Amfi seçimi

Q Çevrimdışı

qurizsma

Yeni Üye
26 Mar 2021
25
34
Hocam teyp al kaliteli.
İleride amfi takarsın.
Ucuz Çin işi teyplerin çıkışları çöp.
Sony, Pioneer gibi teyplerde çıkışlar kaliteli. Seste çatlama & bozulma olmuyor.
Gönlüm ref704A almaktan yana ama sonuçta sesin ilk çıktığı yerden kaliteli çıkmadıktan sonra onu nekadar iyileştirebilirki bi cihaz (ref704A da high level input olda bile) diye düşünürken bu yorumunuz kararımı vermemde büyük pay sahibi ıldu, teşekkür ederim

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Gönlüm ref704A almaktan yana ama sonuçta sesin ilk çıktığı yerden kaliteli çıkmadıktan sonra onu nekadar iyileştirebilirki bi cihaz (ref704A da high level input olda bile) diye düşünürken bu yorumunuz kararımı vermemde büyük pay sahibi ıldu, teşekkür ederim
Aynen öyler hocam.
Kaynakta ses kötü üretildikten sonra amfi onu biraz iyileştirir.
İyi double teyplerde kanal başı 100 watt çıkış olabiliyor.
Geçmişte görmüştüm. Şimdilerde var mıdır bilmiyorum.
En iyi zaten 50x4 oluyor. O da RMS olarak iyi bence.
Son seste 200 Watt RMS olur.
Fazlasıyla yeter. 200 Watt'da sürekli dinleyemezsiniz muhtemelen.
Tabi aracınızın elektrik bağlantılarını vs gözden geçirin.
Kontak kapanınca teyip de kapansın vs.

Q Çevrimdışı

qurizsma

Yeni Üye
26 Mar 2021
25
34
Aynen öyler hocam.
Kaynakta ses kötü üretildikten sonra amfi onu biraz iyileştirir.
İyi double teyplerde kanal başı 100 watt çıkış olabiliyor.
Geçmişte görmüştüm. Şimdilerde var mıdır bilmiyorum.
En iyi zaten 50x4 oluyor. O da RMS olarak iyi bence.
Son seste 200 Watt RMS olur.
Fazlasıyla yeter. 200 Watt'da sürekli dinleyemezsiniz muhtemelen.
Tabi aracınızın elektrik bağlantılarını vs gözden geçirin.
Kontak kapanınca teyip de kapansın vs.
55w*4 gördüm sanırım en yüksek ki hoparlörler 75w rms olsa bile mac seste dinlemek gibi bi amacımda yok.
Pekii; bir öneriniz varmı teyp için (:

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
704a d sınıfı bir amfi. Güç amfisi. Ses kalitesi istiyorsak dsp işlemcili bir amfi lazım. Onlar da biraz tuzlu ? Ama amfi olmadan da comp. kanalları beslemek imkansız gibi. Harcanacak para kısıtlı olunca neresinden tutacağını bilemiyorsun.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
55w*4 gördüm sanırım en yüksek ki hoparlörler 75w rms olsa bile mac seste dinlemek gibi bi amacımda yok.
Pekii; bir öneriniz varmı teyp için (:
İşin içinde değilim. Bütçenize göre bir Sony, Pioneer bakın derim. (Ya da başka iyi markalar)
Aşağı yukarı birbirinin dengidir bence.
Sony ve Pioneer'ın double teyplerini beğeniyordum.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Teypler marka ise çıkışlar en fazla 4x60 mosfet olur. Comp olunca iş değişiyor. Bundan memnuniyetini ancak dinleyerek öğrenebilirsin. Mutlaka satın almadan önce denettir aracında. Ben çok gördüm 4x55 lik mosfetli pioneer ile hüsran yaşayan.

Q Çevrimdışı

qurizsma

Yeni Üye
26 Mar 2021
25
34
704a d sınıfı bir amfi. Güç amfisi. Ses kalitesi istiyorsak dsp işlemcili bir amfi lazım. Onlar da biraz tuzlu ? Ama amfi olmadan da comp. kanalları beslemek imkansız gibi. Harcanacak para kısıtlı olunca neresinden tutacağını bilemiyorsun.
4*50w rms çıkışlı iyi bir teyp bahsettiğim hoparlörlerden temiz ses almak için yeterli olmaz mı diyorsunuz? Demeyin okadar bütçe ayıramam (:

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
4*50w rms çıkışlı iyi bir teyp bahsettiğim hoparlörlerden temiz ses almak için yeterli olmaz mı diyorsunuz? Demeyin okadar bütçe ayıramam (:

Bu ses işinde memnuniyet tamamen senin kulağınla alakalı. Ben bangır bangır cam patlatan bir sistemi mümkün değil kurmam. Benim için tek önemli konu sesi canlı olduğu gibi duyabilmek. Her ayrıntıyı duymak. İşte bu yüzden kurulacak sistemi almadan önce mutlaka aracında denetsinler. 500 lira fazla ver elinin altındaki insandan al, istediğin gibi dinle duy derim.

Q Çevrimdışı

qurizsma

Yeni Üye
26 Mar 2021
25
34
Teypler marka ise çıkışlar en fazla 4x60 mosfet olur. Comp olunca iş değişiyor. Bundan memnuniyetini ancak dinleyerek öğrenebilirsin. Mutlaka satın almadan önce denettir aracında. Ben çok gördüm 4x55 lik mosfetli pioneer ile hüsran yaşayan.
Son karar deneyerek iyi bir teyp almak ozaman
Bu ses işinde memnuniyet tamamen senin kulağınla alakalı. Ben bangır bangır cam patlatan bir sistemi mümkün değil kurmam. Benim için tek önemli konu sesi canlı olduğu gibi duyabilmek. Her ayrıntıyı duymak. İşte bu yüzden kurulacak sistemi almadan önce mutlaka aracında denetsinler. 500 lira fazla ver elinin altındaki insandan al, istediğin gibi dinle duy derim.
son karar ozaman deneyerek iyi bir teyp almak ki bu deneme işi hiç aklımda yoktu çok teşekkür ederim

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Arkadaşım kesinlikle dene. Alırsın bir ton para verip sonra içine hiç sinmez uğraş dur.

Bak mesela sony s400d amfi var. Hiç kablo kes biç hat çek şu bu uğraşmadan takabileceğin bir amfi. Çok memnun olan da var bu ne rezil şey diyen de.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
son karar ozaman deneyerek iyi bir teyp almak ki bu deneme işi hiç aklımda yoktu çok teşekkür ederim
İyi bir teyp alın.
Elinizdeki hoparlörlerin kapasitesi kadar verim alırsınız.
Teypten sonra hoparlör değişirsiniz.
Güzel bir bas-mid-tiz üç yollu takım yanında gelen ayrıcı filtre ile iyi iş çıkartacaktır.
Tabi aracınız ne bilmiyoruz, panzot vs yapılması gerekebilir.
Siz aşama aşama düşünün bu işi.
Teybi alarak ilk basamağı aşacaksınız.
Sonra bütçe olursa hoparlör takımı değişirsiniz.
Subwoofer olmadan da güzel ses alabilirsiniz.
Subwoofer işin fantezisi. (Kuruluma göre tabi.)
Amfi de ona göre düşünülür.

Şimdi fiyatlar uçuk olduğu için iyi bir hoparlör takımı da teyp parasına satılıyordur muhtemelen.

Q Çevrimdışı

qurizsma

Yeni Üye
26 Mar 2021
25
34
Arkadaşım kesinlikle dene. Alırsın bir ton para verip sonra içine hiç sinmez uğraş dur.

Bak mesela sony s400d amfi var. Hiç kablo kes biç hat çek şu bu uğraşmadan takabileceğin bir amfi. Çok memnun olanda var bu ne rezil şey diyen de.
Teyp önerin varmı peki? Denemek için (:

İyi bir teyp alın.
Elinizdeki hoparlörlerin kapasitesi kadar verim alırsınız.
Teypten sonra hoparlör değişirsiniz.
Güzel bir bas-mid-tiz üç yollu takım yanında gelen ayrıcı filtre ile iyi iş çıkartacaktır.
Tabi aracınız ne bilmiyoruz, panzot vs yapılması gerekebilir.
Siz aşama aşama düşünün bu işi.
Teybi alarak ilk basamağı aşacaksınız.
Sonra bütçe olursa hoparlör takımı değişirsiniz.
Subwoofer olmadan da güzel ses alabilirsiniz.
Subwoofer işin fantezisi. (Kuruluma göre tabi.)
Amfi de ona göre düşünülür.

Şimdi fiyatlar uçuk olduğu için iyi bir hoparlör takımı da teyp parasına satılıyordur muhtemelen.
Corsa d araç. Hoparlör infinity kappa 62ix coaxial 2.5 ohm 75watt rms ve teypten sonra 1 lira dahi harcamak gibi bi düşüncemde lüksümde yok ki tek aradığım güzel kaliteli temiz ses extrem bi arayış içinde değilim

Geri
Üst Alt