Eskiden bunu yapıyordum(tam boşaltma) ,2 yıldır yapamadım,gerçi İzmir'de gerek yok ful antifirize ,su ile karıştırıyorum ben devamlı.Ancak bu sene yapacağım muhtemelen,çünkü farklı marka almıştım antifirizi.Usta motor blogu içinde kalan soğutma sıvısını bosaltmak istemiş.
eski - yeni antifrizin karşımaması için.
2dk birşey olmaz ama yaptığı işlem hatalı
yedek depo geri dönüş hortumu çıkarılır
biraz gaz verilerek depodan su eksildikçe su eklenir çamurlu,pis soğutma suyu tüm sistemden atılması hedeflenir.
Geri dönüş hortumundan temiz su geldiğinde antifiriz eklenir seviye cizgisine kadar depo boşaltılır son olarak geri dönüş borusu depoya takilir.
sistemde kesinlikle eski soğutma suyu kalmaz, sistem tamamen boşaltılmadığı için hava yapma durumu yaşanmaz.
Oha yeni bir şey öğrendimUsta motor blogu içinde kalan soğutma sıvısını bosaltmak istemiş.
eski - yeni antifrizin karşımaması için.
2dk birşey olmaz ama yaptığı işlem hatalı
yedek depo geri dönüş hortumu çıkarılır
biraz gaz verilerek depodan su eksildikçe su eklenir çamurlu,pis soğutma suyu tüm sistemden atılması hedeflenir.
Geri dönüş hortumundan temiz su geldiğinde antifiriz eklenir seviye cizgisine kadar depo boşaltılır son olarak geri dönüş borusu depoya takilir.
sistemde kesinlikle eski soğutma suyu kalmaz, sistem tamamen boşaltılmadığı için hava yapma durumu yaşanmaz.
Bu konunun, kireçlenmiş ama o kireçlenen yerin oluşturduğu tabaka sayesinde tıkalı olduğu için çalışmaya devam eden radyatörlerde uygulanması neticesi kireçlenmenin temizlenmesinden dolayı deliğin meydana çıktığı ve su akıtma sorunları oluşturduğu bilgisi ne derece doğru?Hiç ama hiç bir şey olmaz kesinlikle emin olabilirsiniz. Aklınızda olsun artık antifriz su karışımı değil full antifriz konuluyor.
Abi benim aklıma hep Çinli atalar geliyor.Eskiden bunu yapıyordum(tam boşaltma) ,2 yıldır yapamadım,gerçi İzmir'de gerek yok ful antifirize ,su ile karıştırıyorum ben devamlı.Ancak bu sene yapacağım muhtemelen,çünkü farklı marka almıştım antifirizi.
Sen su ile karıştır ki bulunduğun ilde sıcak geçer kış.Saf antifriz koymana gerek yok bence ,ben koymuyorum mesela ,12 yıldır böyle kullanmadım ,hatta aldığım öğretmen bana "gerek yok alattin ustam" demişti.Abi benim aklıma hep Çinli atalar geliyor.
Hani diyorlar ya ''Çalışıyorsa Elleme'' diye
Şimdi benim arabaya mesela Ahmetin anlattıklarını yapayım diyorum, sonra da yukarıdaki mesajımda yazdığım olay başıma gelirse durup dururken bir de radyatör değiştirmek zorunda kalmayalım diye düşünüyorum
Bu konunun, kireçlenmiş ama o kireçlenen yerin oluşturduğu tabaka sayesinde tıkalı olduğu için çalışmaya devam eden radyatörlerde uygulanması neticesi kireçlenmenin temizlenmesinden dolayı deliğin meydana çıktığı ve su akıtma sorunları oluşturduğu bilgisi ne derece doğru?
En iyi etkiyi %50-50 karışımla elde edersiniz.Hiç ama hiç bir şey olmaz kesinlikle emin olabilirsiniz. Aklınızda olsun artık antifriz su karışımı değil full antifriz konuluyor.
İyi ki o kadar akıllı değilim ,taşı çıkartmak içinHadi kuyuya bir taş daha atayım.
Silikatsız antifiriz kullanın
Taşı ben çıkartayım bari Emmi işte nedeniİyi ki o kadar akıllı değilim ,taşı çıkartmak için
En iyi etkiyi %50-50 karışımla elde edersiniz.
suyun donma noktasının düşürülmesi bakımından.Soğutma yönünden mi?
Yani benim "yarı yarıya" tezimi doğruluyor bu işlemEn iyi etkiyi %50-50 karışımla elde edersiniz.