Arçelik 15325 Klima Kapalıyken İç Üniteden Gelen Su Akma Sesi

Knight Davi0N

Aktif Üye
Puan 18
Çözümler 0
Knight Davi0N
Merhaba,

Yaklaşık 2 sene öncesinde evimize Arçelik 15325 klima satın aldık.

Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

Klimada performans bakımından ve ses bakımından herhangi bir olumsuz durum yoktu. Bu akşam fark ettik ki klima kapalıyken klimanın iç ünitesinden sivri sinek sesi gibi, su sızıntısı sesi gibi bir ses geliyor. Klimalar konusunda Adem Bey sayesinde meslek lisesinde klima dersleri almış kadar olmuştum yıllar önce. İç ünite ve dış ünite arasında yaklaşık 3 metre var. Bakır boru kullanıldı ve vakum yapıldı. Babamlarda ise 5-6 yıldır aynı klimanın 12 binliği mevcut yani aşina olduğumuz bir klima diyebiliriz. Bu ses klimayı kapattıktan 1 saat sonra gelmeye başladı. Klimayı kapattıktan sonra ilk 10-15 dk geliyor olsa klimanın R32 gazının basıncı dengeleniyor veya kendi içerisinde bir şey yapıyor diyebilirdim ama ses kapandıktan 1 saat geçtikten sonra gelmeye başlayınca acaba iç üniteden gaz mı kaçırıyor diye düşündürdü. Klimanın şalterini kapattım açtım seste bir farklılık olmadı. Ses şu an yaklaşık 2 saattir devam ediyor ve oda içerisinde ses yoksa rahatlıkla durulabiliyor. Yani sürdürülebilir bir ses değil. Gaz kaçma ihtimaline karşılık camı sabaha kadar açık tutacağız ve o odada uyumayacağız ama sizce iç üniteden gaz kaçıyor olabilir mi yoksa farklı bir durum mudur? İnşallah anlık bir durumdur kendi kendine düzelir ve bir daha yaşanmaz diye ümit ediyorum ama önümüzdeki günlerde durum belli olacak. Şu aralar iş yerinden bu konu için izin alabileceğim bir durum da yok ama klimayı evin nemini almak için düzenli olarak her gün belirli aralıklarla toplamda 3-4 saat çalıştırıyoruz da. Yorumlarınızı bekliyorum. :/

Şalter kapalıyken ses geliyor mu? En az 5 dakika kapalı iken bakın. En azından devreden gelmediği kesinleşmiş olur.

Şalter kapalıyken ses geliyor mu? En az 5 dakika kapalı iken bakın. En azından devreden gelmediği kesinleşmiş olur.

Şalter kapalıyken de geliyordu ama şalteri 10 saniyeliğine kapatmıştım. 5 dakika beklemedim.

Geri
Üst Alt