B47-LEB-6WV TV DE SES VAR GÖRÜNTÜ YOK (LEDLER SAĞLIKLI ÇALIŞIYOR)

S Çevrimdışı

sukru369

Yeni Üye
21 Şub 2019
31
31
BEKO B47-LEB-6WV LJS0000000 SERİ NO OKUYAMADIM

WhatsApp-Image-2019-02-21-at-18.59.38-1.jpg

WhatsApp-Image-2019-02-21-at-18.59.38-2.jpg

WhatsApp-Image-2019-02-21-at-18.59.38-3.jpg

WhatsApp-Image-2019-02-21-at-18.59.38.jpg

WhatsApp-Image-2019-02-21-at-18.59.39.jpg

BU KARTLARDAN HANGİSİNE BAKMAMI VEYA DEĞİŞTİRMEMİ ÖNERİRSİNİZ. BEN ARIZANIN HANGİ KARTTA OLDUĞUNU SAPTAYAMADIM BENİM EN ÇOK ŞÜPHELENDİĞİM KART HDMI GİRİŞLERİNİN OLDUĞU KART
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Ado Ustacım böyle etiketleyebildim

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
bir scart kablo ile başka cihaza bağlantı sağlayın görüntü varsa tcon kartı yada panel olabilir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Led barlar çalışıyor dediğin için hoparlörün üstünde duran converter kartı eledik.
TV normal fonksiyonlarını yaptığı için Power Board eledik
Kanal değiştiriyor vs gibi komutsal verilere tepk,i verdiği için KISMEN anakartı da eleyebiliriz.

Bu koşullarda TEKNOwest teknovest ustanın yöntemi deneyerek videoprocessor çalışıyormu onu da teyit edelim, sonrasında anakartı da eleriz ve geriye Tcon kalır. Tcon u bir şekilde (ona da bir formül bulacağız) teyit edersek ve sağlam çıkarsa geriye tek seçenek cell yani panelin kendisi kalır.

S Çevrimdışı

sukru369

Yeni Üye
21 Şub 2019
31
31
bir scart kablo ile başka cihaza bağlantı sağlayın görüntü varsa tcon kartı yada panel olabilir.
Kendi uydusu yerine scart girişli bir uydu denedim onda da aynı şekilde ses var görüntü yok kendisi uydusunda da aynı sıkıntı var o zaman tcon kartı ve panele mi bakmalıyız

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kendi uydusu yerine scart girişli bir uydu denedim onda da aynı şekilde ses var görüntü yok kendisi uydusunda da aynı sıkıntı var o zaman tcon kartı ve panele mi bakmalıyız
Yok yanlış anlamışsınız konuyu.

Her scart girişinde, video giriş ucu olduğu gibi aynı zamanda video çıkış ucu da vardır. Yani tv niz çalışırken o tv deki scart bağlantı noktasından başka tv nin scart bağlantı noktasına giriş yapmanız gerekir ve diğer tv yi de scart moduna alınız. ANA televizyonunuza komut verdiğinizde DİĞER tv den görüntü alıp alamadığınıza bakmalısınız.

@teknovest bu tekniğin bir adı vardı, uzun yıllar oldu uygulamayalı, unutmuşum. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam önceden tv menüden bu ayarın aktif edilmesi gerekmiyormuydu? :alala

S Çevrimdışı

sukru369

Yeni Üye
21 Şub 2019
31
31
Yok yanlış anlamışsınız konuyu.

Her scart girişinde, video giriş ucu olduğu gibi aynı zamanda video çıkış ucu da vardır. Yani tv niz çalışırken o tv deki scart bağlantı noktasından başka tv nin scart bağlantı noktasına giriş yapmanız gerekir ve diğer tv yi de scart moduna alınız. ANA televizyonunuza komut verdiğinizde DİĞER tv den görüntü alıp alamadığınıza bakmalısınız.

@teknovest bu tekniğin bir adı vardı, uzun yıllar oldu uygulamayalı, unutmuşum. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam önceden tv menüden bu ayarın aktif edilmesi gerekmiyormuydu? :alala

Hocam bende yazdığınız gibi düşündüm ama olmaz diye karara varmıştım o yüzden uydu denemiştim. Scart Kablom şuan yok Hdmi ile yapsam aynı şekilde olur mu eğer olmazsa bi scart kablosu tedarik edeyim ondan sonra deneyim. Sonra sırasıyla ilerlemeye devam edelim sizin tarifleriniz doğrultusunda

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam bende yazdığınız gibi düşündüm ama olmaz diye karara varmıştım o yüzden uydu denemiştim. Scart Kablom şuan yok Hdmi ile yapsam aynı şekilde olur mu eğer olmazsa bi scart kablosu tedarik edeyim ondan sonra deneyim. Sonra sırasıyla ilerlemeye devam edelim sizin tarifleriniz doğrultusunda

HDMI çok farklı bir teknoloji, HDMI protokol taşır, SCART ise video sinyali taşır. HDMI da OUT özelliği yoktur :ok

S Çevrimdışı

sukru369

Yeni Üye
21 Şub 2019
31
31
HDMI çok farklı bir teknoloji, HDMI protokol taşır, SCART ise video sinyali taşır. HDMI da OUT özelliği yoktur :ok
Teşekkür ederim hocam o zamam ben scart kablosu tedarik edeyim öyle deneyim peki bu scart kablosunun özellikleri var mı bir kere denk geldim bazılarında diğerlerine göre daha az kablo var bir kaç pin boştu o fark eder mi

S Çevrimdışı

sukru369

Yeni Üye
21 Şub 2019
31
31
Ustacım scart kablosu ile başka bir cihaz bağladım mavi ekran var başka birşey gelmiyor ekrana.
Adem Helvacı Ado

Son düzenleme:
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
S sukru369, arızalı cihaza anten bağladınız ses var görüntüyok .arızalı cihazdan başka tv ye scart kablo ile bağklantı sağladınız sağlam cihaz av aldığınızda mavi ekran var doğrumu yazdım

S Çevrimdışı

sukru369

Yeni Üye
21 Şub 2019
31
31
S sukru369, arızalı cihaza anten bağladınız ses var görüntüyok .arızalı cihazdan başka tv ye scart kablo ile bağklantı sağladınız sağlam cihaz av aldığınızda mavi ekran var doğrumu yazdım

Evet ustacım aynen dediğiniz gibi resim ekleyemedim bilgisayarı açıyorum ordan ekleyeceğim mavi ekran var ve sinyal yok yazıyor

Geri
Üst Alt