Babil

O Çevrimdışı

ozgurizmir

Aktif Üye
22 Mar 2019
58
31
Ay yapım'ın yeni dizisi, henüz sadece birinci bölümü oynadı. Başrollerinde Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver, Birçe Akalay gibi isimler var bayağı sağlam bi kadro olmuş.
Birinci bölümü bayağı bi hoşuma gitti benim klasik türk dizisi yapısının dışında biraz. Bazı zoruna gidenler iftiraları yapıştırmış bile :) Umarım yayından kaldırmazlarda güzel bi seri izleriz.

 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Kapitalizmin tüm gerçeklerinin tokat gibi insanın yüzüne vurulduğu ancak gerçekler artık ağırıma gidiyor olması nedeniyle izlemeyeceğim dizi.
Devekuşu olmayı, Kafamı kuma gömmeyi tercih ediyorum evet..

Yine de aklımda beni en sarsan sahneyi yazayım, Mesela şu replik

''Okumuş profesör olmuşsun ama para lazım olunca benim ayağıma geliyorsun''

''Evet ama siz de hasta olunca o profesörlerin ayağına gidiyorsunuz''

''Hayır, parayı bastırınca onlar da ayağıma geliyor, hem de hastane ile birlikte''

Akıl yerine parayı güç kabul edenlerin topunun Allah belasını versin
Güç zehirlenmesi yaşayan kim var ise Allah belasını Versin
İktidar zehirlenmesi yaşayan kim var ise Allah Belasını Versin
İlimi, Bilimi, Aklı reddeden kim var ise Allah Belasını Versin
Halkı Hakir gören kim var ise Allah Belasını Versin
Kul hakkı yiyen kim var ise Allah Belasını Versin
Bu milleti birbirine düşüren kim var ise Allah Belasını Versin
İnsanları ötekileştiren kim var ise Allah Belasını Versin

Hayata bakış açısı bu olanlara ALLAH BELANIZI VERSİN diyor, kendi açımdan konuyu kapatıyorum.
 
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
50
Tv'de izlediğim şeyler;

-spor programları (onları da bırakmak üzereyim, necip Türk Basını iyice çuvalladı)
-İngiltere-İtalya ligi maçları
-Belgesel kanalları (serengeti ve masai mara düzlüklerini ezberledim, penguenlerin hayatını özümsedim, vahşi yaşamdaki hayatın, çoğu insanın yaşadığı hayattan daha adaletli olduğunu gördüm)
-yabancı ülkelerin yemek programları, kültürleri (mastır şef, benim gelinim mutfakta, uçarım kaçarım yemek yaparım tarzı programlar değil, yanlış anlaşılmasın)

* * *

Kadrosu sebebiyle bu diziyi tekrarında izledim, verdiği mesajlar yönünden ilgimi çekti ancak, ülke genelinde yaygara yapılan "khk" mevzusu ortaya atıldığında diziden soğudum... Çünkü; dizideki karakter ile ülkemizdeki khk olayları bire bir örtüşmüyor, hal böyleyken doğrudan khk'lıla atfedilmesi hoşuma gitmedi.

Ayrıca; "kimin eli kimin cebinde" tarzında dizileri toplumun ahlaki yapısını hedef almasından dolayı sevmiyorum, tasvip etmiyorum, ilk bölümünden itibaren çocuk karakterin başkasından olması, nikah masasından dönen çiftin kadın karakteri başkasının metresi olması ve bunu erkeğin içine sindirebilmesi, metresin sahibi olan para babası, kültürsüz karakterin de karaktersizlik sergilemesi vs. gibi bizim toplumun hoşuna giden ve izlenilmesini sağlayan kriterlerden dolayı takip etmek ile etmemek arasında kaldım.

Zaten; bu kriterleri diziden çıkardığınızda da, geriye "bu toplumun" ilgisini çekecek bir şey kalmıyor maalesef.

* * *

Metres denilince de, aklıma gelen bi fıkra ile satırlarıma son vereyim... :sirit

Büyük bir holding sahibi, eşi ile lüks restoranda yemek yerken, yanlarından alımlı sarışın hatun geçer ve adama "iyi akşamlar" der... Patronun eşi huylanır ve doğal olarak "kim bu" diye sorma gafletinde bulunur...

-Hayatım, yıllardır söylemek istiyordum kısmet bu güneymiş, bu hatun benim metresim, 8 yıldır birlikteyiz...
+Bunu bana nasıl yaparsın, derhal boşanıyoruz.
-Hımmm, demek Bebek'teki apartmanın kira gelirinden, Bodrum'daki yazlığın rahatlığından, Marina'daki yatın sefasını sürmekten, bol sıfırlı kredi kartından vazgeçiyorsun yani?

Masada derin sessizlik olur ve yemekler yenmeye devam ederken, bu sefer esmer bir hatun geçerken, patrona "iyi akşamlar" diye selam verir. Kadın bir kez daha sinirlenecek gibi olur ama belli etmeden tekrar sorar;

+Peki bu kim?
-Bu hatun da, bizim genel müdür Rıfkı'nın metresi, onlar da 7 yıldır beraberler...

Kadın, arkasını dönerek aynı masada oturan, sarışın ve esmer hatunların olduğu yöne bakar ve kocasına gülümseyerek yılışır...
+Bizimki daha güzelmiş !!

:haha
 
I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
En güzelini sanırım ben yapıyorum, ne TV izliyorum nede internet dizilerini. Tek yaptığım şey, film izlemek, belgesel izlemek, ve bolca makale okumak.

Yıllarca önümüze ne konulduysa izledik, hiç demedik bu neyi anlatıyor. Bu neyi savunuyor. Dizilerin tüm ortak noktası para üzerinden geçiyor, ailelerin etik değerleri yerle noksan edildi. Kısaca; ne örf kaldı nede genel kültür. Aşk çemberi, para çemberi, sokak mafyası küfürbaz herifler. Bu konuda yazmış olduğum bir makale niteliğinde uzun bir yazım vardır. Okumak isteyenlere atabilirim, eski ve yeni diziler karşılastırması yaptım. Belgesel tadında..
 
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
50
Eski nişanlı ile esas oğlanın her fırsatta didişmeleri ve esas oğlanın arkadaşından çocuk yapıp, sanki sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi kıskançlık krizine giren hatun sıktı artık... ?

Ponzi şirketinde işe başlayan sekreter ile genç adamdan ümitliyim ama.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri