- 23 Kas 2017
- 21,409
Şanzıman türüne kadar inmedik öyle söyleyeyim.Otomatikten otomatiğe fark var, hangi otomatik?
Prekambriyen devrinden kalma tam otomatik? (en sorunsuzu, uzun ömürlüsü, akaryakıt düşmanı)
Robot? (sorunsuz ama kullanmasını bilmeyene saç baş yoldurur, ekonomide çift kavrama ile yarışır)
Cvt? (sorun çıkarırsa ocak söndürür ama en konforlusu, sonsuz fitez)
Çift kavrama (anca sıfır olursa alırım, ne marka olursa olsun km 6 rakamlılara gelince can yakması neredeyse garanti, ıslakları sorunsuz deniyor)
Gibi gibi
O zaman imkansız diyelim.Otomatik istiyorsan satıcının "ilk sahibi" olanını bulman lazım,bir de güvenilir olmalı tabii.
Kendime alacak olsam Astra 1.4 turbo otomatikO zaman imkansız diyelim.
Peki fiyat artırmış olsak?
550-600 gibi.![]()
Aklımdaki seçenek de bu.Kendime alacak olsam Astra 1.4 turbo otomatik![]()
Maalesef "evet" ama ...O zaman imkansız diyelim.
Peki fiyat artırmış olsak?
550-600 gibi.![]()
Aklımdaki seçenek de bu.
Opel çok sorun çıkartır mı?
Bir de ağır hasar kayıtlı araçlar hakkında düşüncen nedir?
Ağır hasarlı alınır tabii, bakmak lazım,iyi bir tamircin olmalı özellikle otomatik şanzımancı tanıdığın olmalı,nerden oluşan hasar da önemli,kısacası iyi bir "işi bilen" olmalı,yoksa neden alınmasın ,bir de tamir edilmemiş "ağır hasar" da olabilir ki, kendin tamir ettirAklımdaki seçenek de bu.
Şase, podye, direkler zarar görmediyse neden olmasin.Aklımdaki seçenek de bu.
Ya şimdi kullanımda fark oluyor. 4o yaşımı devirince ilk kez otomatik kullandım, ve işin komiği robotla başladım. Anlaşamayanı kanser eder. Sonra gabak çiçee gibi açıldım, tüm otomatik türleri geçti elimden. O yüzden yazmıştım o iletiyi. Hepsi birbirinden farklı, hepsinin kullanımı, konforu, ergonomisi başka başka. Şu an kapının önğnde bi 4 ileri (daihatsu sirion) bi de robot (lancia delta) var. Vooov, 2 arabası var demeyin sakın, ikisini toplasan bi egea parası etmiyor ama lancia rahatlık ve keyifte robot olmasına ramen, egeanın içinden geçer, sirion ise trafikde, park yeri bulmada, mahalle arasında dolanmada mükemmel seçim. Ama gönlüm cvt'de.Şanzıman türüne kadar inmedik öyle söyleyeyim.![]()
![]()
Bu i20'lerde de cvt olan seçenek var sanırım? CVVTYa şimdi kullanımda fark oluyor. 4o yaşımı devirince ilk kez otomatik kullandım, ve işin komiği robotla başladım. Anlaşamayanı kanser eder. Sonra gabak çiçee gibi açıldım, tüm otomatik türleri geçti elimden. O yüzden yazmıştım o iletiyi. Hepsi birbirinden farklı, hepsinin kullanımı, konforu, ergonomisi başka başka. Şu an kapının önğnde bi 4 ileri (daihatsu sirion) bi de robot (lancia delta) var. Vooov, 2 arabası var demeyin sakın, ikisini toplasan bi egea parası etmiyor ama lancia rahatlık ve keyifte robot olmasına ramen, egeanın içinden geçer, sirion ise trafikde, park yeri bulmada, mahalle arasında dolanmada mükemmel seçim. Ama gönlüm cvt'de.