Arçelik 270560 EI Ses Sorunu

H Çevrimdışı

Hydrx

Yeni Üye
20 Ara 2020
8
27
Merhabalar. 2 aydır Arçelik'le uğraşıyorum. İlk aldığım model 270560eb yani bunun beyaz olan modeliydi. Fan sesini engelleyemediler dolap komple değişime gitti. Gelen dolap motor sesi aşırı rahatsız ediciydi ve onu da değişime gönderip fark ödeyip Inox modelini yani şimdiki kullandığım modeli aldım. Hem ses seviyesi 38db di hem Inox du hem de daha az elektrik harcıyordu. Gel gör ki bu dolabın da seslerinden muzdarip oldum. Dolabı kullanan dolaplar hakkında bilgisi olan birisi bana söyleyebilir mi acaba? Bu dolaptan gelen sesler normal mi. Bazen çok görültülü çalışıyor bazen şıngır şıngır ses yapıyor. Motor durduktan sonra da videodaki sesi yapıyor. Servis sesin normal olduğunu söylüyor. Ben hayatımda böyle çalışan dolap görmedim ve normal olmadığını düşünüyorum. Hem motor sesinin hem de çıkardığı garip seslerin.

tr-TR-7298220191-PRODUCTFICH1-7298220191-tr-TR20190807-120501-583.jpg

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Modelini hatırlamıyorum bende geçen sene aldım. Böyle bir ses arada yapıyor ama alıştım. Servisi çağırdım normal dedi, desibel ölçtüm abartı değildi ama yeni olunca insan yadırgıyor demekki. Arçelik bende biraz hayal kırıklığı yarattı. İyiki fırın ve çamaşır makinasını Bosh almışım. Sorunsuz her ikisidr.

H Çevrimdışı

Hydrx

Yeni Üye
20 Ara 2020
8
27

Bu sesin normal olduğunu mu söylüyorsunuz yani. Dolabı iade edip Vestel dolap almayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu dolapta anladığım kadarıyla 3 kademe çalışıyor motor. En son kademesinde biraz çok ses çıkarıyor. Videodaki sesler de motor durduktan sonra çıkıyor.

H Çevrimdışı

Hydrx

Yeni Üye
20 Ara 2020
8
27
Peki hangi dolaplara bakmam gerekiyor 1-2 güne kadar bakıp karar verip almam lazım. Malum yeni yılla birlikte yeni zamlar da gelecek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bütçem en fazla 6000 tl önerilerinizi bekliyorum.

H Çevrimdışı

Hydrx

Yeni Üye
20 Ara 2020
8
27
acaba bu sesi engellemenin bir yolu var mıdır? kompresör değişimi gaz basımı vesaire gibi işlemler ve bu sesin gelmesi dolapta bir arıza sıkıntı belirtisi midir? ileride dolapta bir sorun çıkarır mı? servis müşteri memnuniyeti için istenilen parçaları değiştireceğini söyledi bana.

H Çevrimdışı

Hydrx

Yeni Üye
20 Ara 2020
8
27
Dolap fazla doluysa ve soğutma derecesi yüksekte ise ondan olabilir.
Bilemiyorum ama bu işten anlayan birinden tavsiye almam gerekiyor. Bazı kullanıcılarda bu tarz sesler çıkıyormuş. 2-3 kere değişime gidip sessiz dolaba kavuşanlar var ama servis malesef bunu sorun olarak görmüyor ve dolabı değişime gönderemiyorum. Tamir de ettiremiyorum. Sesin giderilmesi için ne yapacağımı bilsem. Sesin nereden geldiğini bilsem şu parçayı değiştirin diye servisi çağıracam ama onu da yapamıyorum. Bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum o yüzden. Yoksa dolabı iade etmek zorunda kalacam.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bilemiyorum ama bu işten anlayan birinden tavsiye almam gerekiyor. Bazı kullanıcılarda bu tarz sesler çıkıyormuş. 2-3 kere değişime gidip sessiz dolaba kavuşanlar var ama servis malesef bunu sorun olarak görmüyor ve dolabı değişime gönderemiyorum. Tamir de ettiremiyorum. Sesin giderilmesi için ne yapacağımı bilsem. Sesin nereden geldiğini bilsem şu parçayı değiştirin diye servisi çağıracam ama onu da yapamıyorum. Bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum o yüzden. Yoksa dolabı iade etmek zorunda kalacam.
THH'ye gidin? Ya da iade edin.
Arçelik müşteri hizmetleri ile görüşün, değişim yapmıyorlarsa iade edeceğinizi söyleyin.

Geri
Üst Alt