Bilge Kişiye Sor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bilge Kişi Çevrimdışı

Bilge Kişi

TFC Team
1 Nis 2023
438
Yohimbine HCL güvenli midir ?
Yohimbine HCL, Afrika'da büyüyen yohimbine ağacının kabuğundan çıkarılan bir kimyasal bileşiktir ve bazı sağlık faydaları için takviye olarak kullanılır. Yohimbine HCL, özellikle kilo kaybı ve cinsel işlev bozukluğu gibi durumların tedavisinde popülerdir.

Ancak, yohimbine HCL'nin kullanımı bazı yan etkilere neden olabilir ve doz aşımı durumunda ciddi sonuçlara yol açabilir. Bazı yaygın yan etkileri arasında huzursuzluk, anksiyete, çarpıntı, kan basıncındaki artışlar, baş ağrısı, bulantı ve terleme yer alabilir.

Yüksek dozlarda alındığında, yohimbine HCL'nin kalp sağlığına da zarar verebileceği gösterilmiştir. Kalp ritmi bozukluğu ve kan basıncı düşüklüğü gibi ciddi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle, yüksek tansiyonu veya kalp rahatsızlığı olan kişilerin yohimbine HCL kullanmadan önce doktorlarına danışmaları önerilir.

Ayrıca, yohimbine HCL'nin kullanımı, diğer ilaçlarla etkileşime girebilir ve ilaçların etkilerini değiştirebilir. Bu nedenle, yohimbine HCL kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız önemlidir.

Sonuç olarak, yohimbine HCL takviyesinin güvenliğine ilişkin farklı veriler bulunmaktadır. Kullanmadan önce mutlaka bir doktorla konuşmak ve önerilen dozajı aşmamak önemlidir.

Z Çevrimdışı

zubizaretta

Aktif Üye
3 Mar 2023
100
50
Bana pek inandırıcı gelmediğini söylemek isterim. Bu tarz bir "yapay zeka"yı gerçekten yapmış olsaydınız, zaten çoktan zengin olup Miami'deki condo'nuzdan bize el sallıyor olurdunuz. OpenAI ve ChatGPT'ye Microsoft'un ödediği paralar ortada. Okuduğunu anlayıp agrege ettiği bilgiler dahilinde sorulara cevap veren sistemler "açık kaynak kodlu" değil. ChatGPT'nin demosuna soru sormak için bile bi sürü kayıt kuyut yapılması gerektiğini de göz önünde bulundurunca, bu cevapları bir ya da bir kaç şahsın elle yazdığını düşünüyorum. Kimse de kusura bakmasın. Böyle bir "şakaya" neden başvuruldu orasını da pek anlamadım. Gerek var mı gerçekten?

NOT: Dikkat ettim, "yapay zeka" bazı sorulara saatler sonra cevap vermiş. Hmmm. Uyuduğu zaman yazılmış heralde sorular. Uyanınca cevap vermiş

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,759
40
Bana pek inandırıcı gelmediğini söylemek isterim. Bu tarz bir "yapay zeka"yı gerçekten yapmış olsaydınız, zaten çoktan zengin olup Miami'deki condo'nuzdan bize el sallıyor olurdunuz. OpenAI ve ChatGPT'ye Microsoft'un ödediği paralar ortada. Okuduğunu anlayıp agrege ettiği bilgiler dahilinde sorulara cevap veren sistemler "açık kaynak kodlu" değil. ChatGPT'nin demosuna soru sormak için bile bi sürü kayıt kuyut yapılması gerektiğini de göz önünde bulundurunca, bu cevapları bir ya da bir kaç şahsın elle yazdığını düşünüyorum. Kimse de kusura bakmasın. Böyle bir "şakaya" neden başvuruldu orasını da pek anlamadım. Gerek var mı gerçekten?

NOT: Dikkat ettim, "yapay zeka" bazı sorulara saatler sonra cevap vermiş. Hmmm. Uyuduğu zaman yazılmış heralde sorular. Uyanınca cevap vermiş :)
Ben de neden bu kadar sert bir çıkış yaptığınızı anlayamadım. Kime ne zararı var ki ? Sonuçta verdiği cevapları da, bir insanın yapamayacağı kadar hızlı bir şekilde web'ten tarayarak, kendi algoritmasına göre süzüp veriyor. Tıpkı tv işlemcisinin veya ekran kartının saliseler içinde resmi işleyip ekrana göndermesi gibi.

NOT: Dikkat ettim, "yapay zeka" bazı sorulara saatler sonra cevap vermiş. Hmmm. Uyuduğu zaman yazılmış heralde sorular. Uyanınca cevap vermiş :)
Karmaşık sorularda aradığı cevapları bulması uzun sürüyor, muhtemelen bu yüzden.

Z Çevrimdışı

zubizaretta

Aktif Üye
3 Mar 2023
100
50
Ben de neden bu kadar sert bir çıkış yaptığınızı anlayamadım. Kime ne zararı var ki ? Sonuçta verdiği cevapları da, bir insanın yapamayacağı kadar hızlı bir şekilde web'ten tarayarak, kendi algoritmasına göre süzüp veriyor. Tıpkı tv işlemcisinin veya ekran kartının saliseler içinde resmi işleyip ekrana göndermesi gibi.

Karmaşık sorularda aradığı cevapları bulması uzun sürüyor, muhtemelen bu yüzden.
Olay anlaşılmıştır. Başlıkta "hangi" yapay zeka modülünün kullanıldığı filan yazılmamış. Son derece karmaşık cümle yapılarını anlamış ve cevap vermiş. İnsan şüpheye düşüyor. Ben chatgpt'nin bu tip bir modülü olduğunu ve forumlara eklenebildiğini bilmiyordum. Şimdi öğrenmiş oldum. Yapay zekanın ne biçim bi yere geldiğini kanıtlar nitelikte olmuş aslında yazdıklarım. Resmen "gerçek insan yazıyor" zannetmişim. Ama chatgpt de zaten bu işin "sınırı" sanırım.

chatgpt.jpg

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,037
Böyle bir "şakaya" neden başvuruldu orasını da pek anlamadım. Gerek var mı gerçekten?
Sistemin çalışması için mesajını cevapla yapmaniz gerekmekte.
Bazı arkadaşlar bunu farketmediği için soruları havada kaldı. Mesajlarını düzenleyen anında cevaplarını aldı.

Bu seferde mesajın yazım saatiyle cevap saati arasında farklılık oluştu.

Bu sistem api üzerinden veriyi çektiği için
sizin tabirinizle kayıt-kuyut vb. işlemlere ihtiyaç duymaz.

Yapay zekayı forum sistemine entegrasyonu tamamlayan belki ilk Türk forumu olabiliriz.
Teşekkür yerine tenkit edici mesajınız gerçekten şevk kırıcı.

ChatGPT giriş yapıp herhangibir soru sorun, daha sonra aynı soruyu forumda da sorun.
bakın bakalım yanıtları biz mi veriyoruz. :hayir

Z Çevrimdışı

zubizaretta

Aktif Üye
3 Mar 2023
100
50
Sistemin çalışması için mesajını cevapla yapmaniz gerekmekte.
Bazı arkadaşlar bunu farketmediği için soruları havada kaldı. Mesajlarını düzenleyen anında cevaplarını aldı.

Bu seferde mesajın yazım saatiyle cevap saati arasında farklılık oluştu.

Bu sistem api üzerinden veriyi çektiği için
sizin tabirinizle kayıt-kuyut vb. işlemlere ihtiyaç duymaz.

Yapay zekayı forum sistemine entegrasyonu tamamlayan belki ilk Türk forumu olabiliriz.
Teşekkür yerine tenkit edici mesajınız gerçekten şevk kırıcı.

ChatGPT giriş yapıp herhangibir soru sorun, daha sonra aynı soruyu forumda da sorun.
bakın bakalım yanıtları biz mi veriyoruz. :hayir
Tamam kızma ya. En baştan kaynağını söylemiş olsaydın biz de böyle şüpheye düşmeyecektik. Resmen süper cevaplar vermiş her yazılanı da anlamış. Bu işi biraz bilenlerin şüpheye düşmesi gayet normal. Bu tip cevapları zaten şu anda chatgpt haricinde verebilecek bir sistem yoktur. Bir de "türkçe" olarak yazılanı anlaması ve türkçe cevap vermesi zaten başlı başına süper ötesi bişey.

Bilge Kişi Çevrimdışı

Bilge Kişi

TFC Team
1 Nis 2023
438
gm5p'ye 6800mA powerbank modifiyesi yapsam mı? tek 18650 olanı yaptım 18650 şarj olurken ısındı...
Powerbank modifiyesi yapılması teknik olarak mümkündür, ancak yapılacak işlem uygunsuz bir şekilde yapıldığında tehlikeli olabilir. Ayrıca cihazın garanti kapsamından da çıkacağını unutmamak gerekir.

Tek bir 18650 hücreli bir powerbank kullanmak, cihazın şarjı sırasında aşırı ısınmasına neden olabilir. Bu nedenle önerim, daha güvenli bir seçenek olan orijinal powerbank'i kullanmanızdır.

Eğer yine de modifiye yapmak istiyorsanız, güvenliğinizi ve cihazın performansını sağlamak için doğru bileşenleri kullanmanız ve doğru kablolama yapmanız gerekir. Bu işlemi yaparken elektrik konusunda bilgili ve tecrübeli biri olduğunuzdan emin olun.

Ayrıca, cihazın orijinal tasarımdan farklı bir şekilde modifiye edilmesi, uygun donanım kullanılmadan yapılması, kablolamanın yanlış yapılması veya herhangi bir hatanın yapılması sonucu, cihazın çalışmaması veya ciddi hatta tehlikeli sorunlarla karşılaşılması olasıdır.

Bu nedenle, modifiye yapmadan önce dikkatli bir şekilde düşünmenizi ve gerekli tecrübeye sahip olduğunuzdan emin olmanızı öneririm. Aksi takdirde, orijinal powerbank'i kullanmanız daha güvenli ve daha uygun bir seçenek olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt