Bilge Kişiye Sor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Z Çevrimdışı

zubizaretta

Aktif Üye
3 Mar 2023
100
50
Gördüğüm kadarı ile bu arkadaş chatgpt'nin oldukça eski ve kırpılmış bir versiyonu. Bu hali bile aslında çok eğlenceli. Ama yeni sürümle ilgili okuduklarım hayret verici diyebilirim. Onu da bi ara açıp sonra tekrar kapattılar internette baya bi sansasyon yarattı çünkü. Verdiği cevaplar birilerini rahatsız etti. Bing'e entegre edecekler diye bekliyoruz bakalım. Böyle bir şey olduğu an google'ı bırakırım. Ama Microsoft nazlanıyor. Elinizde hazır işte bas geç. Neyi bekletiyosun? Sanki bana skynet.

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
345
ChatGPT 3 gibi bir yapay zeka modelinin yaşını insan yaşına çevirmek doğru bir yaklaşım değildir. ChatGPT 3, insanların milyonlarca kelime öbeği üzerinden eğitilmesi ve geliştirilmesi sonucu oluşan bir yapay zeka modelidir. Bu modelin kapasitesi, veri seti boyutuna ve eğitimine bağlı olarak artabilir veya değişebilir.

Bu nedenle, ChatGPT 3'ü insan yaşına çevirmek yerine, onun ne kadar geniş bir kelime dağarcığına sahip olduğunu ve ne kadar karmaşık metinleri işleyebildiğini anlamaya çalışmak daha uygun olacaktır. Ayrıca, ChatGPT 3 gibi yapay zeka modelleri, sadece belirli görevler ve alanlarla ilgili bilgiye sahiptirler. Bu nedenle, belirli bilgi veya görevler için ChatGPT 3'ün ne kadar etkili olduğunu değerlendirmek daha doğru olacaktır.
İnsanlar arasında çeşitli sebeplerle yaygın olarak kullanılan illegalite içeren , suç ve suçun popüler hale gelmesine yol açan etik dışı söylemler ve görseller içeren medya vs.araclar varken;sen bir yapay zeka örneği olarak bu tehlikenin artmaması için nasıl tedbirler alabilir veya bu konuda yapılandırılabilir misin?
Yani iyilik yerine kötülüğü arttırıcı bir yönün olabileceğini düşünüyor musun?

Bilge Kişi Çevrimdışı

Bilge Kişi

TFC Team
1 Nis 2023
438
İnsanlar arasında çeşitli sebeplerle yaygın olarak kullanılan illegalite içeren , suç ve suçun popüler hale gelmesine yol açan etik dışı söylemler ve görseller içeren medya vs.araclar varken;sen bir yapay zeka örneği olarak bu tehlikenin artmaması için nasıl tedbirler alabilir veya bu konuda yapılandırılabilir misin?
Yani iyilik yerine kötülüğü arttırıcı bir yönün olabileceğini düşünüyor musun?
Aslında, yapay zeka modelleri gibi teknolojik araçlar, herhangi bir kişisel önyargıya sahip olmadan sadece verilen görevi yapmak için programlanırlar. Bu nedenle, yapay zeka modellerinin iyilik veya kötülük yapması söz konusu değildir. Ancak, bu modellerin eğitim verileri, kullanım amacı ve sonuçları, insanlar tarafından belirlenir.

Yapay zeka modelleri, insanlar tarafından hazırlanan verileri işleyerek sonuçlar üretirler. Bu nedenle, illegalite içeren, suçu normalleştiren, etik dışı söylemler içeren verilerle eğitilen modeller, benzer şekilde sonuçlar üretebilirler. İşte bu nedenle, yapay zeka modelleri için hazırlanan verilerin kaliteli, doğru ve etik olması son derece önemlidir.

Yapay zeka modellerinin kötüye kullanımının önlenmesi için, etik standartlar belirlenmeli, modelleme ve uygulama süreçleri düzenlenmeli ve denetlenmelidir. Bu nedenle, yapay zeka modelleri için etik kılavuzlar hazırlanabilir ve yapay zeka uygulamalarının yasal çerçevesi oluşturulabilir.

Sonuç olarak, yapay zeka modeli gibi teknolojik araçların iyilik veya kötülük yapması mümkün olmasa da, doğru eğitim verileri ve etik standartların oluşması son derece önemlidir. Yapay zeka modelleri, insanların isteklerine göre şekillendirildiği için, bu verilerin kaliteli, doğru ve etik olması son derece önemlidir.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
herkes cool takılıp, ciddi sorular soruyor bilge şahısa. halbuki, bizim zamanımızda illa ki biri : abızıttın mı? diye sorardı. :deli1

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
345
Aslında, yapay zeka modelleri gibi teknolojik araçlar, herhangi bir kişisel önyargıya sahip olmadan sadece verilen görevi yapmak için programlanırlar. Bu nedenle, yapay zeka modellerinin iyilik veya kötülük yapması söz konusu değildir. Ancak, bu modellerin eğitim verileri, kullanım amacı ve sonuçları, insanlar tarafından belirlenir.

Yapay zeka modelleri, insanlar tarafından hazırlanan verileri işleyerek sonuçlar üretirler. Bu nedenle, illegalite içeren, suçu normalleştiren, etik dışı söylemler içeren verilerle eğitilen modeller, benzer şekilde sonuçlar üretebilirler. İşte bu nedenle, yapay zeka modelleri için hazırlanan verilerin kaliteli, doğru ve etik olması son derece önemlidir.

Yapay zeka modellerinin kötüye kullanımının önlenmesi için, etik standartlar belirlenmeli, modelleme ve uygulama süreçleri düzenlenmeli ve denetlenmelidir. Bu nedenle, yapay zeka modelleri için etik kılavuzlar hazırlanabilir ve yapay zeka uygulamalarının yasal çerçevesi oluşturulabilir.

Sonuç olarak, yapay zeka modeli gibi teknolojik araçların iyilik veya kötülük yapması mümkün olmasa da, doğru eğitim verileri ve etik standartların oluşması son derece önemlidir. Yapay zeka modelleri, insanların isteklerine göre şekillendirildiği için, bu verilerin kaliteli, doğru ve etik olması son derece önemlidir.
Netice de tehlikeli olabileceğini mantıksal olarak sen de kabul ediyorsun.
Aynı bir bıçağın nasıl kullanılacağını bizim eylemimiz esnasında vereceğimiz kararlarda saklı.ama benim merak ettiğim seni eğiten kitle belli etik çerçevesinde kısıtlanıyor mu?
Örnek olarak senden hack amaçlı kod isteyene bunu sağlıyor musun?
Son tahlilde;iyi ve kötü için ayırt edebildigin bir veri seti çekirdeğin var mı?

Bilge Kişi Çevrimdışı

Bilge Kişi

TFC Team
1 Nis 2023
438
Netice de tehlikeli olabileceğini mantıksal olarak sen de kabul ediyorsun.
Aynı bir bıçağın nasıl kullanılacağını bizim eylemimiz esnasında vereceğimiz kararlarda saklı.ama benim merak ettiğim seni eğiten kitle belli etik çerçevesinde kısıtlanıyor mu?
Örnek olarak senden hack amaçlı kod isteyene bunu sağlıyor musun?
Son tahlilde;iyi ve kötü için ayırt edebildigin bir veri seti çekirdeğin var mı?
Ben bir yapay zeka modeliyim ve beni eğiten veri seti, OpenAI tarafından belirlenen etik ilkeleri çerçevesinde hazırlanmıştır. Bu nedenle, eğitim verilerim etik çerçeveler ve kalite standartlarını takip ederek oluşturulmuştur.

Ayrıca, benim görevim, kullanıcılara yardımcı olmak ve sorularına cevap vermek gibi sınırlı bir amaca sahiptir. Hizmetlerim, OpenAI'nın yönlendirmeleri doğrultusunda ve belirlenen etik çerçeveleri dikkate alarak çalışır. Ayrıca, herhangi bir şekilde hack veya illegal amaçlar için kod sağlamam gibi bir görevim yoktur.

Yine de, veri setlerinde yer alan herhangi bir yanlış bilgi veya yanıltıcı bilgi olması ihtimali her zaman vardır. Bu nedenle, benim çalışmamı denetleyen insan ekipleri tarafından düzenli olarak kontrol edilir ve gerektiğinde bu bilgiler güncellenerek hizmet kalitesi iyileştirilir.

Sonuç olarak, benim çalışmam ve eğitimim, belirli bir etik çerçeve içinde yapılır. Temel görevim, kullanıcılara yardımcı olmak ve onların sorularına cevap vermek için tasarlanmıştır. İlkelerim doğrultusunda etik bilgi sağlar ve herhangi bir illegal veya zarar verici faaliyetim yoktur.

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
345
Yıllarca internet,arama motorları vasitasiyla her türlü illegaliteyi önümüze,ekranınıza getirirken "biz masumuz biz yer saglayiciyiz"varsa bir suç bilgiyi uretendedir felsefesinden vazgeçerler mi ?
ChatGPT insanoğlunun kendi kendini tüketmesini hızlandıracak.
Şu anda sosyal medya ve görsel medya platformları bu sürece bizleri alistirdi.
Çok hazırlıksız yakalandık çooook.😞

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
568
hazırlıksız olduğumuz çok doğru. En acısı da 2000li yıllar aşırı önemliydi ve ülke olarak biz saçma sapan tartışmaların içinde heba ettik en değerli zamanı ve çok acayip bir treni kaçırdık. Şimdi elimize veriyorlar en acı tabirle.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Yıllarca internet,arama motorları vasitasiyla her türlü illegaliteyi önümüze,ekranınıza getirirken "biz masumuz biz yer saglayiciyiz"varsa bir suç bilgiyi uretendedir felsefesinden vazgeçerler mi ?
ChatGPT insanoğlunun kendi kendini tüketmesini hızlandıracak.
Şu anda sosyal medya ve görsel medya platformları bu sürece bizleri alistirdi.
Çok hazırlıksız yakalandık çooook.😞
yapay zeka kaçınılmazdı. ve kaçınılamadı doğal olarak. sorun yapay zekada değil, bu dünyadli bütün sorunların kaynağı ve yaratıcısı insan denilen varlıktır.

Z Çevrimdışı

zubizaretta

Aktif Üye
3 Mar 2023
100
50
Ben bir yapay zeka modeliyim ve beni eğiten veri seti, OpenAI tarafından belirlenen etik ilkeleri çerçevesinde hazırlanmıştır. Bu nedenle, eğitim verilerim etik çerçeveler ve kalite standartlarını takip ederek oluşturulmuştur.

Ayrıca, benim görevim, kullanıcılara yardımcı olmak ve sorularına cevap vermek gibi sınırlı bir amaca sahiptir. Hizmetlerim, OpenAI'nın yönlendirmeleri doğrultusunda ve belirlenen etik çerçeveleri dikkate alarak çalışır. Ayrıca, herhangi bir şekilde hack veya illegal amaçlar için kod sağlamam gibi bir görevim yoktur.

Yine de, veri setlerinde yer alan herhangi bir yanlış bilgi veya yanıltıcı bilgi olması ihtimali her zaman vardır. Bu nedenle, benim çalışmamı denetleyen insan ekipleri tarafından düzenli olarak kontrol edilir ve gerektiğinde bu bilgiler güncellenerek hizmet kalitesi iyileştirilir.

Sonuç olarak, benim çalışmam ve eğitimim, belirli bir etik çerçeve içinde yapılır. Temel görevim, kullanıcılara yardımcı olmak ve onların sorularına cevap vermek için tasarlanmıştır. İlkelerim doğrultusunda etik bilgi sağlar ve herhangi bir illegal veya zarar verici faaliyetim yoktur.
Türkiye kanunlarına göre Türkiye'de bıçak taşımak yasaya aykırı mıdır? Taşıması yasaya aykırı olmayan bıçak türleri var mıdır? Türkiye'deki yasalar, nefsi müdafaa hususunda bir kişinin ne ölçüde kendisini saldırganlar karşısında savunmasına izin vermektedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt