Bizden Bu kadar Korkmayın!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Evet diğer forum sahibi arkadaşlar size söylüyorum buna gerek yok.

Bizden nefret etmenize gerek yok

Bizden korkmanıza gerek yok.

Bizim forumumuzda bu vatandaşa karşılıksız bilgi paylaştığı için bu ülkenin değerli ustalarının sizin forumlardaki üyeliklerini silmenize, girişlerini engellemenize gerek yok. !

Evet dostlar yanlış duymadınız.

Sırf bizim forumda sizlere karşılıksız arıza bilgisi paylaştığı için bir ustamızın hesabını silecek kadar gözleri dönmüş bu insanların.

Burası Açık mecra kardeşim siz de buyrun yazın burada, bilgi paylaşmayın zaten sizden gelecek bilgiye ihtiyacımız yok ama çekincelerinizi yazın o halde.

Belli ki bilgi paylaşmıyor ama uzaktan uzaktan bizleri takip ediyorsunuz. Bunda utanacak bir şey yok biz bunlara alışığız dostlar.

İhtiyacınız olan yazılımları gizli gizli bizlerden isterken utanmıyorsanız, gelip burada bizlerle yazışmaktan da utanmanıza gerek yok.

Kendi forumlarınızda yetkili servislerden rica minnet destek isterken nasıl ki bunda utanacak bir şey görmüyorsanız (Gerçekten bunda utanacak bir şey yok) o zaman gelip burada bizim yaptığımız bu icraatlara katılmadığınızı belirtmenizde de utanacak bir şey olmamalı.

Hesabını sildiğiniz bu adam, yıllar önce sizlere destek veren, Kendisinden yazılım istediğiniz, yıllarca sizlerin forumlarında da bilgi paylaşan bir ustamız.

Ben açık ve net yazıyorum ki bu ustamızın ne sizin forumunuza ne de bizim forumumuza ihtiyacı yok. Ülke olarak Bizlerin bu ustalara ihtiyacı var bunu neden anlamıyorsunuz ısrarla?

Bizden örnek vereceksek eğer, F fikoloji nin bu foruma ihtiyacı yok. TEKNOwest TEKNOWEST , teraspy teraspy rfve rfve unreleased unreleased hosbulduk hosbulduk By_Trol By_Trol albanez albanez ve daha şimdi buraya ismi sığmayacak yüzlerce ustanın, duayenin, fikir insanının forumlara ihtiyacı yok.

Asıl bizlerin onlara ihtiyacı var, onlar var ise biz varız, ne demek yahu sırf bizim forumda yazdı diye bir ustanın, bir emekçinin hesabını silmek?

Nedir asıl derdiniz? Bu söylemlerinizin amacı nedir? ''O forumda ustaları aşağılıyorlar'' ne demek?

Biz USTA aşağılarsak eğer, yedi düvel gelsin komple yüzümüze tükürsün. Burada yüzlerce usta var içimizde, bir tanesi gelsin desin ki ''Bu forumda bana saygısızlık yapıldı'' Buyrun meydan sizin o durumda, çarmıha gerin bizi hiç sorun değil.

Sizlerin ısrarla anlamadığınız konu bu, Biz usta kötülemiyoruz, biz meslek sırları ifşa etmiyoruz, Meslek sırrı dediğiniz şey bütün kitaplarda zaten var okumak isteyene, bütün sitelerde zaten var görmek isteyene, youtube da bütün kanallarda zaten var izlemek isteyene. Hangi gizli bilgi, hangi meslek sırrı var ki günümüz sosyal medya koşullarında? Oturduğunuz yerde bundan 30-40 sene önceki kafada kalıp sonra da bu forumda halka açık bilgi paylaşan bizleri meslek haini ilan edemezsiniz.

Eğer bu söylemleri bu derece yukarılara taşırsanız karşılık olarak ''Bizler meslek haini isek o halde insanların canını yakan işletmelere arka çıktığınız ve içinizde sakladığınız, aranızda barınmalarına izin verdiğiniz için sizler de HALK DÜŞMANISINIZ bizim gözümüzde.

Bu mecrada yüzlerce usta, binlerce vatandaş var. Bakın bütün teknik konulara, hangi usta ile vatandaş bir kere olsun karşı karşıya gelmiş, hangisi bir diğerine saygısızlık etmiş, hangi ustamız bir vatandaşın iyi niyetini suistimal etmiş? Vatandaş da burada, usta da burada. O halde meslek hainleri nerede?

Vatandaşa 3 katı fiyatla iş yapan, ''Değiştirdim'' diyerek 850tl para aldığı vatandaşın ledlerine bypass uygulayan karakter yoksunlarına iki satır lafınız yok ama biz mi kötüyüz şimdi? Esnaf odası kaydı yok, vergi levhası yok, dükkan kirası ödemez ama tamire tv alıp 400tl cukkayı alıp vatandaşın teelvizyonunun reflektörülerini makasla kesen mahlukatlara arka çıkacaksınız ama biz kötüyüz öyle mi?

48'' edge led tv ye 43'' televizyondan çıkma ledi takan ve 550tl tahsil eden, sonra bu tv yetkili servise gidince mağdur olan vatandaşın zararını tazmin etmeyen şahısa tek kelime etmezsiniz ama biz meslek hainiyiz öyle mi?

Klima bakımı yapıyorum diye insanların evine gidip klimaya parfüm sıkıp 50 tl alıp çıkanlar gayet normal ustalar ama biz kötüyüz öyle mi?

Şimdi biz bu şahısları deşifre ettiğimiz, ifşa ettiğimiz, vatandaşa ''Eğer durum bu ise kendiniz yapın o halde'' dediğimiz için mi biz kötüyüz sizin gözünüzde?

Bu mesleğe de, bu forumlar camiasına da yıllarca emek vermiş insanlar olarak nasıl olur da halk yararına iş yapan insanlara böyle bir muameleyi reva görürsünüz ve nasıl olur da kötü olan halen biz oluruz anlamak mümkün değil.

Ben isim bilerek zikretmedim.

Bu çirkin uygulamaya maruz kalan ustamız dilerse kendisi burada forum ismi de yazar, kendisini de yazar o kendi takdirine kalmış ancak bu gün bana bizzat bu olayı anlattığında şaşkınlıktan ağzım açık kaldı, ayıptır yahu.

Hayır yani şunu anlayamadım, neden çekindiniz ki? Forumunuzdan bilgi alıp paylaşacağımızı mı düşündünüz de bu derece çekindiniz anlayamadım?

Açık ve net ifade ediyorum ki sistemlerine erişmediğimiz üretici firma sayısı yok dersem abartı olur ancak yoka yakın seviyededir.

Küçücük bir forumuz ancak Türkiyedeki forumların toplamının bir araya gelip erişebileceği bilginin en az üç katına erişebilecek altyapımız ve bunu HALK ile karşılıksız paylaşan da koca bir yüreğimiz var bizim. Hiç birinizden gelecek zerre kadar bilgiye ihtiyacımız yok, Gölge etmeyin başka ihsan istemez..

Bu koca yürek ve bu karşılıksız halk paylaşımı nedeniyle her sisteme erişebiliyoruz zaten. Bırakın sizden bir bilgiye ihtiyacımız olmasını, çaktırmasanız da sizlerin bilgi kaynağınız olduğumuzu da biliyor yine de sesimizi çıkarmıyoruz zira bizim için siz de HALK sınız neticede.

Çok ayıp, çok..

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Ben burada unutulmuş usta çırak ilişkisini görüyorum, her gün birinizden yeni bir şey öğreniyorum, kimse kimseye tepeden bakmıyor. Keşke bu oluşum 15 sene önce olsaydı da o yıllarımızı boşa geçirdiğimiz yer yerine mutlu olduğumuz yerde olsaydık, herhalde arabayı söker takardım o zaman. Kim ne yaparsa kendine yapar, takmayın kafanıza hocam. ???

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben burada unutulmuş usta çırak ilişkisini görüyorum, her gün birinizden yeni bir şey öğreniyorum, kimse kimseye tepeden bakmıyor. Keşke bu oluşum 15 sene önce olsaydı da o yıllarımızı boşa geçirdiğimiz yer yerine mutlu olduğumuz yerde olsaydık, herhalde arabayı söker takardım o zaman. Kim ne yaparsa kendine yapar, takmayın kafanıza hocam. ???

Sevgili Özgür; Zaten gerçek anlamda eğitimini alan yok artık bu mesleğin. Bunun yanısıra devletimizin bir kontrol mekanizması da yok. Eskiden olduğu gibi ve senin vurguladığın gibi bir usta çırak ilişkisi ve artık ne yazık ki çıraklık kavramı da yok.

Şartlar böyle olunca günümüz konjonktüründe zaten aslında gerçek anlamda TAMİRCİLİK diye bir meslek kalmadı.

bakınız bir tv den bahsediyorsak eğer hiç bir eğitiminiz olmasa dahi sizin bile %33.3 oranda bir tv yi tamir etme olasılığınız var.

Çok az bak birazcık kafayı çalıştırısan bu oran %50 olur. Kafası çalışan biriysen ve elin de biraz tornavida tutuyor ise bu oranı %100 dahi yapabiliriz.

Nasıl mı?

Basit, hemen açıklayayım.

TV bozuldu, stby ışığı yanıp sönüyor ama tv açılmıyor.

VATANDAŞ olarak sen bu tv nin arka kapağını açıp Ooooo piti pitiii bile yapsan, Besleme kartı - anakart - panel üçlüsünden birisini seçer ve %33.3 oranda doğru noktayı bulursun.

Birazcık kafayı çalıştırır ve ''yahu bu iş panelden olmaz'' dersen Bu oran %50 oldu bile.

Biraz daha kafayı zorlarsan eğer dersin ki ''yahu bu tv nin flash uçmuş'' al sana arıza tespiti. ne yapıyorsun peki? 4 tane vida iki tane soket söküyorsun, İnternete tv nin modeli ve yanına da anakart yazıyorsun, sipariş ediyorsun gelen kartı takıyorsun al sana tamir.

Sakın gülme lütfen. Günümüz işletmelerinin %70 inin ne yaptığını sanıyorsun ki?

Hal böyle iken hangi meslek sırrından bahsediyoruz yahu?

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Biz bu konuları daha önce;
İnsanlıkla
Vicdan sahibi olmakla
Ahlaklı olmakla
Fırsatçı olmamakla
Forum kültürüyle
İyi olmakla

Anlattık hocam... Görüyorum ki, anlatılanlar her bünyede aynı etkiye sebep olmuyor...

Dikkate almaya değmeyen şeyler.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
usta bize yazacak birşey bırakmamışsın :kiskis ...zaten bu forumda olma amacımız belli.... bu x forumda bizler kartviziti ve vergi levhasını göstermeyene yazılım verdiğimiz için BANLAMA ile tehdit edilen kişileriz.sanki yazılım babasının malı. demek ki bu x forumunda çöküş başladı işler kötüye gidiyor.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Biz bu konuları daha önce;
İnsanlıkla
Vicdan sahibi olmakla
Ahlaklı olmakla
Fırsatçı olmamakla
Forum kültürüyle
İyi olmakla

Anlattık hocam... Görüyorum ki, anlatılanlar her bünyede aynı etkiye sebep olmuyor...

Dikkate almaya değmeyen şeyler.
bu X forumun arka bahçesinde dönen ticaret bu yazdıklarınızı gölgede bırakıyor arka plana itiyor.

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
TF bitti sayılır,yakın da sırada DH var,ilkinin zaten esamesi okunmuyor gari,diğerinin de durumu belli ki
uzatmaları oynuyorlar gibi! biraz daha sürecek onların uzatmaları!

Zamanın da çok yazmıştım,bazı tiplerin bacaklarını kırın diye! açıkça isim vererek ama onlar başka
hesaplar peşlerinde koştular,şimdi de "komik" işler yapıyorlar,ama kimseleir de güldüremiyorlar,bari
ben güleyim hallerine:haha

yaw bu arada herifler Reize filan gidip de şikayet etmesinler!
onlara nasılsa bir bahene bulup girişebilirler bizlere:haha1

siz bence;benim tabirimle;iteleyin-sallayın geçin onları yaw;zira "değmez"!

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
bu forumun arka bahçesinde dönen ticaret bu yazdıklarınızı gölgede bırakıyor arka plana itiyor.
Sevgili tekno ,girişin güzel olmayınca "bu forum" derken tavsiyeforumu anlaşılıyor mubarek :kiskis
Hangi forumun arka bahçesi?
Tavsiye forumu mu?

Değilse beni bağlamıyor... :ok

Bahsedilen X forumun sevgili Domestos :kiskis
TF bitti sayılır,yakın da sırada DH var,ilkinin zaten esamesi okunmuyor gari,diğerinin de durumu belli ki

Zamanın da çok yazmıştım,bazı tiplerin bacaklarını kırın diye! açıkça isim vererek ama onlar başka
hesaplar peşlerinde koştular,şimdi de "komik" işler yapıyorlar,ama kimseleir de güldüremiyorlar,bari

Bahsi geçen X forum ,TF ve DH değil , tahmin ediyoum ama isim vermeyeyim,reklamları olmasın :hihi

Aynen öyle sevgili Aragorn ,ben bile neler öğrendim neler :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Cam abim, farklı bir örnek vereyim izin verirsen.

Panel onarım merkeziyim ve Türkiyenin her yerinden insanlar güvendiği için arıyorlar.

Bu sabah 11 de bir telefon görüşmesi yaptım 55" lg uhd panel arızası. 1000tl dedim adam ok dedi ama sonra detayları konuşmaya başlayınca kendisine dedim ki "Arkadaş sen bu tv yi bana yollama, sana yakın bir yerde güvendiğim bir arkadaşım var. Kendisi ile görüşeyim, tv yi ona götür, böylece lojistik maliyetinden de kurtulursun.

Abi cillop givi 1000tl hazır para. Ben delimiyim ki "Ben yemedim sen ye" diyerek bunu başkasına vereyim?

Ticaret dünyasından bakarsak evet bu delilik.

Ama biz ne zaman öncelikli olarak para odaklı hareket ettik ki ?

Bu karaktere sen de dahilsin, Allattin abi de dahil, fiko , tekno vs o nedenle, yani önce insan odaklı yaklaştığımız için bu delilik değil.

Akşamüstü tekrar aradı bu sefer teşekkür etmek için. Lojistik devreden çıkınca 850, 100 de benim selamıma indirim yapmışlar 750tl.

Oradaki arkadaşım kazandı, oradaki vatandaş kazandı, rabbim bir şekilde bana yine gönderir Sorun Yok.

Diyeceğim o ki, 300 üyesi olanı da , 3 milyon üyesi olanı da farketmeksizin bu forumlar da böyle "vay sen orada nasıl yazarsın" demek yerine kendileri de gelse yazsa, biz de gidip yazsak , "bu bilgi bizde yok sen bunu X forumunda bulursun, orada bir ustamız bu konuda bir çalışma yapmış ve işi çözmüş, bu işin piri o dur" diyebilsek ne kaybederiz ki?

Fazla mi optimistim sence ? :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Cam abim, farklı bir örnek vereyim izin verirsen.

Panel onarım merkeziyim ve Türkiyenin her yerinden insanlar güvendiği için arıyorlar.

Bu sabah 11 de bir telefon görüşmesi yaptım 55" lg uhd panel arızası. 1000tl dedim adam ok dedi ama sonra detayları konuşmaya başlayınca kendisine dedim ki "Arkadaş sen bu tv yi bana yollama, sana yakın bir yerde güvendiğim bir arkadaşım var. Kendisi ile görüşeyim, tv yi ona götür, böylece lojistik maliyetinden de kurtulursun.

Abi cillop givi 1000tl hazır para. Ben delimiyim ki "Ben yemedim sen ye" diyerek bunu başkasına vereyim?

Ticaret dünyasından bakarsak evet bu delilik.

Ama biz ne zaman öncelikli olarak para odaklı hareket ettik ki ?

Bu karaktere sen de dahilsin, Allattin abi de dahil, fiko , tekno vs o nedenle, yani önce insan odaklı yaklaştığımız için bu delilik değil.

Akşamüstü tekrar aradı bu sefer teşekkür etmek için. Lojistik devreden çıkınca 850, 100 de benim selamıma indirim yapmışlar 750tl.

Oradaki arkadaşım kazandı, oradaki vatandaş kazandı, rabbim bir şekilde bana yine gönderir Sorun Yok.

Diyeceğim o ki, 300 üyesi olanı da , 3 milyon üyesi olanı da farketmeksizin bu forumlar da böyle "vay sen orada nasıl yazarsın" demek yerine kendileri de gelse yazsa, biz de gidip yazsak , "bu bilgi bizde yok sen bunu X forumunda bulursun, orada bir ustamız bu konuda bir çalışma yapmış ve işi çözmüş, bu işin piri o dur" diyebilsek ne kaybederiz ki?

Fazla mi optimistim sence ? :)
Sadece içimden geldiği içi karalıyorum sevgili adem, cevap vermek için değil ,her ne kadar yazını işaret etsem de :)
Ben hep şuna inanırım "iyilik yap denize at" ,hatta geçenlerde @ibrahimykr cevap olarak yazmıştım azıcık "ben hep kazandım" diye .
İyilik yap denize at ,mutlaka fazlasıyla geri geliyor :ok

Geri
Üst Alt