burda anahtar kelime "yerli" sanirim , türkiyedeki ürünleri bilmiyorum ben olayin anavatanindan bildiriyorum burda genelde tercihler bu yönde yapilir tr ye maddi cikarlar yada alim gücü sebebiyle daha ucuz olmasi icin düsük kaliteli ürünler satiliyordur ozaman etki eder bende siemens buzdolabi var cok sade birsey eve tasindigimizda aldik calistirdik daha hic sorun cikarmadi arada bir temizlik icin yerinden oynatmasak ilk günden beri oldugu yerde duruyor olurdubosch buzdolabı aldım.yerli türkiye üretimimiş bozulmadık yeri kalmadı sonunda dayanamadım hurdacıya verdim.(beko buzdolabı aldım.)enişte sıemens çamaşır makinası aldı 2-3 kere kazan rulmanlarını dağıttı oda dayanamayıp hurdacıya verdi.(Arçelik çamaşır makinası aldı).demek istediğim bocsh-sıemens eskisi kadar kaliteli değil sadecene isimleri kalmış.
ucuz olarak ankastre mutfaklarda alt firma üretimi ürünlerde kullaniliyor mesela elektrikli olcak ( almanyada gazli ocak tercih edilmiyor) neff marka Bosch ve Siemens in ortak olusturdugu elektrikli ev esyalari sirketinin ürünü