Arçelik 2600 çamaşır makinesi sıkma yapmıyor.

L Çevrimdışı

Labirent

Aktif Üye
4 Nis 2022
59
101
Bana göre %90 beyinden veya oradan pompa motoruna gelen kablolardan.bunları ölçmeden çıkmaz ortaya,
Önce makinanın fişini çek !
Ölçü aletinin düdük kısmına al (basitçe yazdım) ve beyinden pompaya giden kabloları tek tek birbirini ölç bakalım,alet ötecek mi,ötmezse kablolardan biri sıkıntılıdır.Diyelim öttü,kablolar sağlam,o zaman pompa motorunun 220v papuçlarını sök,dışardan 220v kablo bağla(motoru sökmeden) ,makinanın kapağını açıp içine su doldur bir yere kadar,kapağı kapat ve sonradan pompaya taktığın 220v kablosunun fişini prize sok çalıştır,bak bakalım su zınk diye boşalıyor mu yoksa damla damla mı boşalıyor, zınk diye boşalıyorsa (basitçe yazdım) ,kesin beyindir,damla damla boşalıyorsa (yine basitçe yazdım) o zaman tamburdan pompaya gelen boruda tıkanıklık var ve beyinde zaman saati olduğundan (tekrar basitçe yazdım) boşalma tamamlanamıyordur.
Deneyeceğim, sağ olun. Hangi parçada sorun olduğu çıkacak yazınızla.

Akıl akıldan üstündür diye boşuna dememişler. Kazanda su varken, pompa takılıyken harici 220 V vermek aklıma gelmemişti; siz yazınca doğru, nasıl düşünemedim dedim kendime
Teşekkür ederim, sağ olun.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Deneyeceğim, sağ olun. Hangi parçada sorun olduğu çıkacak yazınızla.

Akıl akıldan üstündür diye boşuna dememişler. Kazanda su varken, pompa takılıyken harici 220 V vermek aklıma gelmemişti; siz yazınca doğru, nasıl düşünemedim dedim kendime
Teşekkür ederim, sağ olun.
Bu olay köyde başıma geldi,meğer çorap boruyu tıkamış (nasıl kaçtıysa).
Evet ,sorun nerede ortaya çıkar,su boşalırsa beyin denilen kontaklardadır problem,boşalmazsa diğer yerlerde :ok

L Çevrimdışı

Labirent

Aktif Üye
4 Nis 2022
59
101
Bu olay köyde başıma geldi,meğer çorap boruyu tıkamış (nasıl kaçtıysa).
Evet ,sorun nerede ortaya çıkar,su boşalırsa beyin denilen kontaklardadır problem,boşalmazsa diğer yerlerde :ok
Bu arada pompa motoru oynar aksamlarda kireçlenme olmadıkça güçten kolay kolay düşmez,ben köyde onu damlama sulamada dahi kullandım (özledim köy ortamını şimdi :) )
Pompa ve tambur kısmındaki Körüğü sökmemiştim; sadece pompa kısmından söküp, içine ışık tutmuştum, belki dip kısmında tıkayan cisim olabilir.

Sizin dediğiniz gibi beyin ya da bağlantılarda çıkacak sorun.

Videolarda sarı bez falan çıktığını gördüm körükte, paspas parçalarına da rastladım içeriklerde.

Büyük şehir stres, sorun, dert köyler eskisi gibi mi bilmiyorum fakat imkanım elverse küçük, sakin, yavaş akan ve nüfusu az olan bir yere gitmek isterdim.

Sağ olun.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Pompa ve tambur kısmındaki Körüğü sökmemiştim; sadece pompa kısmından söküp, içine ışık tutmuştum, belki dip kısmında tıkayan cisim olabilir.

Sizin dediğiniz gibi beyin ya da bağlantılarda çıkacak sorun.

Videolarda sarı bez falan çıktığını gördüm körükte, paspas parçalarına da rastladım içeriklerde.

Büyük şehir stres, sorun, dert köyler eskisi gibi mi bilmiyorum fakat imkanım elverse küçük, sakin, yavaş akan ve nüfusu az olan bir yere gitmek isterdim.

Sağ olun.
Sen de sağ ol sevgili Labirent , umarım beyinde çıkmaz ,gerçi elin tornavida tutuyorsa- ki tutuyor belli- yapabilirsin beyin tamirini de,ya kontak kömürleşmiştir iş yapmıyordur (basitçe yazdım) veya beyin denilen komütatörü döndüren 220v ile çalışan motor o kısımda bir yere takılıyordur,takılma genelde ısıdan kaynaklı bakalit veya plastiğin şekil değişiminden olur(bizzat bunu da yaşadım köydeki ramazan abinin makinada :) ) ,küçük bir zımpara hareketi ile atlatma olur(normale döner) :ok
Bunu yazdım,çünkü beyinden çıkarsa nasılsa yenisi alınacak,komşuna söylersin "nasılsa yenisi alınacak bir bakayım buna" diye :)

L Çevrimdışı

Labirent

Aktif Üye
4 Nis 2022
59
101
Sen de sağ ol sevgili Labirent , umarım beyinde çıkmaz ,gerçi elin tornavida tutuyorsa- ki tutuyor belli- yapabilirsin beyin tamirini de,ya kontak kömürleşmiştir iş yapmıyordur (basitçe yazdım) veya beyin denilen komütatörü döndüren 220v ile çalışan motor o kısımda bir yere takılıyordur,takılma genelde ısıdan kaynaklı bakalit veya plastiğin şekil değişiminden olur(bizzat bunu da yaşadım köydeki ramazan abinin makinada :) ) ,küçük bir zımpara hareketi ile atlatma olur(normale döner) :ok
Bunu yazdım,çünkü beyinden çıkarsa nasılsa yenisi alınacak,komşuna söylersin "nasılsa yenisi alınacak bir bakayım buna" diye :)
Umarım çıkmaz beyinde, fiyatına baktım da 250₺ bu internet fiyatı. :)

Benim makinede de sorun vardı beyni sökmüştüm, program cihazı diye de geçiyor ismi sanırım; kontaklar, dişliler bir de dediğiniz gibi küçük bir motor var mekanik olarak çalışıyor sanırım.

Beyinden çıkarsa onu da incelemek isterim; komşuda duracağına ben incelerim daha iyi zaten çöpe atar büyük ihtimalle, çöpe atılacağına. ☺️

Teşekkür ederim. 😊

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

Benim makinede de sorun vardı beyni sökmüştüm, program cihazı diye de geçiyor ismi sanırım; kontaklar, dişliler bir de dediğiniz gibi küçük bir motor var mekanik olarak çalışıyor sanırım.

Beyinden çıkarsa onu da incelemek isterim; komşuda duracağına ben incelerim daha iyi zaten çöpe atar büyük ihtimalle, çöpe atılacağına. ☺️

Teşekkür ederim. 😊
Ben teşekkür ederim, sana kolay gelsin, :ok sökmeden önce mutlaka kablo bağlantı fotosunu çek mutlaka , neme lazım :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

Evet ,o motor -bazı elektrikli saatlerde de kullanılırdı- mekanik olarak kontakları ya açar ya kapatır,ben o motordan lamba yapmıştım bir zamanlar,hanım çok gürültü yapıyor diye kullanmamıştı :haha1
Bu arada 5-6 bin verileceğine 300 vermek çok iyi bana göre,hele bu zamanda :ok

L Çevrimdışı

Labirent

Aktif Üye
4 Nis 2022
59
101
Ben teşekkür ederim, sana kolay gelsin, :ok sökmeden önce mutlaka kablo bağlantı fotosunu çek mutlaka , neme lazım :ok
Teşekkür ederim; evet benim makinede ayrı ayrı bir sürü kablo demeti vardı hem foto hem de kodladım etiketlerle tabi öneriler doğrultusunda yapmıştım bunu. 🙂 Birleşik olanları var bazı modellerde onlar kolay bu makinede nasıldı hiç dikkat etmedim.

Evet ,o motor -bazı elektrikli saatlerde de kullanılırdı- mekanik olarak kontakları ya açar ya kapatır,ben o motordan lamba yapmıştım bir zamanlar,hanım çok gürültü yapıyor diye kullanmamıştı :haha1
Bu arada 5-6 bin verileceğine 300 vermek çok iyi bana göre,hele bu zamanda :ok
Her şey çok pahalı doğru dediğiniz gibi maalesef.

Küçücük motor fakat 220 v olduğu için mi çok gürültü yapıyordu acaba? Bizim makinede denemiştim o motoru, sesine pek dikkat etmemiştim. Zaten çok kısa sürede denemiştim; çalışıp, çalışmadığına bakıp, enerjiyi kesmiştim.

Sağ olun.

L Çevrimdışı

Labirent

Aktif Üye
4 Nis 2022
59
101
Bir kaç gün işim vardı; ben makineye bakıcam, sorunu çözücem (sizlerin sayesinde) dememe rağmen komşu usta çağırmış arızayı gidermiş.

Sizlerin de belirttiği gibi,
Usta, pompa motorunu değiştirmiş; birde makine, temizleyici toz ile yıkama yapılmış, sorun çözülmüş gözüküyor.

Yorum yazan, yardımcı olan, beğenen forumdaşlara teşekkür ederim tek tek, sağ olun.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bir kaç gün işim vardı; ben makineye bakıcam, sorunu çözücem (sizlerin sayesinde) dememe rağmen komşu usta çağırmış arızayı gidermiş.

Sizlerin de belirttiği gibi,
Usta, pompa motorunu değiştirmiş; birde makine, temizleyici toz ile yıkama yapılmış, sorun çözülmüş gözüküyor.

Yorum yazan, yardımcı olan, beğenen forumdaşlara teşekkür ederim tek tek, sağ olun.
Sorunun çözüldüğüne sevindim :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Küçücük motor fakat 220 v olduğu için mi çok gürültü yapıyordu acaba? Bizim makinede denemiştim o motoru, sesine pek dikkat etmemiştim. Zaten çok kısa sürede denemiştim; çalışıp, çalışmadığına bakıp, enerjiyi kesmiştim.
Gece o motor ses yapıyor,"tırı-tırı-tırı-tırı-"diye,gündüz pek belli olmuyor :)

L Çevrimdışı

Labirent

Aktif Üye
4 Nis 2022
59
101
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Eşiniz haklı o zaman🙂 gecenin sessizliğinde saatler de rahatsız edidici olabiliyor, ben de bu saatleri akarlı mekanizmayla değiştirmiştim evdeki tüm saatlerin mekanizmasını. 🙂

Çok teşekkür ederim, sağ olun.
Bizimki her şeye kızar(dı) ,mesela gece lambası ışığı,hep kapatırdı. Ne zaman sabaha karşı deprem oldu İzmir'de yıllar önce,o zamandan beridir ışık yanar :)

Geri
Üst Alt