Avlak bölgesinde kış aylarında bile su sıcaklığı 10 derecenin altına inmediği için akya yağ baglamıyor.Bir ara küçük Akyalar satılıyordu Ankara’da, tadının kötü olacağını tahmin edip almamıştım (çıkarımım doğru mudur yorum yaparsanız sevinirim). Birkaç sene evvel Kaş’ta Akya Izgara Şiş yemiştim tadını unutamıyorum. Sota tutmak yetmez tarifte isteriz Hatta sen tutsan İlteriş Yılmaz pişirse bizde yesek ne güzel olur ?
O zaman küçük Akya’lar daha yavandır değil mi?Avlak bölgesinde kış aylarında bile su sıcaklığı 10 derecenin altına inmediği için akya yağ baglamıyor.
Bu yüzden tadı biraz yavan kalıyor.
Siz niyetlenin hazırlaması kolay iş...
Bana göre akdenizde yakalanan akya,lüfer tadı çok iyi değil ama kimse yedirsem bayılıyor.O zaman küçük Akya’lar daha yavandır değil mi?
hani ailesinden taş hanisi olarakta bilinir.izbir ne oluyor ilk defa duydum?
hani ailesinden taş hanisi olarakta bilinir.
balığı bol buldun saç tabi sağa solaBana göre akdenizde yakalanan akya,lüfer tadı çok iyi değil ama kimse yedirsem bayılıyor.
çünkü balıkla ilgili damak tadı oluşmamış
mesala lüferi yedirdiğim arkadaşın aklı gitti, birdaha ki sefer izbir yedirdim lüfer iyi değilmiş dedi
lüfer ve izbirin mangal öncesi hazırlığı
tarafını seçbalığı bol buldun saç tabi sağa sola
sizin oralarda lahoz orfoz hele deniz levreği de boldur.. .off olsada yesek beee
Lüfer Başkan izbir daha yemedim yersem kararım değişebilir belki ama lüfer var lüfercik vartarafını seç
İzbir mi
Lüfer mi
sen bu lüfere büyük mü diyorsunLüfer Başkan izbir daha yemedim yersem kararım değişebilir belki ama lüfer var lüfercik var