- 23 Kas 2017
- 20,969
Mecbur gidecek bir oto elektrikçiye.Önce bir sesi alsın,sonra kontaktan alır yani sök-tak yapmasın olmazsa
Mecbur gidecek bir oto elektrikçiye.Önce bir sesi alsın,sonra kontaktan alır yani sök-tak yapmasın olmazsa
benim sorunum aslinda oto elektrik degil daha cok ses kablolarin ön taraftan ( ses kaynagi/radyo/teyp vs) arka tarafa bagaj kismina tasinmasi arabanin aküsü orada ve ampfilikatör koymak icin uygun en az yer var ön tarafta bu imkan pek olmaz sanirim koltugun alti vs de uygun degil cünkü koltuklarin altinda bmw nin kendi tasarimiyla koydugu subwooferlar var. bir sekilde ampfiyi ön tarafta konumlandirsam bile bu seferde aküden yani arka taraftan öne dogru kablo cekmek gerekecek her halükarda benim aracin icinden kablo nasil cekilir bunu cözmem lazim. ses sistemi baglantisi yapmanin temel mantigini biliyorum ve bir sekilde cözebilecegimi umuyorumJBL markasını amfi için önerdim. Subwoofer için Pioneer seviliyordu eskiden.
Çift bobinli olanları vs vardı. Uzak olduğum için bir şey diyemiyorum.
Amfi için bir kablo gelmiyorsa iyi bir oto elektrikçiye kablo çektireceksiniz.
Bana kalsa subwoofer gereksiz geliyor hep, gürültü üretmek için bire bir gibi hissediyorum.
İyi bir mid bas tiz takım da iş görür bence.
Kapılarda yalıtım ve panzot yoksa oralara da odaklanılabilir.
DSP için Sony methediliyor sanırım.
Reddit vs forumlara bakın.
Oto elektrikten anlayan biri lazım size.
Sizdeki aracın da elektrik sistemini bilmesi lazım tabi.
Bir de bu sistemlerin enerjisinin kontaktan kesilmesi lazım, standby'a geçse bile akü bitirebilir uzun vadede.
Sota Adem Helvacı
bmw nin elektrik aksamiyla ilgili sorunlari genelde rastlanilan birsey ama sorun yasayanlar kadar sorunsuz ses sistemi kuranlarda var hoparlörleri aldigim adam güzel bir sistem yapmis basslar vurdugunda ic organlarinda hissediyorsun iyi para harcamis her anlamda araba isi tamamen sans isiBMW araçların elektrik aksamlarıyla oynamak başa beladır.
Geçenlerde arkadaşın BMW 3.20D krank keçesinden yağ kaçırıyordu değiştirelim dedik marş motorunu sökmek zorunda olduğumuz için aküyü söktük
İş bitti herşeyi monte ettik Haydi Far,Camlar vss çalışmıyor.
Beyin Yanmış...
aracin kendi radyosunun cikis bölümü nasil bilmiyorum onu arastirmam gerekli ama ampfi zaten hazir ve ses giris cikislari var tavsiye icin tesekkürler bu aradaBazı araç radyolarında aux çıkışı(line out) olur ,hazır kablodur,bizim grundig jak dediğimiz(nedenini bilmiyorum,sanırım eskiden grundig kullanıyordu bunları) beyaz ve kırmızı dişi jak bulunur.Alacağın amfinin de mutlaka genelde grundig jak girişi vardır (line in) ,araç line out tan erkek jak takarsın,sağ veya sol(genelde soldur) ön paspasın altından,arka paspasın da altından ikili kabloyu geçirip(aslında dörtlüdür,koaksiyal kablo),amfinin line in girişine takarsın.12 volt beslemeyi de 1lik kablo ile aküye bağlarsın,çok zor değil,aküyü sökmene gerek var mı bilmiyorum,ben hundaide sökmemiştim köydeki yunusun aracında,halen kullanıyor.Ama unutma bazı radyolarda line out oluyor ,diyelim line out yok ,o zaman hoparlör çıkışlarından alacaksın ,ana modülden sesi az açmalısın ,yoksa bizim distirsiyon dediğimiz (çalgıcılıkta) gürültü ve zırlamalar olur
uyari icin tesekkürler o dedigin cok eski cihazlarda oluyor sanirim simdiki cihazlar ses kaynagindan sinyal almadigi zaman kendini otomatik kapatiyor hatta benim elimdeki cihazda bunun icin ayri giris var soldaki blokda topraklama - Ac/kapa sinyal girisi / 12 volt enerji girisi seklinde. radyoda bunun icin cikis yoksa ozaman hoparlör cikisindan + dan bi kablo baglarsak ayni isi görür diye umuyorumAküye direkt takarsa, amfi standby'a geçse bile araç baya bir süre kullanılmazsa akü bitik duruma gelebilir.
Özellikle arabaya anfi takıp anfiyi standby'a geçirmeyi bilmeyenlerin başına gelen bir hadise.
Adam amfiyi son ses ayarlıyor üzerindeki trimpotlardan, teypten amfiye tetik sinyali için kablo da çekmemiş, kontaktan enerji de kesmemiş.
Sonra sabah bir geliyor aküyü bitirmiş amfi.
kabaca baktim hoparlör baglantilarinin yapilmasi vs genel olarak "montaj " demisler 300-400 euro para istiysorlar sadece kablo cek desem yine 100-200 euro ister bunlar malzeme haric fiyat birde daha kablo vs almam gerekecekMecbur gidecek bir oto elektrikçiye.
cesaret edip sökmeye calismadim elimde kalir bir parcasi diye ufacik bir parcasi kirilsa ikinci el 50-100 euroya satiyorlarKapı eşiklerinde çekme şansınız yokmu genelde buradan gider audio kabloları
Genelde plastik klips vardır kırılsada sanayide bulunur .Sağ kapı eşik plastiklerinin altından gider genelde kablolar .Teypde tos jack yoksa teyp hoparlör çıkışıdan düşürücü kullanarakda anfi için audio alabilirsiniz.cesaret edip sökmeye calismadim elimde kalir bir parcasi diye ufacik bir parcasi kirilsa ikinci el 50-100 euroya satiyorlar
gaza geldim biseyler yapacaz artikBu aparat ile arka hoparlörlerde ses sinyali alıp anfi için aux a çevirebilirsin. Anfiyi teyp ile açıp kapatmak için sadece 0,75 kablo ile teyp den anfinin rem ucuna kablo çekilmesi lazım.Onuda kapı eşik plastiklerinin arasından sökmeden çekebilirsiniz
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Bagaj en uygunu. Döşemeleri söküp kablo geçirilecek işte?benim sorunum aslinda oto elektrik degil daha cok ses kablolarin ön taraftan ( ses kaynagi/radyo/teyp vs) arka tarafa bagaj kismina tasinmasi arabanin aküsü orada ve ampfilikatör koymak icin uygun en az yer var ön tarafta bu imkan pek olmaz sanirim koltugun alti vs de uygun degil cünkü koltuklarin altinda bmw nin kendi tasarimiyla koydugu subwooferlar var. bir sekilde ampfiyi ön tarafta konumlandirsam bile bu seferde aküden yani arka taraftan öne dogru kablo cekmek gerekecek her halükarda benim aracin icinden kablo nasil cekilir bunu cözmem lazim. ses sistemi baglantisi yapmanin temel mantigini biliyorum ve bir sekilde cözebilecegimi umuyorum
öyle anlatildigi kadar kolay olmuyor iste sorun orda daha önce böyle birsey yapmadim en uygun ve dogru yeri ögrenmek bu yönde plan yapmaya calisiyorum araba parcalarini sökmek pek iyi olmuyor kolay kiriliyor yerine bulmasi zor oluyor vs vs yavas ama emin adimlarla ilerliyorumBagaj en uygunu. Döşemeleri söküp kablo geçirilecek işte?
Euro kazanan adamsın, iki kuruş da ödeyiver el insaf yahu.öyle anlatildigi kadar kolay olmuyor iste sorun orda daha önce böyle birsey yapmadim en uygun ve dogru yeri ögrenmek bu yönde plan yapmaya calisiyorum araba parcalarini sökmek pek iyi olmuyor kolay kiriliyor yerine bulmasi zor oluyor vs vs yavas ama emin adimlarla ilerliyorum
biseyler buldukca https://tavsiyeforumu.com/konu/arabaya-amplifikator-baglantisi-yapmak.13108/page-2#post-281196 buraya ekleme yaparim
euro kazaniyorumda sokaktan toplamayi cözemedim halen o konuda tavsiyesi olan yolunu yordamini bilen varsa dinlemeye hazirimEuro kazanan adamsın, iki kuruş da ödeyiver el insaf yahu.
İşçi de evine ekmek götürsün deme öyle.euro kazaniyorumda sokaktan toplamayi cözemedim halen o konuda tavsiyesi olan yolunu yordamini bilen varsa dinlemeye hazirim
bende isciyim nasil yapalim simdiİşçi de evine ekmek götürsün deme öyle.