Bina giriş panosundan nötr

L Çevrimdışı

Labirent

Aktif Üye
4 Nis 2022
68
101
Merhabalar,
Apartman panosundan daire saatinin 40 amper sigortasından hat almak istiyorum fakat bildiğiniz üzere nötr girip, direkt daireye gidiyor saate müdahale edemeyeceğim için mühüründen dolayı nötrü herhangi bir yerden alsam merdiven otomatiği gibi olur mu?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,373
Ufak bir dilekçeyle işini halledebilirsiniz. Yapacağınız tadilatı adımlarını, işlemlerini içeren dilekçeyi dağıtım şirketinize verin klemens kapak mührünü kırıp işini halledin birkaç gün sonra kontrole gelir saatinizi tekrar mühürlerler.

40amper ihtiyacınız var 6lık kablo kullanmanız lazım daire içi, merdiven otomatiğinden alacağınız nötr kablo kesiti ince olur.
Tespiti halinde kaçak elektrik işlemi başlatılır.

Kaçak elektrik kullanımı, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nde; ‘iç tesisata, ölçü sistemine veya sayaca müdahale edilmek suretiyle tüketimin doğru bir şekilde ölçülmesine engel olarak eksik veya hatalı ölçülmesi veya hiç ölçülmemesi’ şeklinde tanımlanmaktadır. Buna ilave olarak “borcundan dolayı kesilen elektriğin şirketin bilgi ve izni dışında tüketici tarafından açılarak kullanılması” ve “perakende satış sözleşmesi imzalanmadan elektrik kullanılması” da aynı yönetmelikte bahsi geçen diğer kaçak elektrik kullanım yöntemleri olarak yer alır.

Sayaca harici hat çekilmesi, harici nötr hattı tesis edilmesi, sayaç bağlantılarının kısa devre edilmesi gibi iç tesisata ve ölçü sistemine yönelik müdahaleler sonrasında elektriğin güvenli ve sağlıklı bir şekilde kullanılma imkanı kalmaz. Bu durum insan hayatını, can güvenliğini tehlikeye atmakta, kullanılan elektrikli ev aletlerinin hasar görmesine sebep olmaktadır. Kaçak kullanım sırasında ihtiyacın çok üzerinde hatta israf boyutunda kullanımlar söz konusu olduğu için (nasıl olsa beleş mantığı ile) , bu durum da dağıtım şebekesinde aşırı yüklenmelere neden olmakta. Bu sebeple de elektrik kesintileri, şebekenin zarar görmesi, teknik kayıpların yükselmesi ve şebeke geriliminin düşmesine sebebiyet vermekte.

L Çevrimdışı

Labirent

Aktif Üye
4 Nis 2022
68
101
Ufak bir dilekçeyle işini halledebilirsiniz. Yapacağınız tadilatı adımlarını, işlemlerini içeren dilekçeyi dağıtım şirketinize verin klemens kapak mührünü kırıp işini halledin birkaç gün sonra kontrole gelir saatinizi tekrar mühürlerler.

40amper ihtiyacınız var 6lık kablo kullanmanız lazım daire içi, merdiven otomatiğinden alacağınız nötr kablo kesiti ince olur.
Tespiti halinde kaçak elektrik işlemi başlatılır.
Kullanılacak cihaz 10 amper olacak, saatten çıkan hat 40 amperlik, ben enerjiyi köprüyle diğer cihaza vermeyi düşünüyorum. Köprü kablosunu 4 ya da 6mm² yapıp, 1.5mm² ile cihazı çalıştıracağım.

Teşekkür ederim, sağ olun.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,218
65
Sizin pompa 850 Watt, çok anladığım bir konu olmamakla birlikte köyde 1.5 kw lık wortex (idi sanırım) dalgıç pompamı kendim bağlamıştım ,pompanın işletme kutusuna gelen kabloları da eve sigortalara gelen kablodan çekmiştim ki bizim eve elektrik yaklaşık 80 metreden yer altından çektirmiştik çünkü direk dikmem istenmişti :) Yani demem o ki sizin de eve gelen hattan sigorta girişinden alabilirsin diye düşünüyorum ,bu arada dalgıç motor 55 metreden su çekiyordu (bazen devamlı çalışıyordu) .Bu arada benden satın alan Bora beyler sistemi halen kullanıyorlar :ok. Fakat mutlaka ev girişinde kaçak akım rölesi olmalı,neme lazım :ok

L Çevrimdışı

Labirent

Aktif Üye
4 Nis 2022
68
101
Sota Sota
teraspy teraspy
Teşekkür ederim, sağ olun.
Panodan çıkan 40 amperlik sigortaya izinsiz müdahale edemiyorum yanlış anlamadıysam.
Videolarda o sigortadan hat alıyorlar diye gördüm fakat illegal iş yapmak istemiyorum.

Geri
Üst Alt