ha şöyle bir durumda var bu degeri yakalayabilmek için -55 -56 antifiriz almalısınız.Yani benim "yarı yarıya" tezimi doğruluyor bu işlem![]()
-27 antifiriz aldığınız %50 %50 karışım yaptığınız taş çatlasa -20 derecelik koruma yapar.
ha şöyle bir durumda var bu degeri yakalayabilmek için -55 -56 antifiriz almalısınız.Yani benim "yarı yarıya" tezimi doğruluyor bu işlem![]()
Aslında sıcak bölgelerde gerek de yok buna ,ama koyuyoruz işte nedense.ha şöyle bir durumda var bu degeri yakalayabilmek için -55 -56 antifiriz almalısınız.
-27 antifiriz aldığınız %50 %50 karışım yaptığınız taş çatlasa -20 derecelik koruma yapar.
Maalesef İç Anadaoluda -13 dereceler pek yeterli değil. Bu yüzden saf su ile karıştırıyorum. Donma derecesi yükseliyor. Ustalar direk çeşme suyu kullanıyor ama ben hiç kullandırtmadım. 11 senedir aynı araba bir sorun da olmadı.Hiç ama hiç bir şey olmaz kesinlikle emin olabilirsiniz. Aklınızda olsun artık antifriz su karışımı değil full antifriz konuluyor.
Antifriz suyun kaynama ve donma noktasını yükseltir.Aslında sıcak bölgelerde gerek de yok buna ,ama koyuyoruz işte nedense.
Antifriz suyun kaynama ve donma noktasını yükseltir. ?Antifriz suyun kaynama ve donma noktasını yükseltir.
Bu yüzden sıcak,soğuk iklim demeden kullanmak gerekir. Ayrıca suyun motor blogunu ve metal aksamları okside olmasını engeller.
yeni nesil araçlarda çok fazla alüminyum bileşen mevcut rast gele antifriz almayın.
Organik ve inorganik olmak üzere 2 tip vardır.
Bunları bilmeden karıştırırsanız blokta asınma, boru ve kanallarda çökelti,tortulaşmalara neden olursunuz.