Bahçe zemini düzenlemesi sorunsalımız

Bir de ekleme yapayım, yağmur veya yıkama sorasında kumun altta sertleşeceğini düşünmüşler muhtemelen,ama aralarına derz yapılması komedi bana göre.Hadi öyle düşündünüz bari derz dolgu yapma aralarına da kum serpiştir :)

Son düzenleme:
İlk önce alta mucur döşenir en az 10cm.
Mucur makine ile sertleştirilir.sonra üzerine 3cm geçmeyecek şekilde kum veya kırıktaş serilir.
Benim tercihim kırık taş olurdu.
Kırık taşı karıncalar taşıyamaz ve ileride Küçük çökmeler olmaz.
Bu şekilde yapılırsa üzerinden kamyon geçse birşeye olmaz.

Kumun üzerine seramik döşemesi :) .Bunlar sanırım belediyenin yolda kum üzerine döşediği kaldırım taşı sanıyorlar ,her ne kadar seramikler kırılmaz olsa da :),Bu ustalar-firma umarım evin başka yerlerini de yapmamışlardır yoksa elinde kalır böyle oldu ise :ok
Hocam işini gerçekten doğru yapıp, istedikleri kocaman paraları hakeden o kadar az firma/kişi var ki …

Ben hiç anlamazdım bu işlerden… bu yapan arkadaşlara da ben demedim böyle yapın diye.. deselerdi ki, demir kafes atıp, üzerine beton dökeceğiz, ancak öyle sağlıklı olur… o zaman öyle yapın derdik…

Herşeyi kendimiz öğrenip, karar vermemiz veya böyle olacak dememiz gerektiğini anlıyoruz …

Bu işi 15 sene Almanya'da yaptım biliyorum mutlaka Mucur alta döşet.

Hocam işini gerçekten doğru yapıp, istedikleri kocaman paraları hakeden o kadar az firma/kişi var ki …

Ben hiç anlamazdım bu işlerden… bu yapan arkadaşlara da ben demedim böyle yapın diye.. deselerdi ki, demir kafes atıp, üzerine beton dökeceğiz, ancak öyle sağlıklı olur… o zaman öyle yapın derdik…

Herşeyi kendimiz öğrenip, karar vermemiz veya böyle olacak dememiz gerektiğini anlıyoruz …
Ben köyde evi sıvatacaktım ,usta gelmedi ,anlatmıştım olayı muhabbet köşemde :) ,bizim hanım "elinden her iş geliyor sıva dediğin ne olacak ki,cıvık çamur,yapıştır düzelt,sen yaparsın alo" demişti.Ama yine de ustayı bekledim inan 1 saat boyunca ,çünkü "abi hemen geliyorum" dedi bana.Sonra koca evin dış sıvasını kendim yaptım,mükemmel oldu.Sendeki gibi de park yeri yaptım ama altına beton atıp,üzerine döşemiştim seramikleri ,benimki kırılmayan da değildi,defolu duvar seramiğiydi ,yıllardır kullanmıştım.Yani sana katılıyorumun uzun anlatımı oldu :)

Geçen hafta İzmir'deydim Hollanda'ya döndüm 😁 epey yoğun ve yorucu zamanlar geçirdim uğrayamadim foruma 🙂
Haberin geliyordu ,sessizce takip ettim (desem de yalan) ,umarım her şey yolundadır sevgili Akigo35 :ok

Haberin geliyordu ,sessizce takip ettim (desem de yalan) ,umarım her şey yolundadır sevgili Akigo35 :ok
1 seneyi geçkin zamandır büyük sıkıntılar yaşandı şükür ki hepsini atlattım 😊

Üstat, seramik taşın altı direk kum ... adamlar kumun üzerine döşedi ve sonra derz attılar, yani zemin ile seramik arasında bir yapıştırıcı yok

Evet... aslında eski aracım (Passat SW) bir kaç kez üzerine çıktı ve orada kaldı ... onda bir kırılma olmadı ..
Passatı verip Plugin Hybrid bir araç aldık .. aşka yukarı 350-400kg kadar daha ağır... o çökertti üzerinde durduğu taşları .. yani yürünen veya hafif işin olduğu bir zeminde problem yok ama 1800kg ilk bir araç problem yaratıyor :)
Hocam o usta kesinlikle doğru söylemiş. Altına hasırlı beton dökülmeden, sadece kumun üzerine seramik döşeyip üstüne 1.8 tonluk hibrit araç sokarsanız o zemin her türlü çöker. İstediğiniz derzi atın, altı oynadığı için birkaç haftaya yine patlar. Arabanın girdiği yerde zemin yük mühendisliği şart.

Bizim peder de villanın otopark girişinde benzer bir hata yapmıştı, her yer çöktü. Sonra bahçe işlerini toparlaması için profesyonel destek aldık. Endemik peyzaj diye bir firma komple zemini kazıp önce beton attı, üzerine doğru dürüst taş döşedi de otopark alanı anca kurtuldu.

Yani ek maliyet olacak ama o seramikleri söküp altına düzgün bir beton zemin attırmadan bu dertten kurtulamazsınız. Geçmiş olsun.

Geri
Üst Alt