Amazon ve Yurtdışı alışveriş defterini kapattık mı?

Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Beyler kulaklık aldık ama,yolda gelmesin bekliyorum ve gümrüğe takılmaması için dua eder oldum:fiskos bir haber okudum, , yurtdışı özellikle elektronik vs ürünlere amazon'A ödediğimiz vergi ve depozito yetmezmiş gibi, devletimiz sağolsun TAMAMEN SAFİYANE, YERLİ ÜRETİCİ LEHİNE (yerli üretici varsa tabi) bir karar alıp, alışveriş gümrük sınırı oranını 30 euro dan da aşağı çekip, 22 euro ya indirmiş. Bunun fitilini ateşleyen yerli firma/firmalar belli de neyse şimdi konumuz bu değil. (onlarında kulaklarını çınlatıyorum)

Yetmemiş, ayrıca ilave olarak %20 ek ÖTV vergisi getirmiş. Yani amazona ödediğiniz %20 veya %18 depozitoya ek , bir %20 daha ödeyeceksiniz ki, astarı yüzünü geçiyor bu şekilde.Kargo+%20 depozito+%20 ek vergi hey yavrum hey, ürün gelsin vitrine koyacağım:seytan

Ben yandım siz yanmayın ve bu tarz sitelerin, ülkemizde site ürün satışı açılmadan daha bu sitelere bakmayın bile:polis

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
877
Ben Mayıs da aldığım Mibox için %20 ödedim, artık gelen ürün üzerinde fatura ve fiyat olmamasına rağmen yemiyorlar artık. Bu kutu Xraydan geçmiştir etiketi var :kiskis

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
877
Yani aldığınız herhangi bir ürün 22 euro üzeri ise yüzde 20 vergi var değil mi?
Evet, fiyat o seviyelerdeyse müsamaha gösterebiliyorlar. Şansınıza artık

Limitin 22 euro düşeceği haberini daha önce yapmıştım.

https://tavsiyeforumu.com/konu/yurtdisi-alisveris-limiti-2018.1096/

Yurtdışından posta yoluyla yapılan alışverişlere, %20 ötv bindirilmesinin yapılacağını baska bir forumda 10gün önce okumuştum.

Bununla ilgili resmi aciklamaya,yazıya denk gelmedim

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666

Yüzde 20 ek vergi ödenecek bazı eşyalar şöyle:

“Kozmetik, kürk, cam eşya, manikür ve pedikür aletleri, altın veya gümüş kaplama kaşık, çatal ve kaşık-çatal takımları, klima, ısıtıcı, beyaz eşya, araç pilleri, küçük ev aleti, mikrofon, hoparlör, kulaklık, ses kayıt ve çalma cihazı, ses ve görüntü cihazı, hayvansal maddelerden süs eşyaları.”

Hedefe varıldı ve başarılı geçişten sonra teslimat akışına girilecek Paket giriş yaptı çok şükür, ek % 20 yi sıyıracağız galiba :) Yada dur kontrol edeyim maili, istemesinler parayı.

Son düzenleme:

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Yukarıda haberde yazılan ve paylaştığım ek vergiye tabi olan bazı ürün kategorileri, ülkemizde sizce hangi yerli firma veya firmaları çağrıştırıyor?

Geri
Üst Alt