metinmert
Aktif Üye
- 13 Mar 2019
- 243
Merhabalar. Çözemediğimiz bir sorunla karşılaşınca bu forumdaki cevval insanların fikirlerini almam gerektiğini düşündüm. Konu şu: Babam köye iki katlı ev yaptırdı. Alt kat garaj tuvalet banyo mutfaktan oluşuyor. Annem ekmek yufka yapmak için ocak isteyince giriş katın bir odası da ekmek evi olacak şekilde düzenlenmiş yaparken. Sorun şu ki ocak 25 cm çapında bacaya sahip olduğu halde dumanın yarısını dışa veriyor. Bir süre sonra göz gözü görmüyor. Civarda meşhur bir usta ocağın iç yapısına bağladı sorunu yıkın ben davlumbaz şeklinde yapacağım dedi. Biz yıktık o yaptı. Şekli falan da harika oldu. İç güzelliği de var ama nafile. Verdi dumanı dışarı... Pencere kapı açarak ne kadar kombinasyon varsa denedik ama bir türlü hava sirkülasyonu olmuyor.
Aklıma daha önce çekişini beğenmediğim aspiratörlerden dolayı düşündüğüm baca içi veya ağzına fan koymak fikri -bir komşumuzun da önerisiyle- geldi. Yaptığım kısa araştırmada bunun çözüm olmayacağı yönünde görüşlere ulaştım. Ocaktan yükselen ısının ve fanda oluşacak isin balansı bozarak motorun çok çabuk bozulmasına neden olacağını söyleyenler var. Bu sebeple ev yapımı fandan vazgeçtim. Şu ürüne yöneldim:
BRCF-M 315 315 MM YATAY ATIŞLI RADYAL ÇATI FANI 1.018,57 TL yerine 703,57 TL
Evin dışına yeni bir baraka ve ocak maliyeti bu ürünün fiyatını katlayacağı için kafama yattı. Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.
Bu arada ocak sürekli kullanılmayacak. Saygılar.
Baca yüksekliği çatı seviyesinin üzerinde ve çevrede daha yüksek bina yok.
Aklıma daha önce çekişini beğenmediğim aspiratörlerden dolayı düşündüğüm baca içi veya ağzına fan koymak fikri -bir komşumuzun da önerisiyle- geldi. Yaptığım kısa araştırmada bunun çözüm olmayacağı yönünde görüşlere ulaştım. Ocaktan yükselen ısının ve fanda oluşacak isin balansı bozarak motorun çok çabuk bozulmasına neden olacağını söyleyenler var. Bu sebeple ev yapımı fandan vazgeçtim. Şu ürüne yöneldim:
BRCF-M 315 315 MM YATAY ATIŞLI RADYAL ÇATI FANI 1.018,57 TL yerine 703,57 TL
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Evin dışına yeni bir baraka ve ocak maliyeti bu ürünün fiyatını katlayacağı için kafama yattı. Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.
Bu arada ocak sürekli kullanılmayacak. Saygılar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Baca yüksekliği çatı seviyesinin üzerinde ve çevrede daha yüksek bina yok.