Beyaz Eşya için Tecrübe

K.Ko19 Çevrimdışı

K.Ko19 

Yeni Üye
17 Eyl 2020
46
Öncelikle merhaba, evlenmeme son 2 ay gibi bir zaman kaldı ama beyaz eşyaları cok araştırmaya çalıştığımdan alamadım. Bende bir zamanlar Ankara'da beyaz eşya firmasında çalıştım az buçuk bilgim var ama beynim karma karışık oldu.

Normalde bu ürünleri almakta kararlıydım:
Çamaşır Makinası: Samsung WW10N644RBW
Buzdolabı: Samsung RT46K6000WW
Bulaşık: Profilo BM6421

Çamaşır Makinası kararımda ki sebep; bir zamanlar Samsung şubesinde çalıştım ve o üründen tek şikayet bile almıyordum. Ayrıca inverter motor(sessiz),10kg, eco bubble var, wifi var.
Ama 3 ay önce son anda karar değiştirdim ve Hoover 13 kg (Dwol413 ahc3)olan makinasını aldım. 13 kilo olması mükemmeldi ve fiyatı Samsung WW10N644RBW ye göre daha uygundu. Onunda anakartı 3.gün arıza verdi ve trendyol ile tekrar iade ettim. Param daha yeni iade edildi trendyoldan ve makina alacağım ama ne alacağım bilemez oldum.

Buzdolabı kararımda ki sebep; Çok büyük değil ama işimizi görür diyerek tercih ettik ve yine inverter motor diye Samsung olsun istedik.

Bulaşık Makinası kararımda ki sebep; Annem ortalama 3 yıldır kullanıyor ve çok memnun.

Dipnot: 3 Ay önce düşündüğüm çamaşır makinesi şuanda minimumda 650 tl fark almış durumda. Buzdolabı 500 tl, Bulaşık 200 tl artmış durumda.

Youtube'den Vestel Çamaşır Makinesi tanıtım videosu izler iken abiye denk geldim. Belki 20 videosunu izledim ve sonra keşfettim burayı.

Benim cidden acilinden tecrübeli abilerimden, kardeşlerimden yönlendirilmeye ihtiyacım var. Mantıklı bakamıyorum yanlış karar verip, alıp pişman olmaktan korkuyorum.

Saygılarımla.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Çamaşır makinesi grubunda samsung veya arçelik ürünleri.Bulaşık makinesinde vestel ürünleri. Buzdolabında herhangi tecrübem yok.
Oldukça yerinde tespitler.

''Çamaşır makinesi konusunda Vestel mühendisleri gidip Arçelik den eğitim almalı'' diye yorum yapabilirim istesem ancak biliyorum ki, mühendislerin suçu yok.

Vestel pazarlamacıları, şımarık yetkili bayilerin kaprislerine ödeyecekleri parayı mühendislere bütçe olarak ayıracak ki daha kaliteli malzeme ile daha kaliteli mal yapabilsin adamlar.

Mağaza açılışı yapan şımarık bayinin açılıştaki gıda masraflarından, PALYAÇO parasına kadar öderken Vestel efendi, Mühendis makine yaparken sac kalınlığını 0.8 yerine 0.7mm kullansın da üretim maliyetinden tasarruf edelim diye kasmayacak adamları (Rakamlar farazi, konular gerçektir)

Yetkili bayiler VESTEL in üzerindeki en büyük yüktür. Bana göre satış politikaları değişmeli, Zİncir mağazalar ile kurumsal anlaşarak, Demo stand kurulmalı ve Endüstri 4.0 üzerinden talep toplayarak satış yapılmalı.

İnsanlar artık yeni dünya düzenine alışmalı ki depolama maliyetleri de ürün üretim maliyetlerine ek yük olarak binmesin.

Bayinin süslenen camlarının parası televizyona fark, Bayinin çalışan elemanın maaşı bulaşık makinesine fark, bayinin lüx arabasının benzin parası çamaşır makinesine fark olarak eklenip sizin satın alım maliyetinizin üzerine koyuluyor ey dostlar.

Neyse konumuza dönelim.

Bulaşık makinesi hariç tüm beyaz eşyalarınızı Samsung dan güvenle alabilirsiniz ve elbette sevgili F Frenzy kesinlikle doğru yazmış, görüşlerim bunlardır.

Samsung efendi ne zaman ki bulaşık makinesini kendisi üretir ve biz de test eder beğeniriz vatandaş olarak, o zaman ona da ok deriz :)

Profilodan ben ürün almam zira BSH marka farkını gereksiz yere ürünlerin üzerine ekliyorlar.

Bulaşık makinesini gerçekten Vestelden başka yerden almanızı tavsiye etmem zira ciddi anlamda Bulaşık makinesi konusunda çok çok başarılılar. (Şimdi hemen şuraya şikayetvar sitesinden Vestel bulaşık makinesi şikayet linkleri gelir :kiskis )

Bozulmayan kusursuz makineler demedim, Bulaşık makinesi konusunda gözümde en başarılı üreticilerdendir Vestel.

Bu durumda Bulaşık makineniz Vestel, Çamaşır kesinlikle Arçelik veya Samsung, Buzdolabınız ise Samsung veya Arçelik olmalı :ok

Sizin de yaklaşımınızı göz önünde bulundurursak bulaşık hariç zaten kendi listenizi doğru hazırlamışsınız demektir.

BSH gurubu bir dönem, plastik tabanlı bulaşık makinesi yapmak gibi rezil bir karar almıştı, Allahım o ne saçma bir karardı öyle :kiskis

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
bu arçeliğin çamaşır makinaları iyi deniliyor forumda ama bizemi denk geldi ne enişte aldı memnun kalmadı Arçelik çamaşır makinasından.ben Arçelik-beko nun buzdolabı su sebili klima gibi ürünlerini kullanıyorum memnunum.yani buzdolabı Arçelik olabilir.Çamaşır makinası için ise samsung olabilir.Bulaşık makinası için profilo demişsin fakat ben bosch-profilo ürünlerinin son yıllarda kalitesinin çok düştüğünü düşünüyorum (buzdolabı almıştım yerli üretimimiş çok kısa sürede bozuldu)bu nedenle profilo alağına Vestel bulaşık makinası al daha iyi.

T Çevrimdışı

Towarscke 

Aktif Üye
20 Kas 2018
296
33
Bosch grubu bulaşık makinelerinde klasik rezistans arızası var yeni serilerde bu var mı bilmiyorum ancak bu kronik arıza sebebiyle mimli bir marka ben tavsiye etmem.Arçelik grubu alabilirsiniz 3 yıldır kullanıyorum memnunum.

Çamaşır makinesinde ise samsung'un her modeli iyi değil bazı modelleri vestel gibi sıkmada zıplıyor tambur kasaya çarpıyor model tercihi yaparken iyice araştırın.

Buzdolabında ise samsung ve lg'nin inverter kompresörlü modelleri tercih edilebilir gayet sessiz çalışıyor.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Yanlış hatırlamıyorsam Adem Hocamızın lafıydı. "Beyaz eşya yerli olacaksa Koç Grubundan, ithal olacaksa da Samsung olsun" demişti diye aklımda kalmış. Adem Helvacı Adem Helvacı
Abi Nenem gil samsung aldı bir ara makina hakkında konuda açacaktım bak şimdi aklıma geldi samsung gibi büyük bir markaya yakışmıycak hareketler yaptılar Makine çok kötü ses çıkarıyor ve öne doğru geliyor servis defalarca gel git yaptı her gelişinde de para aldı boşuna.

K.Ko19 Çevrimdışı

K.Ko19 

Yeni Üye
17 Eyl 2020
46

''Bu durumda Bulaşık makineniz Vestel, Çamaşır kesinlikle Arçelik veya Samsung, Buzdolabınız ise Samsung veya Arçelik olmalı :ok

Sizin de yaklaşımınızı göz önünde bulundurursak bulaşık hariç zaten kendi listenizi doğru hazırlamışsınız demektir.

BSH gurubu bir dönem, plastik tabanlı bulaşık makinesi yapmak gibi rezil bir karar almıştı, Allahım o ne saçma bir karardı öyle :kiskis

Adem Helvacı Adem Helvacı Hocam Bulaşık Makinası için önerdiğiniz Model varmıdır acaba? 4-5 program djitalde?

K.Ko19 Çevrimdışı

K.Ko19 

Yeni Üye
17 Eyl 2020
46
Lafta kalmasın dedik ve çamaşır makinemizi (Samsung WW10N644RBW) aldık.
Bir terslik olmaz ise Samsung servis yarın kurulumu yapacak. Önerileriniz var mı? En önemli destek bu olur bana.

Satın alma durum şu şekil gerçekleşti
;
akakçe web sitesi üzerinden fiyat analizini yaptım. En uygun olarak trendyol 3470 tl vade farksız 3 taksit olarak fiyat veriyordu.
Diğer siteler ise 3540 tl (Hepsiburada) ve 3699 tl (N11). Mediamarkt resmi sitesinde ise 3999 tl.
Mediamarkt şubesine gittim ve Ankarada ki " ...... ana bayisinden 3500 fiyat aldım, 9 taksit (vade farkı yok) dediler" dedim. Bem böyle dedikten sonra onlar da bir kaç telefon trafiği yaptılar (yanılmıyorsam "bölge müdürünü" arıyorum dedi) 3550 tl (rekabet fiyatıdır son diyerek) fiyat aldılar. 49 tl sevkiyat bedeli, 12 taksit (vade farkı yok) dediler.
12 Ay Yapıkrediye taksit 3599 tl den aldım.

Uyarı: Beyaz eşyada her yere Mediamarkt 49 tl sevkiyat ücreti alıyor.
Not: Mediamarkt alışveriş kartını ücretsiz alabiliyorsunuz satıcıdan. Doğum tarihinizi, 2. Ürün alışverişinizi yaptığınız zamandan 15 gün sonrasına ayarlayabilirseniz 50 tl doğum günü hediyesi olarak tanımlıyorlar ve onuda bir sonra ki alışverişte kullanabiliyorsunuz.

20200922_010943.jpg

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mumcuozgur

Yeni Üye
28 Haz 2018
13
48

''Çamaşır makinesi konusunda Vestel mühendisleri gidip Arçelik den eğitim almalı'' diye yorum yapabilirim istesem ancak biliyorum ki, mühendislerin suçu yok.

Vestel pazarlamacıları, şımarık yetkili bayilerin kaprislerine ödeyecekleri parayı mühendislere bütçe olarak ayıracak ki daha kaliteli malzeme ile daha kaliteli mal yapabilsin adamlar.

Mağaza açılışı yapan şımarık bayinin açılıştaki gıda masraflarından, PALYAÇO parasına kadar öderken Vestel efendi, Mühendis makine yaparken sac kalınlığını 0.8 yerine 0.7mm kullansın da üretim maliyetinden tasarruf edelim diye kasmayacak adamları (Rakamlar farazi, konular gerçektir)

Yetkili bayiler VESTEL in üzerindeki en büyük yüktür. Bana göre satış politikaları değişmeli, Zİncir mağazalar ile kurumsal anlaşarak, Demo stand kurulmalı ve Endüstri 4.0 üzerinden talep toplayarak satış yapılmalı.

İnsanlar artık yeni dünya düzenine alışmalı ki depolama maliyetleri de ürün üretim maliyetlerine ek yük olarak binmesin.

Bayinin süslenen camlarının parası televizyona fark, Bayinin çalışan elemanın maaşı bulaşık makinesine fark, bayinin lüx arabasının benzin parası çamaşır makinesine fark olarak eklenip sizin satın alım maliyetinizin üzerine koyuluyor ey dostlar.

Neyse konumuza dönelim.

Bulaşık makinesi hariç tüm beyaz eşyalarınızı Samsung dan güvenle alabilirsiniz ve elbette sevgili F Frenzy kesinlikle doğru yazmış, görüşlerim bunlardır.

Samsung efendi ne zaman ki bulaşık makinesini kendisi üretir ve biz de test eder beğeniriz vatandaş olarak, o zaman ona da ok deriz :)

Profilodan ben ürün almam zira BSH marka farkını gereksiz yere ürünlerin üzerine ekliyorlar.

Bulaşık makinesini gerçekten Vestelden başka yerden almanızı tavsiye etmem zira ciddi anlamda Bulaşık makinesi konusunda çok çok başarılılar. (Şimdi hemen şuraya şikayetvar sitesinden Vestel bulaşık makinesi şikayet linkleri gelir :kiskis )

Bozulmayan kusursuz makineler demedim, Bulaşık makinesi konusunda gözümde en başarılı üreticilerdendir Vestel.

Bu durumda Bulaşık makineniz Vestel, Çamaşır kesinlikle Arçelik veya Samsung, Buzdolabınız ise Samsung veya Arçelik olmalı :ok

Sevgili Adem Helvacı Adem Helvacı abi, buradaki yorumlarını okuyarak çamaşır ve bulaşık makinesini kafamda netleştirdim gibi. Sana zahmet bir de çamaşır kurutma makinesi olarak ne alınabilir?

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
buzdolabında arçelik-beko iyi fakat çamaşır makinasında bence o kadar iyi değil enişte aldı berbat çıktı (çamaşır makinası).Ben bulaşık makinası samsung aldım çinde üretilmiş şimdilik memnunum fakat tavsiye etmiyorum.

Son düzenleme:
korkutsa Çevrimdışı

korkutsa 

Aktif Üye
6 Kas 2020
65
47
bu arçeliğin çamaşır makinaları iyi deniliyor forumda ama bizemi denk geldi ne enişte aldı memnun kalmadı Arçelik çamaşır makinasından.ben Arçelik-beko nun buzdolabı su sebili klima gibi ürünlerini kullanıyorum memnunum.yani buzdolabı Arçelik olabilir.Çamaşır makinası için ise samsung olabilir.Bulaşık makinası için profilo demişsin fakat ben bosch-profilo ürünlerinin son yıllarda kalitesinin çok düştüğünü düşünüyorum (buzdolabı almıştım yerli üretimimiş çok kısa sürede bozuldu)bu nedenle profilo alağına Vestel bulaşık makinası al daha iyi.
22 yıldır Arçelik çamaşır makinası kullanıyorum. Hiç arıza yapmadı.

Geri
Üst Alt