teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 22,683
- 65
Evet ,istenenleri çok hatırlamıyorum ama böyleydi.Şehirden de boş bir kırsala geçmek isteyen olmaz bence ,illa yakınlarda köy olmasını ister ki artık köy de kalmadı biliyorsun ,muhalefet uyuyunca mahalle oldu köyler.yine de "yapılmaz mı" bu , yapılır ,ama ilterişe mi izin verirler yoksa cemale mi bilmiyorumAbi İlteriş tüm detayları biliyor.
Yani kendilerince haklı gerekçeleri vardır ama şartları bana göre biraz denişik.
Tamam suiistimallerin önüne geçmek istiyorlar anladım ama mesela şehirde yaşayan adamın kırsala gidip bu işi yapmasının önüne geçecek mevzular hep.
Mesela aynı yerde en az 6 sene yaşamak gerekiyormuş.
Köy yeri olması gerekiyormuş vs.
Yahu abi girişimci olarak belki yapacak adam bu işi. Alacak 4 çoban, istihdam sağlayacak, Çobanlara SAĞLIKLI koşullarda kalacak yer ayarlayacak ama kendisi belki ilçede yaşayacak ne bileyim belki ihracat yapacak aynı zamanda ama hayvanların bulunduğu ortam kendi girişimleri için uygun olmayacak vs vs ne bileyim salladım belki biraz ama olmayackşeyler değil bunlar.
Bir de göründüğü kadar kolay değil ,önceliği mutlaka olmalı zor yani hayvancılık,komşulardan biliyorum ,sonunda satıp sadece tarlalara geçtiler,hele bundan sonra daha da zorlaştı.