biraz kavramlar karıştı isterseniz basitçe açıklayayım
1- tvde eğer ekranın dört bir tarafında hoparlör yok ise tvde 5.1 ses alınamaz o duyduğu ses stereodur muhtemelen homatics tv yada porjeksiyona bakıp sesi çözüyor menüsünü bilmiyorum homaticsin ezbere konuşuyorum
2- arc veya earc ses dönüş kanalıdır ana kural ses sisteminde giriş varsa oraya bağlamaktır ses sisteminde birden fazla giriş olmazsa o zaman oynatıcı tvey başka bir hdmidan bağlanır ve arc kanalından ses sistemine döner ses z906da hdmi giriş olmadığı için projeksiyondan ses sistemine arc veya earc ile sesi gönderme şansı yoktur
3- optik çıkış ve optik giriş kullanma mevzuu projeksiyonda optik çıkış yok olsaydı bile homaticste de optik çıkış olduğundan hdmi ile projeksiyona gideyim oradan optikle çıkarım sesi dolandırmaktan başka işe yaramaz direkt homaticsin optik çıkışından z906nın optik girişine bağlantı yapacak oynatıcılar aynı anda tüm çıkışları kullanır yani hdmidan ses ve görüntü gönderirken optikten de sesi gönderebilir dediğim gibi muhtemelen homaticsin ses ayarlarını yapamamış arkadaş
4- en kötüsü s905-4x optikten dolby digital göndermiyor demektir ki bunu aklıma bile getirmek istemiyorum skandallll olur
5- oynattığı dosyaya bağlı olarak da ses alamayabilir de özellikle hd sesler optikten taşınamaz bu durumda oynatıcının ses menüsünde downmix seçeneği gerekir ama dts sesi bile desteklemezken veya zar zor desteklerken hd sesleri downmix et demek biraz zor