eren.donmez37
Yeni Üye
- 16 Nis 2020
- 19
- 20
ARKADASLAR 850-900 TL BÜTÇEMVAR BU İKİ ANAKART ARASINDA KALDIM SİZ OLSANIZ HANGİSİNİ TERCİH EDERDİNİZ VEYA BAŞKA ALTERNATİFLERİNİZ VARSA SÖYLERMİSİNİZ TEŞEKKÜRLER
Dostum açıkçası şunu diyeyim bahsettiğimiz anakartlar daha çok 65 Watt işlemcileri rahat taşıyabilecek anakartlar.sevgili umut abi aslında bu site üzerinde açtığım 2.konu benim asıl öğrenmek istediğim ve bu kadar soru sormamın nedeni beni uzun yıllar götürecek vakti gelince upgrade edeceğim bir sistem toplamak bu yüzden b550 serisi istiyorum b550 serisi ryzen 9 akadar destekliyor zaten ama diğer taraftanda diyorumki zaten hiçbir zaman ryzen 9 işlemci alamayacağım maddiyattan ötürü bari eli ayağı düzgün bir b450 serisi anakart alayımda en azından bios günceller ryzen 7 3700x gibi işlemcilerle oynarım umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir
S2H sürekli yükte 100A çalıştırabilir yani Asus a göre biraz daha iyi. 8 çekirdekli Ryzen işlemcilerle sıkıntı çıkarmaz. B550 almanızı tavsiye ederim ben çünkü PCI-E Gen 4 desteği ve birkaç tane daha yeni özellik barındırıyor. Ryzen 5000 serisini hem B450 hem B550 destekliyor o konuda sıkıntı olacağını sanmıyorum ama B550 daha güncel olduğu için daha sıkıntısız çalışır.sevgili umut abi aslında bu site üzerinde açtığım 2.konu benim asıl öğrenmek istediğim ve bu kadar soru sormamın nedeni beni uzun yıllar götürecek vakti gelince upgrade edeceğim bir sistem toplamak bu yüzden b550 serisi istiyorum b550 serisi ryzen 9 akadar destekliyor zaten ama diğer taraftanda diyorumki zaten hiçbir zaman ryzen 9 işlemci alamayacağım maddiyattan ötürü bari eli ayağı düzgün bir b450 serisi anakart alayımda en azından bios günceller ryzen 7 3700x gibi işlemcilerle oynarım umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir
Tam linki kopyalayıp yapıştırıyordum siz paylaşmışsınız zaten?? Dostum açıkçası şunu diyeyim bahsettiğimiz anakartlar daha çok 65 Watt işlemcileri rahat taşıyabilecek anakartlar.
3700X gibi yüksek TDP'li işlemcilerde sonuç ne olur bilmiyorum. YouTube'a bakmanı tavsiye ederim.
Yükseltmeye elverişli bir sistem için kaliteli & güçlü bir PSU ve VRM'i iyi bir anakart yeterli olacaktır.
Bir yandan ikinci el bakmayı da deneyebilirsin. Belki güzel bir X470 falan denk getirirsin.
Bütçeni esnetebilme şansın yoksa GPU ve PSU tarafına ağırlık vermeni tavsiye ederim.
3600, 2600 gibi işlemciler de şu an için Full HD'de oldukça iş görür seviyede.
Tabi piyasanın döviz kuru nedeniyle delirmiş olması ayrı bir durum.
Aşağıdaki linkte bahsedilen Tier-D anakartlardan birisi minimum seçeneğin olmalı;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Aslında VRM olarak pek bir farkları yok, soğutmaları daha iyi.B450 serisinde MSI ürünlerine bakmanızı tavsiye ederim genel olarak bütün B450 ürünlerinin VRMmi iyi. .avatar--xss { width: 21px; height: 21px; line-height: 21px !important; margin-right: 2px; } [IMG alt="Umut Barış"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/764.jpg?1585933796[/IMG] @Umut Barış hocamın attığı listeden kontrol edebilirsiniz.
Ben yakın zamanda B550 Mortar aldım hediye Steam kuponları kampanyası vardı onları da arkadaşa satarak 900TL'ye mal etmiştim. B550 VRM leri nerdeyse her kartta biraz daha iyi AMD'nin bir etkisi oldu heralde giriş seviyesi kartları bile daha iyi VRM'lerle güncellediler. B450 BIOS ları bence yine çalışır ama küçük buglar, hatalar sıkıntı yaratabilir, çözülmesi uzun sürebilir sonuçta üreticilerin güncel ürünü değil.Aslında VRM olarak pek bir farkları yok, soğutmaları daha iyi.
Ama bence de sizin dediğiniz gibi B550 bakmasında yarar var.
Çünkü B450'lere beta BIOS gelecek ama sonrası ne olur bilmiyorum.
Bütçeyi biraz artırıp B550 bakmakta yarar var bence de.
Kupon, kampanya vs denk getirebilirse B550 alınabilir.
Zaten kaliteli anakart işi lüks oldu ülkemizde, ben bile alamadım 1 sene önce.
B550'de VRM'ler oldukça iyileşti. Tabi B450'lere kıyasla.Ben yakın zamanda B550 Mortar aldım hediye Steam kuponları kampanyası vardı onları da arkadaşa satarak 900TL'ye mal etmiştim. B550 VRM leri nerdeyse her kartta biraz daha iyi AMD'nin bir etkisi oldu heralde giriş seviyesi kartları bile daha iyi VRM'lerle güncellediler. B450 BIOS ları bence yine çalışır ama küçük buglar, hatalar sıkıntı yaratabilir, çözülmesi uzun sürebilir sonuçta üreticilerin güncel ürünü değil.
Genel olarak B550ler piyasaya çok yüksek fiyattan çıktı zaten. Resmi satış fiyatları da B450 anakartlardan %20 civarında daha pahalı.B550'de VRM'ler oldukça iyileşti. Tabi B450'lere kıyasla.
Yoksa ucuz B550 ile daha pahalı B550 arasında da fark var.
Ülkemizde piyasa öyle saçma bir haldeki yani iyi bir B550 alayım dediğinde neredeyse bir X570 parası vermiş oluyorsun.
E o zaman da gidip X570 alayım diyorsun.
Böyle bir durum yani.
B450 stokları bitince B550'ler yerini alır bence.Genel olarak B550ler piyasaya çok yüksek fiyattan çıktı zaten. Resmi satış fiyatları da B450 anakartlardan %20 civarında daha pahalı.