Benzinli Otomatik Araç Tavsiyesi

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,168
65
Ya şimdi kullanımda fark oluyor. 4o yaşımı devirince ilk kez otomatik kullandım, ve işin komiği robotla başladım. Anlaşamayanı kanser eder. Sonra gabak çiçee gibi açıldım, tüm otomatik türleri geçti elimden. O yüzden yazmıştım o iletiyi. Hepsi birbirinden farklı, hepsinin kullanımı, konforu, ergonomisi başka başka. Şu an kapının önğnde bi 4 ileri (daihatsu sirion) bi de robot (lancia delta) var. Vooov, 2 arabası var demeyin sakın, ikisini toplasan bi egea parası etmiyor ama lancia rahatlık ve keyifte robot olmasına ramen, egeanın içinden geçer, sirion ise trafikde, park yeri bulmada, mahalle arasında dolanmada mükemmel seçim. Ama gönlüm cvt'de.
CVT ne anlama geliyor :alala

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
849
51
Cvt sonsuz vites :kiskis
Dişli yok, varyatör var.

images11.jpg

Bi çok markada var, mucidi honda.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
849
51
Astralarda dct (çift kavrama) şanzıman var sanırsam. 150-200 bin gibi bi ömrü var, bir de yarı oromatikleri (robot) olması lazım. ZF şanzıman tipi değil bu arada, şanzımanı üreten firma, iyi de bi firma.

Ek: Biraz dolandım da, 1.4 turbolarda piston kırma şikayetlerine dikkat edilmeli.

Son düzenleme:
Hasan3472 Çevrimdışı

Hasan3472 

Aktif Üye
30 Kas 2021
211
40
Boşuna dememişler
Gaz fren şanzıman halin duman

Bende yıllardır araç alma kararı veremedim.
Magnezyum eksikliği ile kramp var
Panik var o çözülür de .
Ayağın baş parmağı lifleri 12 yıl önce ezildi iyileşmedi .

Bu yüzden manuel olmaz
ama hibrit elektrik veya otomatik araçlar kesinlikle ikinci eller kötü sürpriz yapabilir.

Vergiler almış başını gitmişken araçlara milyonlar vermek zaten bana tuhaf geliyor.

Araç bedava olsa bile cezalar stres yakıt vs zaten bir araç parası eder.

Diyelim sen yolda sakinsin iyi gidiyorsun. Dengesizin biri canına kıyar veya kendi ile seni de diğer tarafa ışınlar.

Gerçekten şehirde araç kullanmak farklı gezegende işkence cezası almak gibi birşey.

Kısacası direksiyon kontrolünden çok akıl ve düşünce kontörlü çok önemli.

Trafik luna parkında çarpışan arabalar pisti değil ki ama öyle bakan çok maalesef.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,411
Astralarda dct (çift kavrama) şanzıman var sanırsam. 150-200 bin gibi bi ömrü var, bir de yarı oromatikleri (robot) olması lazım. ZF şanzıman tipi değil bu arada, şanzımanı üreten firma, iyi de bi firma.

Ek: Biraz dolandım da, 1.4 turbolarda piston kırma şikayetlerine dikkat edilmeli.
500-600 civarı da km'ler hep 200'e yakın.
Bu km'lerden sonra şanzımanda nelere dikkat etmeli?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,924
Ağır bakımları bu km'lerde mi yapılır?
Yüksek km Araçta geçmişini bilmek her zaman iyidir.
Mesala benim araç 200k geldi belirli km değişmesi gereken ne varsa değiştirdim.

Radyatör, devirdaim, Triger zincir, yağ soğutucu, piston, subap, amortisorler ve takozları
Sogutma suyuna bagli baglanti borulari vb.

Kısaca gözü kapalı 100-150.000 km daha yol yapacaktir.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,411
Yüksek km Araçta geçmişini bilmek her zaman iyidir.
Mesala benim araç 200k geldi belirli km değişmesi gereken ne varsa değiştirdim.

Radyatör, devirdaim, Triger zincir, yağ soğutucu, piston, subap, amortisorler ve takozları
Sogutma suyuna bagli baglanti borulari vb.

Kısaca gözü kapalı 100-150.000 km daha yol yapacaktir.
2.0 CDTI Insignia'lar çok mu can yakar? :hihi
Bunlar niye böyle ucuz? :alala
Masrafı var herhalde. :kas

Geri
Üst Alt