- 23 Kas 2017
- 21,822
orl1984' Alıntı:Umut Barış' Alıntı:Buna izin verenlerden hesap soranlar olmadıkça bu böyle devam eder.
Muhalefette de iş yok zaten danışıklı dövüş gidiyorlar...
Muhalefette iş yoksa bu nedir?
orl1984' Alıntı:Umut Barış' Alıntı:Buna izin verenlerden hesap soranlar olmadıkça bu böyle devam eder.
Muhalefette de iş yok zaten danışıklı dövüş gidiyorlar...
Sota' Alıntı:28 ekim 2018 Saat 04.00
Saatlerin 1 saat geriye alacagı
Resmi Gazete Yayınlanmısti
2 Yıldır Neden Direttiler yada Neyi Test Ettiler Bilinmez...
clearidas' Alıntı:Sota' Alıntı:28 ekim 2018 Saat 04.00
Saatlerin 1 saat geriye alacagı
Resmi Gazete Yayınlanmısti
2 Yıldır Neden Direttiler yada Neyi Test Ettiler Bilinmez...
Uygulamanın devam etme sebebi sabah işe kalktıklarında sabah namazını da kılmaları . Rahatlık için . Öğrenciler de kılsın ne güzel işte diyorlardir kesin. Namaz kılan muhalif arkadaşlarım bile bu uygulamadan memnun bence gereksiz neyse o olmalı.
Sota' Alıntı:Sabahın Erken Saatınde Herkesı Yola Dokersen Bunun Sonucu Tasarruf Degıl Tuketım Olur Neden mı
Gun Isımadıgı ıcın Herkes Isıkları Acacatırki , Ben Bıle Isyerınde Acmak Zorunda Kalıyorum
Gunun En Soguk Saatlerı Olması Nedenıyle Isınma Ayagı Var
Cevremde Isıtıcı Kullanmayan Esnaf Bıle Sabahın O Saattınde Ufo Kullandıgında Gozlemledım :kıskıs:
Kalıcı Kış Saati Uygulamasının Elektrik Tüketimine Etkisi Adamlar Oturmus Arastırmıs
Tesekkurler Dogruluk Payı
Veriler TEİAŞ Tarafında Saglanmıstır (Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi)
Grafıkte Suanlar Yazmakta
''2011-2017 süresince Kasım-Şubat aylarında elektrik tüketimi yıllık ortalama %6,1 artış göstermiş.
Kalıcı yaz saati uygulamasına geçilen 2016 Kasım – 2017 Şubat döneminde ise bu oran %7,4 olmuş.
Yani kalıcı yaz saati uygulamasına geçtiğimizden bu yana elektrik tüketimindeki artış hızı son altı yılın ortalamasından sadece %1,3 fazla olmuş.
Ancak yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere bu artışın yaz saati uygulaması ile açıklanabilir bir tarafı yok.
Elektrik tüketiminde bazı dönemlerde bir önceki yılla kıyaslandığı zaman kimi aylar da %10’lar seviyesinde artarken kimi aylarda azalma dahi göstermiş.
Bu nedenle yaz saati uygulamasının elektrik tüketimini ciddi oranda arttırdığı ya da azalttığı yönünde bir sonuca varmak şu an için doğru görünmüyor.''
![]()
![]()
![]()
Bırde Bu Uygulamanın Insan Psıkolojısı Uzerıne Etkılerı Var.
Sahsım Adına Konusuyorum O Karanlıkta Ise Gıtmek Istemıyorum Ezıyet Olarak Goruyorum
Yıllık Izın Alacam Bu Yuzden :zırlama:
Paltio Bu Konuyla Ilgılı Bır Anket Duzenlemıs Iste Sonuc
![]()
:Sota' Alıntı:Teiaş Ben Bu Ay Bukadar Elektrıgı Dagıtım Sırketlerıne Verdım Dıyor
Istatıstık , Matematiğin Yalan Söyleyen Versıyonudur :kıskıs:
ama Ustekı Verı Matematıgın Kendısı:
:Muratti' Alıntı:bitmez geceler düşüncelerimle
bir kurşun kadar sert.
sonsuz bakardım tüm yüreğimle
bir melek kadar narin.
iyi geceler.
:
:Sota' Alıntı:Teiaş Ben Bu Ay Bukadar Elektrıgı Dagıtım Sırketlerıne Verdım Dıyor
Istatıstık , Matematiğin Yalan Söyleyen Versıyonudur :kıskıs:
ama Ustekı Verı Matematıgın Kendısı:
Sota' Alıntı:Herkese Datlu Ruyalar
Ben Nöbetçiyim:
Sota' Alıntı:Psikoloji mi Kaldi Millette
Leblebi gibi Antidepresan
Aliyor Herkes