Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
V victory biraz geç oldu kusura bakmayın
Ado abi selamlar ürün kumandası bu fakat önceki vestel kumandaları tv yi çalıştırmıyor hatta aynısından var etkilemedi
Bildiğim kadarıyla bütün vestel kumandalar birbirinin yerine geçiyordu (en azından bu güne kadar kullandıklarım öyleydi)
Birde tam fotosunu alamadım ama paneli çevreleyen çerçeve düz olarak değil arada boşluklar yaparak takılmış karşıdan belli olmasa da panelin çevresini yakından incelediğinizde belli oluyor servis gerektirir mi (başka bir yerde 32 inç vestelde de fark ettim yeni üretimler de böyle bir sıkıntı mı var )
VESTEL de bundan 1 yıl öncesine kadar %100 bütün kumandalar birbirine uyardı. Ancak ilk olarak HILEVEL markasında MB82 anakartlarda kullanılmaya başlanan V23333925 kodlu kumanda ile bu gelenek bozuldu.
Kumanda sizin de bildiğiniz üzere karşılıklı data çözümleyici bir protokole bağlı çalışan iki taraflı unsurdur.
1- Alıcı göz
2- Verici göz
ve bu iki unsur arasındaki IR Frekansıdır burdaki protokol belirleyici olan.
Anakartta kullanılan chipin değişikliği aynı zamanda yazılımı, yazılımla birlikte IR Frekansını değiştirir bu da uyumsuzluk durumlarını ortaya çıkartır.
Doğal olarak bunu bir arıza veya sorun olarak görmüyorum.
Size daha ilginç bir örnek vereyim, AWOX markasında 39'' in kumandası 40'' e, 40'' in kumandası 43'' e uymaz ve dolayısıyla diğerlerinin de bu modellere uymaz mesela. İşte bu bana göre saçmalıktır
Panel çerçevelerindeki eğimleri kusur olarak kabul Edebiliriz/Edebilirsiniz