Arçelik buzdolabı hakkında

M Çevrimdışı

Mrt5890

Yeni Üye
2 May 2020
12
34
Merhabalar Arçelik buzdolabı hakkında problem yaşıyoruz. Dolap sürekli çalışıyor ve motor hiç durmuyor. Buzluk kısmı kar yapmaya başladı. Dolap ekranına herhangi bir arıza ışığı yanmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

IMG_5405.jpg
IMG_5401cbbac6b702874a9c.jpg
IMG_5402f4fa3f16901f8a70.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,129
Sensör arızası olabilir. Fişi çekip tekrar takın
Ekrana arıza kodu gelirse buradan paylaşın.

Diğer arızalı olabilecek parçalar
Sirkülasyon fanı yada Defrost rezistansı.

M Çevrimdışı

Mrt5890

Yeni Üye
2 May 2020
12
34
Sensör arızası olabilir. Fişi çekip tekrar takın
Ekrana arıza kodu gelirse buradan paylaşın.

Diğer arızalı olabilecek parçalar
Sirkülasyon fanı yada Defrost rezistansı.
Fişi çekip tekrar taktım ancak ekrana gelen bir arıza kodu yok. Fabrika ayarlarına döndürmeye çalıştım ancak tuş kombinasyonu farklı galiba resetlenmedi.

Eğer buzluk kısmı buz tuttuysa bir durdurup buzunu çözdürmenizi öneririm.

Bu dolap 2 evaporatörlü mü?

IMG_540376c4050d9324f36a.jpg

Tek evaporatör

Son düzenleme:
Xentios Çevrimdışı

Xentios

Yeni Üye
7 Eyl 2025
31
44
Fişi çekip tekrar taktım ancak ekrana gelen bir arıza kodu yok. Fabrika ayarlarına döndürmeye çalıştım ancak tuş kombinasyonu farklı galiba resetlenmedi.

IMG_540376c4050d9324f36a.jpg

Tek evaporatör

Tıpatıp aynı değil ama bu tarz bir menu çıkması lazım resetleme işlemi için.
P5'in yanında olan 0'da değişebiliyor ama ne anlama geliyor bu bilmiyorum. Üst tarafı 8 derece yapmayı denediniz mi?

Edit: Düğmelerin yerleri modelden modele değişiyor ama aslında yapmanız gereken alt ve üst tarafın derecesini değiştiren düğmelere aynı anda uzun süre basmak.
Yine modele göre P5'in yanında olan sayıyı o 2 düğmeden birinin değiştiriyor olması lazım.
Birde yine bu işlem sırasında veya reset sonrasında ekranda sayılar gösterecek onlarıda kaydedin, sanırım bir tanesi o andaki dolap içi ölçülen soğukluğu gösteriyor. Tam emin değilim o sayıların anlamı konusunda.

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

BENSALM

Yeni Üye
21 Eki 2021
45
54
Yeni aldıgım arcelik buzdolabinda devamli calisiyordu kurban bayramindan 6 gun once aldimdı kapı arasina kagitla kontrol edin yani kagit testi yapin kagidi tam sikiyorsa sensordur ama bendeki gibi belkide kapagın tam kapanmasını endelleyen cok kucuk bir parca kapıya dayaniyordur

Geri
Üst Alt