyesi olanı da farketmeksizin bu forumlar da böyle "vay sen orada nasıl yazarsın" demek yerine kendileri de gelse yazsa, biz de gidip yazsak , "bu bilgi bizde yok sen bunu X forumunda bulursun, orada bir ustamız bu konuda bir çalışma yapmış ve işi çözmüş, bu işin piri o dur" diyebilsek ne kaybederiz ki?
Fazla mi optimistim sence ?