Beko lcd tv açılmıyor

E Çevrimdışı

enesmahmut

Yeni Üye
4 Haz 2020
8
44
Selamun Aleykum, beko lcd tv (2009) servis menüsünden ekran ayarlarını yapmak isterken yanlışlıkla option0 yazan yerdeki menü appear sekmesini gr yaptım, o anda kumanda çalışmamaya başladı menü açık kaldı vs, kapatıp açınca düzelir ümidi ile kapatım ama bu seferde açamıyorum kumanda hiç tepki vermiyor ekrandaki ışık hiç yanıp sönmüyor, işin kötüsü paneldeki tuşlarıda off yapmıştım çocuklar ayarını bozuyor tvyi kapatıyorlar diye, panelden de açamıyorum anlayacağınız yardımcı olursanız çok sevinirim.

20200604_104830.jpg

15912575005915448864307473220530.jpg

15912578296789004887879591904310.jpg

E Çevrimdışı

enesmahmut

Yeni Üye
4 Haz 2020
8
44
Servisten destek almanız en iyisi yazılımı bozmuş olma ihtimaliniz yüksek

Tv açarken bir tuş kombinasyonu vs varmı acaba reset atma gibi, güç düğmesine basıp fişi taktım, p+p- basılı tutup denedim bir kaç deneme yaptım ama olmadı, servis son çare benim için şuan, 1 yıldır işsizim kendim çözebilirsem iyi olur ama olmazsa yapacak bişey yok, reset vs tavsiyeleri olursa denemek isterim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar menü ve güç tuşuna basılı tutup fişi taktım tv açıldı şükür ama kumanda hala çalışmıyor, birde menü yanında grundig yazıyor, kumandayı nasıl aktif edebilirim acaba, panel tuşlarından servis menüsüne girmek için ne yapmak lazım

15912683988036430234083734182060.jpg

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

enesmahmut

Yeni Üye
4 Haz 2020
8
44
servis menüden cihaz ismini değiştirin
arçelik beko için Menü 9301 grundıg için menü 8500

Cevabın için teşekkür ederim, jeton yeni düştü:)
ben menüden tvyi grundig yapmışım, şimdi tv üzerinden düğmeler çalışıyor ama kumanda beko olduğu için çalışmıyor, acaba grundig kumanda bulsam bir yerden onunla servis menüye girebilirmiyim yada tv üzerindeki tuşlarla da servis menüsüne giriliyor mu ( beko kumanda hiç bir şekilde çalışmıyor, çalışıyor gibi tüm kodları falan denedim ama nafile, kumanda çalışmıyor)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

servis menüye girdikten sonra burada TV CONFİGURATİON menüsüne 2356 tuşlayarak giriyoruz.buradan OSD SELECTİON seçeneğinden marka seçip menü tuşuyla çıkıyoruz.

Cevabın için teşekkür ederim, kumanda hiç bir şekilde çalışmıyor sanırım grundig olunca beko kumanda iptal oldu sanırım yani, acaba tv üzerindeki tuşlarla servis menüye girmek mümkünmü

H Çevrimdışı

hknyvr

Yeni Üye
19 Ara 2017
31
Benzer bir sorun yaşamıştım bende, burada nasıl çözdüğümü anlattım, belki işinize yarar.

E Çevrimdışı

enesmahmut

Yeni Üye
4 Haz 2020
8
44
Benzer bir sorun yaşamıştım bende, burada nasıl çözdüğümü anlattım, belki işinize yarar.

Teşekkür ederim, konu açmadan önce bakmıştım bu konuya, sorunu çözmenize ayrıca sevindim ama şöyle bir sıkıntı var, tv arkasındaki seri vs kağıt yırtılmış dile kolay 11 sene olmuş, onu çözsem bile tanıdık usta vs yok yazılım istyeceğim, hadi onuda çözdük tvde usb girişi yok, diğer girişlerden yazılım nasıl yüklenir bilmiyorum... şuan zaten dene yanıl yoluyla reset atabildim tv çalışıyor sorun yok, sadece menü grundig oldu ve beko kumanda çalışmıyor...

Ben hala kumanda olmadan yani kumandayı hiç kullanmadan (ki çalışmıyor zaten hiç bir tepki vermiyor) tv üzerindeki standby v+ v- menü source p+ p- tuşlarını kullanarak servis menüsüne girilebilir diye düşünüyorum, tabi işi bilen ustalar daha iyi bilirler, ve yahut bu tvye uygun grundig bir kumanda ile servis menüsüne girilebilir mi diye düşünmüyor değilim...

H Çevrimdışı

hknyvr

Yeni Üye
19 Ara 2017
31
Teşekkür ederim, konu açmadan önce bakmıştım bu konuya, sorunu çözmenize ayrıca sevindim ama şöyle bir sıkıntı var, tv arkasındaki seri vs kağıt yırtılmış dile kolay 11 sene olmuş, onu çözsem bile tanıdık usta vs yok yazılım istyeceğim, hadi onuda çözdük tvde usb girişi yok, diğer girişlerden yazılım nasıl yüklenir bilmiyorum... şuan zaten dene yanıl yoluyla reset atabildim tv çalışıyor sorun yok, sadece menü grundig oldu ve beko kumanda çalışmıyor...

Ben hala kumanda olmadan yani kumandayı hiç kullanmadan (ki çalışmıyor zaten hiç bir tepki vermiyor) tv üzerindeki standby v+ v- menü source p+ p- tuşlarını kullanarak servis menüsüne girilebilir diye düşünüyorum, tabi işi bilen ustalar daha iyi bilirler, ve yahut bu tvye uygun grundig bir kumanda ile servis menüsüne girilebilir mi diye düşünmüyor değilim...
Bizdeki tv 8 yıllıktı, bende grundig olarak değiştirdim ve menü mavi siyah tarzı oldu ama kumandayı aynı şekilde kullanmaya devam ettim. Sadece servis menüye giriş 8500 tuşlayınca girmeye başladı.
Ben tv modeli üzerinden çok bilgi bulamadım tvnin anakartını öğrenip onun üzerinden arama yaptım. Umarım kumada ile düzelir tvniz.

E Çevrimdışı

enesmahmut

Yeni Üye
4 Haz 2020
8
44
Bizdeki tv 8 yıllıktı, bende grundig olarak değiştirdim ve menü mavi siyah tarzı oldu ama kumandayı aynı şekilde kullanmaya devam ettim. Sadece servis menüye giriş 8500 tuşlayınca girmeye başladı.
Ben tv modeli üzerinden çok bilgi bulamadım tvnin anakartını öğrenip onun üzerinden arama yaptım. Umarım kumada ile düzelir tvniz.

Eyvallah, sorunu tam anlayamadım bende, şuanki durum şu; tv panel üzerindeki düğmelerle çalışıyor aç kapa ses vs sıkıntı yok, kumanda hiç bir tepki vermiyor, aklıma gelen şu menü appear sekmesini gr yapınca kumanda kodları değişti çalışmıyor sanırım, başka bir ihtimal varmı bilmiyorum, kumanda pil değişimi, kamera ile çalışıp çalışmadığını kontrol falan hepsini denedim, malesef çalışmıyor, p+p- menü tuş kombinasyonu menü 8500 9300 vs nafile, iki ihtimal var aklımada çözüm için, tv üzerindeki tuşlarla servis menüye girmek veya grundig kumanda bulup onunla servis menüye girmek, teşekkür ederim dönüşünüz için...

Geri
Üst Alt