Anakart Yeterli mi ?

E Çevrimdışı

emrahk06

Yeni Üye
25 Tem 2020
10
44
Merhaba. Daha önce Philips 3D ve ambilight özellikli TV almıştım. TV'de kullandığım özellikler: CI Modül takarak TV izliyorum, sürekli HDD takılı (yayını durdurmak ve geri sarmak amaçlı), arada sırada ambilight açıp USB'den film izliyorum, yine bazen 3D film izliyoruz. HDMI girişlerine 2 cihaz bağlı, XBOX ve Mi Box S 4K, arada sırada dönüşümlü kullanıyorum. Smart özelliğini hiç kullanamadım, çünkü hiçbir şey yapılmıyor, çok yavaş.

Bu haliyle sürekli kapanıp açılma şikayetiyle, 7-8 defa servise gitti. İlk başlarda bana asıl sorunu söylemediler, sadece parça, entegre, kart, vs. değişimi yapıldı diyerek servisten sağlam döndü. Bana USB 3.0 cihaz bağlamayın, HbbTV kapalı olsun, kanal güncelleme kapalı olsun gibi tavsiyelerde bulundular. Sonradan araştırdım ki, tüm arızalar anakart kaynaklıymış. Anakart yetersiz geldiği için bozuluyormuş, büyük ihtimalle aşırı yüklenmeden dolayı yanıyor.

Şimdi yine serviste ama ben yeni bir TV almak istiyorum. Ağzım yandığı için pahalı bir TV almayacağım, ucuz birşey alıp bozuldukça yenilerim. En az 2 USB, 2 HDMI girişi olmalı, en az 50" olmalı ve UHD olmalı diye araştırıp Regal 50R7560UA modelinde karar kıldım. Aslında Toshiba 50UL3B63DT alacaktım ama stok kalmamış.

Sorum şu aslında Regal 50" modelinde MB130s, 55" modelinde MB230 anakart varmış. Benim yukarıda yazdığım kullanım koşullarında benzer sorunları yaşar mıyım? Yaşamamak adına bu kartlardan hangisi daha uygun olur?

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Mb230 vestelin üretmis oldugu en son anakart ama yeni oldugu halde goruntu anlaminda zayif kaldigini düsündügüm bircok guncelleme yazilimi cikarmalarina ragmen hala istenilen goruntu alamadigim bir anakart. mb 130s mb230 a gore daha stabil calisan bir anakart ama onda da bazi goruntu ayarlarinin menuden duzeltme imkaninin olmadigi geri bildirimi var idi. Smart uygulamalari mb130s ile mb230 un ayni, mb230 gelistirilmeye devam edilen bir anakart ama istenilen sonuc elde edilir mi bilmiyorum , 6 güncelleme yazilimi cikmasina ragmen ben görüntüsünden memnun kalmadigim icin hala fabrika cikisi yazilimi ile kullaniyorum.Bence görüntü inceleme konusunda imkaniniz varsa gidip kontrol edip sonra karar vermeniz daha iyi olabilir.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Bu Philips hangi seri/model??

-Benzer kullanım durumu bizde de olmuştu bir aralar ve hep sorunlar vardı
TV normal de kızımın evindeydi ve ne varsa takıyorlardı! D-S Modül dahil

-Bir defa genel bir arıza çıktı tamir edildi sonra bir kaç defa MainB arızası sebebiyle
servislik oldu,sonra MB değişti v.s 4 sene kullandılar sonra sattılar

-Smart zaten hiç kullanılmadı beş para etmezdi o zaman!

-öncelikle HDD işinden bahsedeyim,bence bir şey takmayın ya da "harici GÜÇ adaptörlü"
USB-Hub kullanın!!! panele sadece tek bir port dan(USB3.0)bağlayın

HDMI portlar daki cihazlar da bir şekilde etkiliyor,ancak onların kendi güç kaynakları olduğu için
bu çok fazla etkilemiyor,işi bozan USB den çekilen aşırı güç(aslında aşırı sayılmaz ama panelin
bu desteği osuruk olduğu için yemiyor sistem!)

-Bu TV lere onu bağladım bunu bağlıyorum v.s ,y, güzel de bazı insanlar bunları biraz hesapsız
yapıyor sonra aptal ediyor sistemi

özellikle USB portlar tam baş belesı oluyor TV ler de!

kısa ve pratik çözümü bunları harici güç kaynaklarıyla kullanıp sadece veri DATA larını paneli açmasını
sağlamak gerekiyor!

-Bende de benzer bir sürü şeyler var ve panellerin hiç birisi yemiyor bu güçleri dolayısıyla çözümü
harici güç kullanarak çözdüm

-ve son olarak Philips lerin bu konudaki çoğu işleri sıkıntılı epeyi yıllardır
en son Philips den 50/8505 aldım bu da yaklaşık aynı,örneğin harici güç kaynaklı USB3.0 HUB var kullandığım
bir kaç şey taktım HUB a sorun çıkmadı ama AirMouse için olan alıcı parçayı HUB a taktım çalışmadı!
daha doğrusu çok ağır çalıştı,arada durdu sonra yeniden çalıştı v.s halbuki bunun güçle alakası yok
o alıcı aparat zaten güç çekmiyor yaw,sonra çıkardım panelin arkasındaki USB2.0 porta taktım çalıştı!

Geri
Üst Alt