teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 22,683
- 65
Bu uygulamaları yaratan-yapan kendi uygulamasını kullananlar parmak kaldırsın bakayım ?
Evet, şakayla karışık yazdım ama varmı acaba içimizde kullanan bu cordova isimli yazılımı(diyeyim),ben bunu kurdum ve aplikasyon yapmak için kullanıyorum,şimdiye kadar 4 web sitesi için yönetici uygulaması,kendi siteme yönetici uygulaması,gazeteleri okumak için aplikasyon(telde ve tablette),halen kullanılan deprem uygulamam var,basit olan deprem uygulamasını 5000+ indirmiş ve 4800 kişi halen kullanıyor(muş) ?
Ben bu işlerle ilgileniyorum,meraklıyım ,bende kendi uygulamamı yapmak istiyorum diyorsanız eğer :
Win kurulumunu bilmiyorum ama linux içine kurmak için baya uğraşmıştım,aslında kolay da, bazı paketleri istediğinden tabii önce onları yüklemiştim,hani "nasıl yapılıyor" sorusuna cevap olabilir diye düşündüm,prof değilim bu konuda ,onu da belirteyim,sadece amatörüm ?
EK 1:
Sakın yanlış anlamayın,reklam için değil ama benim uygulamam
Bu arada kendime yorum da yapmışım iyimi
EK 2:
Linux için yapılanları da yazayım:
Sırası ile öncesinde " .bashrc" içine son satıra "Android nerede kuruluysa" o yolu yazıyoruz:
export ANDROID_HOME=/opt/Android/ <---- Burası benim yolum,sizde farklı olabilir
export PATH=${PATH}:$ANDROID_HOME/tools:$ANDROID_HOME/platform-tools <---- Burası benim yolum,sizde farklı olabilir
sonrasında konsol kullanılarak :
1-Önce uygulama dosyası yaratılır.
cordova create test com.byalo.test Test
2-Yaratılan klasöre girilir.
cd Test
3- Platform eklenir.
cordova platform add android
4- app yaratılır.
cordova build android --release
5-Yarattığımız app test ederiz.
ripple emulate
Emüle edilmiş uygulama test resmidir:
Evet, şakayla karışık yazdım ama varmı acaba içimizde kullanan bu cordova isimli yazılımı(diyeyim),ben bunu kurdum ve aplikasyon yapmak için kullanıyorum,şimdiye kadar 4 web sitesi için yönetici uygulaması,kendi siteme yönetici uygulaması,gazeteleri okumak için aplikasyon(telde ve tablette),halen kullanılan deprem uygulamam var,basit olan deprem uygulamasını 5000+ indirmiş ve 4800 kişi halen kullanıyor(muş) ?
Ben bu işlerle ilgileniyorum,meraklıyım ,bende kendi uygulamamı yapmak istiyorum diyorsanız eğer :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
için buraya tıklayın
Giriş yap veya üye ol.
için buraya tıklayın,daha olmadı google'den yardım da alabilirsiniz ?Win kurulumunu bilmiyorum ama linux içine kurmak için baya uğraşmıştım,aslında kolay da, bazı paketleri istediğinden tabii önce onları yüklemiştim,hani "nasıl yapılıyor" sorusuna cevap olabilir diye düşündüm,prof değilim bu konuda ,onu da belirteyim,sadece amatörüm ?
EK 1:
Sakın yanlış anlamayın,reklam için değil ama benim uygulamam
Giriş yap veya üye ol.
Bu arada kendime yorum da yapmışım iyimi
EK 2:
Linux için yapılanları da yazayım:
Sırası ile öncesinde " .bashrc" içine son satıra "Android nerede kuruluysa" o yolu yazıyoruz:
export ANDROID_HOME=/opt/Android/ <---- Burası benim yolum,sizde farklı olabilir
export PATH=${PATH}:$ANDROID_HOME/tools:$ANDROID_HOME/platform-tools <---- Burası benim yolum,sizde farklı olabilir
sonrasında konsol kullanılarak :
1-Önce uygulama dosyası yaratılır.
cordova create test com.byalo.test Test
2-Yaratılan klasöre girilir.
cd Test
3- Platform eklenir.
cordova platform add android
4- app yaratılır.
cordova build android --release
5-Yarattığımız app test ederiz.
ripple emulate
Emüle edilmiş uygulama test resmidir: