Öncelikle şunu iyi biliniz,BOX denen meretlerin neredeyse hepsini alıp kullanıp satan adam olarak
ki bunlara tüm "RK3399" chipset li tüm cihazlar da dahildir!
Wifi 5Ghz görünür de veya kağıt üstünde veya nereden derseniz deyin en hızlı ve de en iyisidir
ama deyip devamına geçersem çok ucuz oluyor... kısaca
kullanılan Chipset ler(WiFi) "dandik"!! düşük spec. v.s o zaman ne yaparsanız yapın HIZ alamazsınız!
Box ların kimilerine göre "MARKA" denenleri dahil durum yaklaşık böyledir ama örneğin Marka dan
kasıt Shield ise bunun ki çok iyidir
WiFi 2.4Ghz konuşmaya bile gerek yok! kısaca vasat veya kötü veya tam berbat
ben bunları yazarken öyle 3/5 box kullanıp da yazmıyorum,onlarca aldım sattım kullandım,en "baba"
deninenleri de çok iyi biliyorum!
kısaca 2.4Ghz kötü dür
Box larda bilenin aksine genel de çok büyük olasılıkla da Ethernet de kötüdür hatta berbat dır!
ortalama hızınızın yarısını alırsınız! 2.4 ile de iyiyse böyle alırsınız hatta daha da düşük alırsınız
5Ghz ile de max.alırsınız bu da %50/60 demektir!
Ookal sepeedtest ile filan test olmaz onunla hep tavan çıkar
en yakın yerden bağlantı yapar sana %100 verir
kısaca doğru test için örneğin>>>KODI den Indigo addon u kurun orada SpeedTest vardır>>100MB lık kalıp dosyayı çekin
o zaman anlarsınız BOX ın hızı neymiş! normal speedtest ler bir işe yaramaz!
Indigo dan Ethernet/2.4/5 olarak tek tek indirin o dosyayı,ayrıca bir kaç kez tekrarlayın bunu!
evdeki tüm data alan cihaz,telefon hepsini OFF yapın bir tek BOX girsin nete!
Bu test en doğrusudur,bazı siteler veya satıcılar v.s tipler yukarıda bahsettiğim yerden test yapıp "süper" derler
bunu geçin aldanmayın hiç birisine ltf!
Örneğin ben şu anda 50Mb deyim,BOX dan test yaptığım da max.23/25Mb görüyorum zaten bundan fazlası olamıyor
BOX markası verip de kötülemek veya kafa bulandırmak istemem,herkes elindekini bu dediğim yoldan test etsin
ne dir kendisi anlar sonra
Zira bazı insanlar özellikle Kodi kullanırken hızım 100Mb ama "yemiyor" diyor,yemez kardeşim senin aldığın hız
100 değilki
veya benzer sıkıntıları oluyor çünkü hızın ciddi düşüyor!
Elimde şu anda iki Box var birisi Allwinner dan(düşük fiyatlı vasat bir şey)bir de 905X3 var,aynı testi yaptığım da birisi
hız olarak rezalet diğeri ise şimdiye kadar kullandıklarım için de en iyisi gibi! ama ikisini de şimdilik elimde tutuyorum
zira birisi uygulamalar da süper diğeri de MPlayer olarak çok iyi
Ancak iyi dediğim cihazla "SEREN" addons dan bazı 4K ları açamıyorum bile ya da donuyor! 50Mb yani yemiyor
şimdi bir arkaşa gideceğim on da 100Mb bir de orada test yapacağım bakalım yiyecekmidir!
Not;dosya boyutu 89GB dikkatinizi çekerim! HDR+Audio üst üst seviye destekli 5-/7.1 gibi b dosyayı yemedi!
63Hg lik dosyayı denedim ama bu da 10-bit olunca yine yemedi! Hız+bit olarak
ama 14Gb lık riplenmiş dosyayı ham yapıp yedi(4K ama buna da 4K denmez!)
136Glık gerçek 4K dosyalar da gördüm(UHD-BD yi komple atmışlar!)ona hiç bakmadım bile yaw
Kodi için SEREN addons çok ciddi tavsiyemdir,deneyin sonra buradan yazın,ancak kurulum v.s çok zor veya bazı ipuçları vardır
olmadı yardım ederim veya ilgili bir site var oradan bakar yaparsınız