Bireysel Silahlanmada Japonya Nasıl Davranıyor?

KOSOVALI Çevrimdışı

KOSOVALI

Aktif Üye
11 Ocak 2018
119
Niyeti kötü olan adam her türlü silaha ulaşır. Bu adamlar kanun tanımaz adam zaten evrende ki en güvenli ülkeye, gezegene götürsen bunları kendi gibi birilerini bulurlar hine suç işler, silah bulur bu adamlar. Olan bizler gibi silah meraklılarına oluyor. O yüzden bazı düzenlemelere gidilmeli bence. Mesela ruhsat verilirken de devlet bu ruhsat alacak kişiyi psikologa yönlendirir, doktorumuz bu şahsa bir rapor hazırlar, mesela raporda der ki "Efendim bu şahıs kamil biri ama agresif, sinirli, öfkeli veya ruhsal problemleri var. En küçük yanlış anlaşılmada silahı kullanmaya meyilli. Bu yüzdendir ki bu şahısa silah taşıma ruhsatı VERİLEMEZ." der. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Jeopol' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Bir Jandarma subay arkadaşım ile bir akşam yemek sohbet muhabbetteyiz. Anılar olaylar vs derken, 3-4 gün önce aldığı bir ifadeyi anlattı.

Adocum 1 hastane, Silahlı 2 kişi, 1 yaralı, 1 vuran, 1 vurulan.

Vuranın yanına gittim ifadesini aldım dedim ki ''Nden vurdun?''  dedi ki ''Bana silah çekti, yoksa ben ne silah çekerdim ne de vururdum''

Vurulana gittim dedim ki ''Neden silah çektin?'' dedi ki ''Yahu komutan korkutayım diye çektim, zaten benim silah kurusıkı''

:kop:

Kıssadan hisse.

Ava giderken avlanmayın

Silah iyi bir şey değildir ve sonu yoktur.

Sende silah olduğunu bilen, sana saldırmaktan çekinmek yerine, saldırabilmek için daha etkili silah tedarik etme yoluna gider.

Günümüz koşullarında konvansiyonel silahlardan nükler ve kimyasal silahlara geçilmesinin teelin de de bu yatar.

MIZRAK ile başlayan silahlanma yarışı bu günki halini bu insan bilinci ile almıştır :ok:

abi iste durum benim dedigime geliyor. :mayhos: 

kuru sikisi olan karsi tarafta silah olmayacagini farzederek belindeki kurusikiya guvenerek efelenmeye kalkiyor. karsi tarafta da silah olunca kursunu yiyor. oysa daha ilk bastan karsi tarafta silah oldugunu bilse bu yola basvurmayacak. diger taraf da cevap verme gereginde veya kendini koruma geregi duymayacak.

Atladığın bir kısım var, o da silah çeşitliliği. 

Sen de düşük kalibre silah var diyelim, yakın mesafede etkili.

Adam da 50 kalibre silah var diyelim, yakın mesafede öldürme ihtimali kesine yakın.

Şimdi ne olacak? 

Sen bu konuya fazla iyimser yaklaşıyorsun.

Adam silah var diye bulaşmayacak zannediyorsun ama bu sefer de "e herkeste silah var, demek ki adaleti kendin sağlayacaksın" düşüncesiyle de yaklaşabilir? 

Silah huzur getirmez. 

Mühendis biri olarak bunu çözüm göstermene üzülüyorum.  :cry:

KOSOVALI Çevrimdışı

KOSOVALI

Aktif Üye
11 Ocak 2018
119
Ateşli silahın her türlüsü çok rahat öldürür. Kafana 9mm de gelse 12.7 mm de gelse ölürsün zaten. Hatta saçma gelse bile ölürsün.

Jeopol Çevrimdışı

Jeopol

Aktif Üye
6 Ocak 2018
432
35
Umut Barış' Alıntı:
Jeopol' Alıntı:
abi iste durum benim dedigime geliyor. :mayhos: 

kuru sikisi olan karsi tarafta silah olmayacagini farzederek belindeki kurusikiya guvenerek efelenmeye kalkiyor. karsi tarafta da silah olunca kursunu yiyor. oysa daha ilk bastan karsi tarafta silah oldugunu bilse bu yola basvurmayacak. diger taraf da cevap verme gereginde veya kendini koruma geregi duymayacak.

Adam da 50 kalibre silah var diyelim, yakın mesafede öldürme ihtimali kesine yakın.

Şimdi ne olacak? 

Adam silah var diye bulaşmayacak zannediyorsun ama bu sefer de "e herkeste silah var, demek ki adaleti kendin sağlayacaksın" düşüncesiyle de yaklaşabilir? 

Silah huzur getirmez. 

Abdde nasil getiriyor peki?( Tabi silah yasaginin olmadigi yerler icin)

Elbette silahlar buyuyebilir. Ancak bunun bir de tasima dezavantaji da olacak. Elin tetikte gezemeyecegine gore tasinabilirligi yuksek silahlarla gezmen gerekir. Oyle pompaliymis filan ancak evde hirsiza karsi kullanmada ise yarar.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Jeopol' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

Şimdi ne olacak? 

Silah huzur getirmez. 

Elbette silahlar buyuyebilir. Ancak bunun bir de tasima dezavantaji da olacak. Elin tetikte gezemeyecegine gore tasinabilirligi yuksek silahlarla gezmen gerekir. Oyle pompaliymis filan ancak evde hirsiza karsi kullanmada ise yarar.

Sen hiç film seyretmedin herhalde? Veya oyun oynamadın? Pompalı gayet taşınabilen bir tüfek. 

ABD'de polisin sıkma yetkisi daha fazla. Uyarıya aldırış etmezsen sıkabilir.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
KOSOVALI' Alıntı:
Ateşli silahın her türlüsü çok rahat öldürür. Kafana 9mm de gelse 12.7 mm de gelse ölürsün zaten. Hatta saçma gelse bile ölürsün.

O koşul da var tabi.

Kafaya ateş ettiğin her yöntemin vereceği hasar yüksek.

Kafanda asker veya polis kaskı ile gezmeyeceğine göre.  :jeo:

Jeopol Çevrimdışı

Jeopol

Aktif Üye
6 Ocak 2018
432
35
Umut Barış' Alıntı:
Jeopol' Alıntı:

Sen hiç film seyretmedin herhalde? Veya oyun oynamadın? Pompalı gayet taşınabilen bir tüfek. 

Pompali elbette tasiniyor. Ama aaa adamda silah varmis dedirtecek cinsten degil. Silah disarida gezmek zorundasin. Tabi abd gibi bir ulkede boyle gezersen polis hic dusunmeden indirir.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Jeopol' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

Pompali elbette tasiniyor. Ama aaa adamda silah varmis dedirtecek cinsten degil. Silah disarida gezmek zorundasin. Tabi abd gibi bir ulkede boyle gezersen polis hic dusunmeden indirir.

Silah dışarıda gezmek zorunda olduğunu kim dedi ki? 

Silahın kabzasını ceket veya mont ile kapatsan ne olacak?  :alala:

Jeopol Çevrimdışı

Jeopol

Aktif Üye
6 Ocak 2018
432
35
Umut Barış' Alıntı:
Jeopol' Alıntı:

Silah dışarıda gezmek zorunda olduğunu kim dedi ki? 

Silahın kabzasını ceket veya mont ile kapatsan ne olacak?  :alala:

Onu belli etmeden gezebileceksen gel beni vur zaten. Haketmissindir :jeo:

Geri
Üst Alt