Araç fiyatlarındaki kurnazlık

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
İkinci el araba için acele etmeyin sıfır araç fiyatını geçmeyecek kararının ardından anlaşma yapıldığına dair yurtdışından ikinci el araba gelecek söylentisi var. Yurt dışının ikinci el arabası sıfır ayarındadır daha lüks arabayı daha ucuz alma ihtimali olacak

O Çevrimdışı

Ozzytaste

Aktif Üye
2 Nis 2023
276
54
97 model komple temiz kaliteli boyanmış adapazarı kasa toyota var ya off tadından yenmez. 1.6 gli..

images-17309cb2abb6b83de.jpg

Kız gibi üff

Screenshot_2f827b8642b0d5fe0.png

Screenshot_6bbff4444548392f2.png

Ha bu dıj güjler yok mu. Hem bizi kıskanıyorlar, marketlerdeki raflarıda bomboş millet kuyrukta diye duydum A-HABERde (!)

S Çevrimdışı

shaolin

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Kurnazlara hakaret etmeyelim lütfen. Bunun adı ş......lik. Ticaret vs değil.

Moderatör tarafında düzenlendi:
S Çevrimdışı

shaolin

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Mesela marketler yüksek fiyattan satıyor diye ceza kesiyorlarmış. Marketler devlete cep harçlığı veriyor. Devede kulak.

Şöyle yapalım bir kişi 1 yıldan önce arabasını satmak isterse ek vergi ödesin.
Örneğin sıfır arabayı 600000 tL'den aldı. 6 ay sonra satıyor. 800000 diyelim satış fiyatı. Yüzde 10 vergi alsın.
Bu öneriyi cimere yazdım :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bunu burda satmaya kalksan kanser ederler.. Yok boyası var yok busu var. Avrupada 10 yaşında 15 yaşında arabayı komple boyat milletin hoşuna gider burda kıyamet kopar.

Haketmediğimiz bir şey yaşıyor değiliz bence de.

Bu arada şu anda ödediğimiz fatura ekonomik. Durumumuzu düzeltmez, ıslah olmazsak başka bedeller de öderiz.
Sanayi siteleri sözde ustalarla dolu.
İşini bilen, hakkıyla yapana lafımız olmaz zaten.
Vatandaş da arabadan anladığını iddia ediyor, ordan burdan bir şeyler duyup yok boya yok zart zurt konuşuyorlar.
Alıcı olmak sahtekarlıklar nedeniyle zor, satıcı olmak da zor.
Herkes model yükseltmek veya düşürmek için satmıyor ki.
Kimi ev almak için, kimi yurt dışına çocuğunu vs göndermek için, kimisi de tedavi parası için satıyor.

Biraz da bizim toplumda var, 2000'lerin ortalarından itibaren bu yatırım yalanı başladı.
Biraz da millet piyasayı kendi kendine katlamaya başladı kimse kusura bakmasın.
Benim görüşüm böyle, toplumun kendisi de bunun sorumlusu diye düşünüyorum.

Mercedes'i rahatlıkla alabilecek toplum, hala Egea'dan vs yukarı çıkabilmiş değil.
Onu geçtim, Tofaş Toros Serçe Taunus Broadway Flash gibi arabalar yine revaçta olmaya başladı.
Adamın en düşüğe başka seçeneği kalmamış ki.

Biraz zamanında alım gücü fırsatına erişen, altın vs birikimi olan memur mühendis vs iyi araba alma şansı yakaladı.
Hala alabiliyordu birkaç sene öncesine kadar ama şu an nakit + kredi çeksen bankaya bir tofaş alırsın herhalde.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
enflasyon uçmuş, döviz uçmuş, vergiler uçmuş, biz de düzelme bekliyoruz. vatandaş olarak, bu uçanlar neden uçtu, kim uçurdu diye sorgulayıp, yaptıklarımızın sonuçlarını analiz etmiyorsak, bu sonuçlar maalesef normaldir. biz etsek de, etmeyen %52 var. yapacak bir şey yok. düştük bir cendereye. çek çileyi hesabı.

Geri
Üst Alt