Deneyim Bina temel izolasyonu

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
14,057
Bilginiz üzere oturduğum binada yöneticilik yapmaktayım.
Binamız betonarme olarak çok iyi durumda
çok şükür maraş depremini çizik dahi almadan anlattık.

Gelelim sorunumuza biz dahil neredeyse çevremizde ki tüm binaların etrafı ya yeşil alan yada parke taşlarıyla çevrili.
Zeminin altınında doldu malzeme olduğuna için yüzeyde ki tüm sular engelle karşılaşmadan temele kadar inmekte.

bu sebepten ötürü bizim binamızda bodrum duvarlarının rutubetlendiğini farkettik.

Yönetim olarak bina sakinlerini izolasyon yapmaya ikna etmeye çalıştık. Bir şekilde ikna ettik fakat ödeme konusunda oldukça ağırdan aldılar
3 ayda kaporayı zorla topladik fakat 3 ay içinde gelen zamlarla meblağ 2 kat arttı.

Bi noktada ya toplanacak tutarı arttıracaktık (imkansız) yada iş başa düştü diyerek müteahhitligi soyunacaktım.

tabiki 2. sikki tercih ettim.

yapılacak işleri, sıralamasını, ekipleri ayarladım.

Bina cevresinin kazım islermine 3. gün önce başladık işin %90 tamalandı yarin bitecek kısmet olursa

yapılan işlemleri konu altına ekleyeceğim
ilk aşama kazı, hafriyat işi

kazım işleminde bina dış duvarına sıvı izolasyon uygulaması yapıldığını gördük fakat 12 yil içinde özelliğini tamamen yitirmiş bu neden sıvı uygulamadan uzak durun.

20230913_093521.jpg
20230912_152147.jpg
20230912_124758.jpg
20230912_124805.jpg
20230912_124756.jpg
20230912_124753.jpg
20230912_104417.jpg
20230912_104411.jpg
20230911_150846.jpg
20230911_150836.jpg
20230911_150830.jpg
20230911_113110.jpg

A Çevrimdışı

atlas07

Aktif Üye
7 Kas 2021
104
37
Sota Sota merhaba benimde yaklaşık 1.5 sene önce taşındığım evin subasman perdesine izolasyon yapmamış mütahit. Bizim apartmaın bodrum katı yok direkt olarak toprak alanın bittiği yerden itibaren duvarlarda nemlenmeler boya kalkmaları oluyor. Mütahit yapacağım diye söz verdi bekliyoruz bakalım. Su basman perdesine izolayson malzemesi ne kullanacaksınız siz karar verdiniz mi?İzolasyon firması ile mi anlaştınız ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
14,057
işinin ilerleyişini göre konuyu güncelleyeceğim.

işin sırası

hafriyat çalışması ve molozun bertarafı
temel ve duvarda temizlik çalışmasına
çatlak, kırım onarımı
astarlama
mebran kaplama
xps koruması
direnaj hattı
açılan tüm alan kille doldurulacak
belirli süre sonra kil oturunca üzeri betonlanacak.

O Çevrimdışı

Ocico 

Aktif Üye
24 Ağu 2021
156
Sota Sota Üstadım, kolay gelsin, Rabbim bir daha böyle büyük felaketler vermesin inşallah...

Hayırlı olsun, işlerini doğru düzgün yaparlar umarım, baştan savma yapılan işlerden hayır gelmiyor çünkü.

Yanlış anlaşılmasın ama, adamlar çalışırken biri muhakkak kontrol amaçlı başlarında dursun.

Kullanacakları malzemeleri kontrol edin, bire bir aynı mı diye.

Sonradan ekstra masraf çıkartmasınlar.Nasıl anlaştıysanız o şekilde olur.

Apartman sakinlerine de Allah akıl fikir versin, illâki her binada uyumsuz biri çıkar zaten, tecrübe ile sabittir, aidatı ödememek için evde yok numarası yapanları da gördü bu gözler, ama ben yakalarım orası ayrı ;)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
14,057
Duvar, Temel temizliği sonrası astarlama işlemi ve Membran uygulamasına başlandı.

20230916_090020.jpg
20230916_090026.jpg

IMG-20230916-WA0003.jpg
IMG-20230916-WA0002.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
14,057
Edilebildiğimiz bilgilerle işi kendimiz yürütüyoruz.
İzolasyon sonrası drenaj sisteminin kurulumunu yapacağız.

Sonrasında dolgu işlemine başlanacak.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
6,477
Edilebildiğimiz bilgilerle işi kendimiz yürütüyoruz.
İzolasyon sonrası drenaj sisteminin kurulumunu yapacağız.

Sonrasında dolgu işlemine başlanacak.
Bitüm membran eğer arasına su almazsa çok sağlam çalışıyor. Bildiğimiz eski zift diyebiliriz. Ancak uygulama yüzeyi ile membran arasına su alma ihtimali olursa o zaman kalkıyor. Alttan ve üstten bir miktar fazla uygulama yapılmalı. Su seviyesi tam membran uygulanan seviyede kalmalı.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
14,057
Bitüm membran eğer arasına su almazsa çok sağlam çalışıyor. Bildiğimiz eski zift diyebiliriz. Ancak uygulama yüzeyi ile membran arasına su alma ihtimali olursa o zaman kalkıyor. Alttan ve üstten bir miktar fazla uygulama yapılmalı. Su seviyesi tam membran uygulanan seviyede kalmalı.
membran önüne kil uygulaması üzerine beton dökeceğim
hala su sızarsa :deli

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
20,278
Babamla biz şu aşağıdaki ürünlerden (marka sadece örnek) kullanarak temel yalıtımı yapıyorduk.

Önce su ile inceltip astar atıyoruz, astar kuruyunca, kovayı mikserle bir güzel karıştırıp uygulamaya hazır hale getiriyorduk.
Tabi bu karışımı yaparken su mu yoksa başka toz bir kimyasal mı katıyorduk orasını hatırlamıyorum.
Bulamaç haline gelen o katranımsı maddeyi özel bir rulo fırça ile duvara boya yapar gibi sürüyorduk.
2 veya 3 kat atıyorduk sanırım.
Kuruduğunda kemik gibi sertleşiyor.
Üstü toprakla kapatılıyor.
XPS vs kullanmadık.

Membran işini pek tavsiye etmiyor, muhtemelen su sızması riskinden dolayı.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
14,057
Babamla biz şu aşağıdaki ürünlerden (marka sadece örnek) kullanarak temel yalıtımı yapıyorduk.

Önce su ile inceltip astar atıyoruz, astar kuruyunca, kovayı mikserle bir güzel karıştırıp uygulamaya hazır hale getiriyorduk.
Tabi bu karışımı yaparken su mu yoksa başka toz bir kimyasal mı katıyorduk orasını hatırlamıyorum.
Bulamaç haline gelen o katranımsı maddeyi özel bir rulo fırça ile duvara boya yapar gibi sürüyorduk.
2 veya 3 kat atıyorduk sanırım.
Kuruduğunda kemik gibi sertleşiyor.
Üstü toprakla kapatılıyor.
XPS vs kullanmadık.

Membran işini pek tavsiye etmiyor, muhtemelen su sızması riskinden dolayı.
membran işçiliği biraz daha zahmetli olduğu için ustalara kolaya kaçmak istiyor.
teklif vermeye gelen ustalara tanıdıklar vasıtasıyla ulaştık. onlar bize sıvı tavsiye etmedi ki zaten bina yapım aşamasında sıvı uygulama yapılmış ve 12 yılda ömrünü tamamlamış.

Geri