gercekrambo
Süper Üye
- 2 Şub 2020
- 1,778
sen izleyecek netflix verecek yarım asgari ücret
hep hayaldi, gerçek oldu
hep hayaldi, gerçek oldu
Arkadaşım TV almıştı, bugün baktım fiyatına %50 zam yemiş.
Bunlar iyi günlerimiz demesek bari.
İşin içine lisans girince kısıtlanıyor donanım, bu bilerek yapılıyor öyle düşünüyorum artık. Bu işin arkasında da Netflix'in olduğunu ciddi şekilde düşünmeye başladım. Çünkü bazı markaların yüksek gb ve hafızalı ürünlerinde Netflix lisansı yok, ama 2gb ram 8gb depolama ürünlerinde Netflix lisansı oluyor. Şimdi mantık olarak bu X markası daha donanımlı bir ürününe Netflix lisansı neden koymasın, daha az donanımlı ürününde lisans varken.Nvidia hem lisanslı hem oyun amaçlı. Bazen insan android oyunları TV de oynamak istiyor geliştirilse iyi olur. H96 pro plus 4 5 sene önce almama rağmen hala yeterli hıza sahip ama yebi çıkanlar hep turşu cihazlar bir iki tanesi hariç ki neredeyse onlar bile benim cihazdan geride. Tuhaf bir durum ?
Muhtemelen donanım alan adam Netflix'e girmez diye düşünmüş olabilirler.İşin içine lisans girince kısıtlanıyor donanım, bu bilerek yapılıyor öyle düşünüyorum artık. Bu işin arkasında da Netflix'in olduğunu ciddi şekilde düşünmeye başladım. Çünkü bazı markaların yüksek gb ve hafızalı ürünlerinde Netflix lisansı yok, ama 2gb ram 8gb depolama ürünlerinde Netflix lisansı oluyor. Şimdi mantık olarak bu X markası daha donanımlı bir ürününe Netflix lisansı neden koymasın, daha az donanımlı ürününde lisans varken.
batı ülkesinde yaşayan adam için, cihaz fiyatı, lisans maliyeti hava civa. nvidia shild bizde 6.000 tl iken, adamların asgari ücretlisi, neredeyse bir günlük (15 dolarx8) ücretiyle 180 dolara alabiliyor. ağlamak istiyorum sayın seyirciler.Muhtemelen donanım alan adam Netflix'e girmez diye düşünmüş olabilirler.
Lisans demek maliyet demek.
Perakende fiyat öyle tabi de, üretici için dedim.batı ülkesinde yaşayan adam için, cihaz fiyatı, lisans maliyeti hava civa. nvidia shild bizde 6.000 tl iken, adamların asgari ücretlisi, neredeyse bir günlük (15 dolarx8) ücretiyle 180 dolara alabiliyor. ağlamak istiyorum sayın seyirciler.
Şimdi baktım 80-100 euro arası satan var bizim burada ?batı ülkesinde yaşayan adam için, cihaz fiyatı, lisans maliyeti hava civa. nvidia shild bizde 6.000 tl iken, adamların asgari ücretlisi, neredeyse bir günlük (15 dolarx8) ücretiyle 180 dolara alabiliyor. ağlamak istiyorum sayın seyirciler.
80 den alıyorsunuz. kenara atıyorsunuz. her gelişinizde kaç taneye izin veriliyorsa yanınızda getiriyorsunuz. biz de sizden alıyoruz.Şimdi baktım 80-100 euro arası satan var bizim burada ?
Vallahi yapmıyorum. En son babama 20 euro bir teyp aldım beğenmedi baktım 1000tl civarı Türkiye'de. 600 e sattım. Bunun dışında yapmadım böyle işler ?80 den alıyorsunuz. kenara atıyorsunuz. her gelişinizde kaç taneye izin veriliyorsa yanınızda getiriyorsunuz. biz de sizden alıyoruz.
dünya bize güzel.
not: gerçek olursa bayılırım yavu. hadi inşallah.
High end bir Sony teyp baktım, 700 Euro.Vallahi yapmıyorum. En son babama 20 euro bir teyp aldım beğenmedi baktım 1000tl civarı Türkiye'de. 600 e sattım. Bunun dışında yapmadım böyle işler ?
o paraya aldığına da araba denirse. zamanında burun büktüğümüz dacia lar bile 360-460High end bir Sony teyp baktım, 700 Euro.
TL'ye çevirmedim bile.
Hoparlörlerin de tanesi 300 Euro'ydu.
Araba parasına ses sistemi
Aksine burda araba ses sistemleri çok ucuz, 15-20 euro clarion, alpine, pioneer, Sony, jbl ne ararsan. Tekrar getirecegim babam için, ekstra 1 tane daha getirsem bedavaya gelecek ıkiside ?High end bir Sony teyp baktım, 700 Euro.
TL'ye çevirmedim bile.
Hoparlörlerin de tanesi 300 Euro'ydu.
Araba parasına ses sistemi